Guides

STRAP ON – DEN ULTIMATE GUIDEN

Er du litt nysgjerrig på strap on, men kanskje ikke helt sikker på hva det er for noe? Da har du kommet til rett sted. I denne ultimate guiden har vi samlet alt du trenger å vite om emnet.
I guiden får du en oversikt over de forskjellige alternativene og hva de enkelte typene og modellene passer til. Du vil også få hjelp til å velge den beste løsningen for deg og dine behov. Til slutt følger en introduksjon til pegging, et fenomen som blir mer og mer populært.

Hva er en strap on?

Hvis du er litt i tvil om hva en strap on er, så er tiden inne for å følge med. Først skal vi forklare alt til punkt og prikke, slik at selv de mest uinnvidde kan bli med. Det er en dildo som kan festes på fremsiden av kroppen og brukes til å penetrere en sexpartner. Det kan være med stropper, underbukser eller en innvendig del.
Du kjenner den kanskje som en påspenningsdildo eller har hørt om dildoer med harness. Uansett hva du velger å kalle sexleketøyet, er én ting sikkert. Det åpner for et hav av nye og frekke muligheter. Den kan bæres av både kvinner og menn og kan brukes i alle slags forhold. Både par bestående av to kvinner, to menn eller en kvinne og en mann. Hvis en kvinne bruker det til å penetrere en mann, kalles det pegging.

Hvilke typer strap on finnes det?

Det finnes flere forskjellige typer strap on og de har alle sine unike fordeler og bruksmål. Her går vi igjennom de forskjellige kategoriene, slik at du kan finne frem til den varianten som fungerer best for deg.

Harness

Et harness er en sele som brukes til å holde dildoen på plass. De fleste modeller har seler som går rundt både hoftene og lårene og disse sørger for at dildoen sitter godt plantet mellom bena. Foran er det vanligvis en rund ring som dildoen skal gå igjennom. Denne kalles for en O-ring. Den fås som regel i flere størrelser og kan enkelt byttes ut. På den måten kan du variere mellom dildoer i ulike størrelser.

Strap on dildo

Mange dildoer er i utgangspunktet strap on dildoer. Eller – de kan være det. Det viktigste kriteriet er at den har en bred bunn, så den holdes fast av O-ringen. Derfor kan dildoer med sugekopper ofte brukes til nettopp dette formålet. Du kan altså velge blant et stort utvalg av dildoer og dermed finne en som passer perfekt i størrelse, form og utseende.

Dobbel Strapon

En dobbel strapon kan brukes av kvinner som vil penetrere partneren sin. Den bæres nemlig typisk med en innvendig del og holdes på plass av en sterk bekkenbunn. Den kan derfor være lurt å trene opp med et sett vaginakuler. Noen modeller har imidlertid både seletøy og en innvendig del for ekstra støtte. Se eksempelvis Fetish Fantasy Dobbelt Strap-on.
Det fine med en dobbel strapon er at den penetrerende kvinnen også stimuleres. Det forsterker den delte opplevelsen, og dere kan til og med oppnå klimaks samtidig. Flere av modellene, som Strap U Evoke Dildo with Vibrator, har dessuten en innebygd vibrator som gjør opplevelsen enda morsommere.

Hul Strapon

Denne typen er beregnet mest til menn, og det er så enkelt som det høres ut; en hul dildo som kan settes direkte på penis. Det kan for eksempel være nyttig hvis du sliter med for tidlig utløsning eller ereksjonsproblemer. Eller kanskje du bare vil gi utstyret ditt noen ekstra centimeter i omkrets og lengde?

Strapon-sett

Dette er en litt misvisende kategori for et strapon-sett er egentlig bare en kombinasjon av de nødvendige elementene. Men det betyr at du ikke trenger å skaffe deg både seletøy og dildo. I noen sett, som for eksempel Obaie Unisex sele med dildo, er samtlige deler løse, mens i andre sett, som i settet Fetish Fantasy Hollow, er dildoen fastmontert på selen.

Vibrerende Strapon

Her har vi en omfattende kategori. En vibrerende strapon fås i mange forskjellige varianter. Det kan både være med en ekstern vibrator som stimulerer mottakeren, et sett med innebygd vibrator som stimulerer giveren eller en variant som vibrerer i begge ender. Felles for dem alle er at de tilbyr ekstra pirrende stimulering takket være vibrasjonene. Noen er fjernstyrte, mens andre har ett effektivt vibrasjonsnivå.

Hvilken strap on er best?

Sannsynligvis stiller du deg selv dette spørsmålet nå. Og det kommer faktisk helt an på deg. Hva du vil bruke den til og hva du ønsker å få ut av det. Nedenfor gir vi deg våre anbefalinger til strap on-produkter som vi mener er best til diverse formål.

Best til pegging

Harness med lille dildo omkring kvinde hofter på mannequin

 

Obaie Unisex Harness med dildo er ideell til pegging. De justerbare stroppene sørger for at den elegante, sorte selen sitter sikkert rundt kvinnens hofter, selv når det går vilt for seg. Den tilhørende dildoen har dessuten en lett bøyd form som gjør at den treffer prostataen perfekt.

Best til to kvinner

kurvet dobbelt strap on dildo i lilla

 

Hvis dere er to kvinner som ønsker å kaste dere ut i het strap on sex, er Fun Factory ShareVibe Strap-on Vibrator et godt alternativ. Den stimulerer både mottaker og giver, så der får en fantastisk opplevelse sammen. Formen på leketøyet gjør det lettere å holde dildoen på plass sammenlignet med andre modeller. Samtidig byr den på hele 5 vibrasjonsprogrammer og er både vanntett og oppladbar.

Best til nybegynnere

strap on sæt med to dildoer i forskellige størrelser og en harness med bullet vibrator

 

Hvis strap on sex er helt nytt for dere, kan det være en god idé å kjøpe et sett som lar dere bytte ut dildoen etter hvert som dere får mer erfaring. Hvis dette er tilfellet for dere er Tantus Strap-on Bend Over Beginner Kit et godt sted å starte. Settet inneholder en justerbar sele, samt to dildoer i medisinsk silikon av relativt beskjedne størrelser. Det følger også med en liten bulletvibrator som dere kan inkludere i leken når dere er klare for litt ekstra stimulering.

Best til litt av hvert

Sort harness med sort strap on dildo vibrator og fjernbetjening på kvindehofter

 

Hvis dere vil holde alle dører åpne, er Fetish Fantasy Hollow Strap On Vibrator en god løsning for dere. Den kan brukes av par uansett kjønnskonstellasjon, da den medfølgende dildoen er hul, slik at en mann også kan bære den. Dildoen kan dessuten vibrere og kan dermed gjøre leken enda morsommere hvis dere har lyst til å prøve litt av hvert

Beste sett

strap op sæt med illustration af indhold bestående af tre dildoer, tre o-ringe, to buttplug, anal glidecreme og anal douche

 

Vil dere ha et sett som gir dere hele pakken? Da er Vac-U-Lock akkurat det dere trenger. Systemet deres er ekstremt populært da det gjør det mulig å feste et hav av dildoer og plugger fra forskjellige merker til seletøyet. Med Vac-U-Lock Dual Density Strap-On Starter Set får dere 3 forskjellige dildoer, 3 O-ringer, en sele, 2 patenterte Vac-U-Lock monteringsdeler, sexleketøysrens, vannbasert glidemiddel, pulver til vedlikehold av dildoene og en applikator til glidemiddelet. Dere kommer med andre ord ikke til å savne noe

Best til erektil dysfunksjon

sort simpel harness med strap on dildo i hudfarvet omkring kvinde hofter på mannequin

 

Hvis du har ereksjonsproblemer, kan en hul strap on være et godt hjelpemiddel. Det kan samtidig være digg å legge til noen ekstra centimetere både i lengden og omkretsen, så partneren din også blir fylt godt ut. Høres dette ut som noe for dere er Fetish Fantasy Hollow et utmerket valg.

Hva er pegging?

Helt grunnleggende er pegging når en kvinne iført en strap on penetrerer en mann analt. Pegging bytter altså rundt på de tradisjonelle rollene i soverommet. Ved penetrere mannens anus blir det mulig å stimulere prostataen hans, og det gir bare en helt vill følelse! Samtidig kan det være utrolig pirrende for kvinnen å være den givende parten og den som styrer løpet. Men det er imidlertid en del ting dere bør vite før dere begynner å eksperimentere med pegging.

Slik kommer dere i gang med pegging

Hvis du og partneren din er interessert i å prøve pegging, er det nødvendig med litt forberedelse. Det kan være en stor munnfull hvis dere aldri har prøvd det før, og vi vil derfor forsøke å guide dere gjennom forberedelsene, så dere kommer i gang på best mulig måte.

Hygiene

Først av alt, som med all analsex, er det viktig at man er helt ren bakentil. På den måten unngår dere uønskede bakterier og illeluktende overraskelser. En analdusj er et veldig bra verktøy som gjør rengjøringen litt enklere. Her kan vi anbefale Sinful Anal Dusjsett som gir deg muligheten til å velge mellom den praktiske dusjen eller det smarte spylerøret som kan monteres direkte på dusjslangen. Les mer om rengjøring av bakdøren her i vår guide om hvordan du kommer i gang med analsex.

Analt forspill

Det er også viktig at han er ordentlig opphisset og helt avslappet før dere begynner. Bruk gjerne fingrene til å leke litt med det følsomme området rundt lukkemuskelen hans, og husk å påføre rikelig med glidemiddel. Dere kan også ta i bruk en mindre analplugg eller analdildo til oppvarmingen. Vi kan særlig anbefale Sinful BumBum Small Silicone Butt Plug, som har en fin liten størrelse og behagelig design.

Rikelig med glidemiddel

Det kan ikke sies ofte nok. Glidemiddel er ganske enkelt nøkkelen til gode opplevelser med analsex. Og dette gjelder spesielt pegging. Tommelfingerregelen her er heller for mye enn for lite. Ellers blir det ikke en morsom opplevelse. Når dere først starter med pegging og annen anallek, kan et glidemiddel med litt tykkere konsistens, som for eksempel Sinful Anal Glidemiddel, være bra. Dere kan også benytte dere av en avslappende gel som Sinful Anal Relax Gel for å hjelpe lukkemuskelen med å slappe mer av.

Virker det som en litt tungvint handleliste? Med Sinful Get Started Anal Nybegynnerboks får dere alt du trenger for å komme i gang med analleken.

Beste strap on til pegging

Mange strap ons fungerer bra til pegging. Noen er ekstra deilige for kvinnen, mens noen gir målrettet prostatastimulering og andre kan brukes til litt av hvert. Nedenfor har vi plukket ut tre knallgode modeller til pegging.

You2toys Fjernstyrt Strap-on Duo

lilla dobbelt strap on med to vibrator dildoer på sort harness og fjernbetjening til vibrationer

Med denne lilla skjønnheten skjemmes kvinnen bort med herlig vaginal stimulering. Toppen av kransekaken er den fantastiske dildoen som ligger skjult inni dildoen. Den garanterer nemlig stor nytelse for både giveren og mottakeren.

 

Ouch! Delight Strap-On

sort harness med lille sort kurvet dildo

Det smarte med denne utgaven er formen på dildoen. Den har en lett bøyning, slik at den enkelt treffer mannens prostata. I tillegg har den en bølgete form som gjør opplevelsen enda mer intens når dildoen føres inn og ut. Dette skyldes bevegelsen til lukkemuskelen, og kan føre til eksplosive orgasmer.

 

King Cock Seletøy med Dildo 18 cm

sort læder harness med stor hudfarvet buet dildo på kvinde hofter på mannequin

Her har vi en veldig fin strap on med høy kvalitet på både seletøyet og dildoen. Også denne dildoen har en lett bøyning som gjør det lettere å stimulere prostataen.

Gode sexstillinger til pegging

Hvis pegging er helt nytt for dere kan det kanskje være litt vanskelig å gjennomskue hvilke posisjoner som fungerer best og hvilke som ikke egner seg til denne form for rollebytte. Men to kjente klassikere er faktisk ypperlige til nettopp dette formålet.

Misjonæren

Det er ikke uten grunn at denne er en klassiker. I misjonærstillingen kan man holde øyekontakten og nyte intimiteten til det fulle. På den måten vil det også være lettere å lese hverandre og dermed sørge for at dere begge er trygge og nyter opplevelsen. Hvis det er litt vanskelig å komme til kan dere med fordel bruke en sexpute, som for eksempel Liberator Flip Ramp Sex Pillow, så dere får en perfekt vinkel.

Doggystyle

Doggystyle har én særlig fordel: den gir uhindret adgang til bakdelen. Hvis dere liker litt mer røff sex vil dere elske doggystyle, da den ikke er like intim og følsom som misjonærstillingen. Her har dere mer avstand til hverandre og har ikke samme mulighet for å se hverandre inn i øynene. Det kan være en fordel hvis man føler at opplevelsen er litt grenseoverskridende.

Hvis du ønsker mer inspirasjon til stillinger dere kan prøve, vil vi anbefale dere å ta en titt på vår ultimate guide til sexstillinger.

Vi håper at vi har vekket interessen deres for strap on sex, og at dere føler at dere vet alt det dere trenger for å komme i gang. Hvis dere fortsatt er nysgjerrige, kan dere utforske mer av vårt store utvalg av strap on produkter.