Guides

Spruteorgasmer – slik gjør du

Ja, det er sant – kvinner kan også lære å sprute. Alle kvinner til og med, om vi skal tro den danske sexologen og orgasmeekspert Katrine Berling, som vår sex butikk har snakket med. Vi har samlet sammen en rekke gode råd, slik at også du kan komme godt i gang med å få spruteorgasmer – enten alene, ved å bruke en G-punktsvibrator eller sammen med en partner. Kjenner du allerede til fenomenet, men bare enda ikke har fått testet det enda, kan du lese med videre her.

 

Er du klar til å gå i gang? Da kaster vi oss ut i det:

Slapp av

Første skritt, hvis du gjerne vil oppnå en spruteorgasme, er å være godt forberedt. Mange kvinner bekymrer seg for hva det er for en væske som kommer ut, hvor mye som kommer osv. De bekymringene kan bli en mental sperre du stiller opp for deg selv, som gjør det vanskeligere å nå spruteorgasmen. Det er derfor viktig at du er avklart med at væsken kommer. Ha eventuelt et håndkle i nærheten for sikkerhets skyld, så er du også forberedt på at det kan bli noe vått.

Koble av fra hverdagens gjøremål og skap en god stemning som kan hjelpe deg med å slappe av. Tenn eventuelt noen stearinlys, f.eks Sinful Vanilje Massasjelys, og gi deg god tid til å virkelig kjenne deg selv. Det er viktig å være godt avslappet når du starter, så du vil kanskje ha glede av å nyte og skjemme deg selv litt bort først.

Sinful Vanilje Massasjelys 30 g 1

Stimuler og nyt

Det en god idé å sette av god tid når du vil eksperimentere med spruteorgasmer, slik at du ikke har følelsen av å skulle skynde deg.

Det kan nemlig ofte ta litt tid og innsats å nå dit hvor det er virkelig deilig. Du, eller din partner, finner ditt G-punkt ved å føre en finger opp i skjeden, med håndflaten vendt oppover (mot navlen) og etterfølgende lage en «kom hit»-bevegelse. Du skal kunne merke en forhøyelse med en annen tekstur enn resten av skjedeveggen hvor G-punktet er. G-punktets plassering varierer fra kvinne til kvinne, men de har ofte en «svampete» tekstur, eller kan føles litt som overflaten av en valnøtt. På samme måte varierer G-punkt i størrelse, samt omfanget av den nytelse forskjellige kvinner får.

Det er verdt å bemerke at noen kvinner nærmest fylles over av nytelse når deres G-punkt blir stimulert, mens andre er nærmest upåvirkede. Noen kan til og med finne det irriterende. Uansett hvilken gruppe du hører til, er det viktig at du vender deg til å få ditt G-punkt rørt og stimulert hvis du vil eksperimentere med kvinnelig ejakulasjon, som spruteorgasmer også kalles.

Du kan enten bruke dine fingre, din partners fingre, en spesialdesignet G-punktsvibrator (for eksempel Velve Gaia Luksus G-punktvibrator) eller forskjellige sexstillinger til å stimulere ditt G-punkt. Hvis dere velger å stimulere G-punktet gjennom sexstillinger, kan du prøve å ri ham mens du har ansiktet vendt mot hans føtter. I den stillingen kan du lene deg tilbake og virkelig få stimulert ditt G-punkt.

Våre tips for de 4 beste G-punkt vibratorene

Hvis du skal oppnå en squirte orgasme, er det som nevnt viktig at du finner g-punktet ditt. For mange er det en stor fordel å bruke en G-punkt vibrator fordi de er spesielt designet for å treffe der det gjelder. Enten du er sammen med en partner eller nyter tiden selv, kan vibratoren være til stor hjelp og et veldig nyttig verktøy hvis du ønsker å oppnå trygge og raske resultater. Her er våre 4 tips for noen av de beste G-punkt vibratorene du kan finne.

Sinful Slimline

Sinful Slimline G-Punktsvibrator produktbilde 1

 

Sinful Slimeline G-spot vibrator, er valgt på grunn av sin store popularitet blant forbrukerne. Blant annet skriver en anmelder dette:

«36 år, seksuelt aktiv i 20 av dem og først nå opplevde jeg en intens g-punkt orgasme, kun pga denne her.»

Det er altså ingen tvil om at denne vibratoren kan oppnå litt av hvert. Den har en smal og buet form som er enkel å håndtere, selv om du er nybegynner. Så det er et veldig godt tips hvis du vil starte med noe som er håndterbart og skaper effektive resultater.

Lovense Lush

Lovense Lush 2 App-styrt G-punktsvibrator produkt og app 1

 

Lovense Lush 2-modellen skiller seg litt i design fra en klassisk G-spot vibrator. Her får du både en vibratordel, som kan settes inn for å treffe g-punktet fra innsiden, samt en mindre vibratordel som kan hvile på klitoris. Det skaper en helt annen og veldig intens opplevelse, som kan være enormt effektiv når du vil oppnå en sprutende orgasme. Du kan til og med bruke vibratoren mens partneren din trenger inn i deg, noe som bare øker sjansene for en eksplosiv og uforlignelig orgasme.

Velve Gaia

Velve Gaia Oppladbar G-punktsvibrator 1

 

Denne vibratoren er et veldig godt tips fordi den har den klassiske buede formen som lett kan nå inn og treffe g-punktet ditt. Den har også et veldig vakkert og elegant utseende, som kan virke mer tiltalende for noen enn en litt billigere og mer klønete modell. Det myke kvalitetsmaterialet kjennes deilig mot huden, så du vil etter hvert få en fullstendig opplevelse når du setter i gang etter en sprutende orgasme.

BeOne

Fun Factory Be One Fingervibrator

 

BeOne fra Fun Factory er faktisk en fingervibrator, men er designet for å treffe G-punktet akkurat som de ovenfor. Den er plassert mellom fingrene og fungerer som en tredje finger som vibrerer mot g-punktet når det settes inn. Fordi du eller partneren din har fingrene med i spillet, er det lett å styre den lille buede vibratoren rundt slik at den treffer ditt optimale punkt perfekt. Fun Factory har fått tilbakemelding fra flere kunder som sier at det er ideelt for sprute orgasmer – og vi er ikke i tvil om at dette er tilfelle!

For å lære mer om hvordan du bruker denne vakre vibratoren og oppnå en intens sprute rorgasme, kan du lese Fun Factory’s blogginnlegg.

Nei – det er ikke tiss

Du kan også få følelsen av at du skal tisse når du stimulerer ditt G-punkt når du vil lære å få spruteorgasmer. Ikke alle bryr seg om denne følelsen, og det kan være en fordel å gå på toalettet før du går i gang – slik at følelsen av å måtte tisse blir mindre.

Fortsett med stimulien selv om du føler at du skal tisse, for følelsen blir gradvis erstattet av stigende nytelse, jo lengre du blir ved. Det kan godt ta litt tid før du får oppbygget en intens følelse dypt i skjeden. Når du når punktet hvor du føler du nærmer deg en orgasme, presser du dine bekkenbunnsmuskler nedover, som når du skal tømme blæren. Hvis du gjør det, fremfor å klemme musklene sammen, så har du en større sjanse for å sprute.

Hvor lenge, hvor hardt og hvor raskt ditt G-punkt skal stimuleres, er forskjellig fra kvinne til kvinne, så prøv deg frem. Det beste du kan gjøre i følge Katrine Berling er å øve deg:

«Gi deg selv lov til å bare nyte stimulien, og tenk at det er helt okay hvis det ikke lykkes i dag, for da skjer det nok en annen dag. Er du utålmodig, blir man ofte frustrert over at det ikke skjer umiddelbart, eller om du føler et prestasjonspress, så kan det ødelegge opplevelsen», sier Katrine Berling.

Katrine understreker at det ikke er sprutingen i seg selv som er godt ved disse dype orgasmene som mange kvinner jakter etter. Det er derimot stimuleringen av G-punktet, og den G-punktsorgasmen man kan få, som er det gode ved situasjonen. Væsken kommer ikke nødvendigvis i forbindelse med selve orgasmen. At spruteorgasmer har blitt så «moderne», kan være fordi mange liker å ha et tegn på at det fungerer når de stimulerer deres G-punkt.

En av de helt store guruer innenfor spruteorgasmer, er den amerikanske sexologen og forfatteren Deborah Sundahl.

Hun har undervist i kvinnelig seksualitet og spruteorgasmer i over 30 år, og avholdt hundrevis av kurs hvor hun lærer kvinner å sprute.

Hun har også gitt ut flere undervisningsvideoer og bøker, som du kan finne på hennes hjemmeside eller kjøpe på amazon.