To sexgynger
Guides

Sexhusker – Den ultimate guiden

En sexhuske kan kanskje virke litt voldsom og uoverskuelig for de fleste, men i realiteten er det et fantastisk sexleketøy. Med en sexhuske er det lett å prøve nye og spennende stillinger, som ofte ikke lar seg gjøre på sengen. Men hvordan bruker man egentlig et sånt sexmøbel, og er det i det hele tatt noe for deg og partneren din?

Du kan lese om alt dette og mer i vår ultimate guide, som sørger for at dere er godt forberedt når dere skal gi dere begi dere ut på nye og høytflyvende seksuelle eventyr.

Hva er en sexhuske?

La oss starte med det som helt grunnleggende. En sexhuske er akkurat hva det høres ut som, nemlig en huske som dere kan ha deilig sex i. Den er altså utelukkende til voksne og minner ikke noe om de du finner på lekeplassen.

De ulike modellene kan variere stort i utseende og design, men felles for de fleste er at de har en eller annen form for sete som man enten kan sitte eller ligge på. De har ofte håndtak til hendene og stigbøylelignende anordninger til føttene. Sexhuskene kan som regel justeres og stilles inn i lengden, så de passer perfekt til akkurat dere og de stillingene dere har lyst til å prøve. Den største forskjellen på de ulike modellene er hvordan de monteres. Dette og mye mer kommer vi inn på litt senere i guiden.

Noen tror kanskje at sexhusker er forbeholdt par som dyrker BDSM. Men der tar de feil. Sexhusker er for alle som ønsker å prøve noe annerledes, og som vil utvide deres seksuelle repertoar, så det inneholder mer enn de 3-4 stillingene som vi alle har en tendens til å repetere.

Med en sexhuske, eller en elskovshuske, som den også kalles, kan dere praktisk talt leke dere til et frekkere sexliv. Den kan altså være et perfekt hjelpemiddel å ta i bruk når dere vil eksperimentere med nye stillinger.

En sexhuske kan med fordel brukes av deg som er fysisk utfordret og sliter med å ha sex i visse stillinger. Det kan være at du har en dårlig rygg, kneskade eller noe helt annet som begrenser dine bevegelser. I slike tilfeller kan denne form for voksenleketøy være til stor hjelp, da du ikke behøver å holde stillingen på egen hånd. Har du nedsatt bevegelighet, kan de svingende bevegelsene dessuten ofte gjøre jobben for deg. Det er også verdt å påpeke at en svingom i husken kan nytes av begge parter, uansett kjønn og alder.

Slik bruker du en elskovshuske

Det krever gjerne litt øvelse for å få styr på hvordan du bruker en elskovshuske. Men øvelse gjør som kjent mester, og vi lover at treningen blir underholdende. Bare husk å ha det morsomt og snakke sammen underveis. Så vet dere at begge kjenner seg trygge og bekvemme, og kan således komme fortere frem til hva som fungerer for dere, og hva som kanskje skal legges på is inntil videre…

Før dere kan gå i gang med å nyte deres elskovshuske må den dog settes sammen, henges opp og stilles riktig inn. Hvordan man gjør det kommer an på hvilken modell dere har valgt, men det følger med instruksjoner i pakken som veileder dere gjennom disse trinnene. Deretter er det bare å kaste – eller rettere sagt svinge – seg ut i det.

Hvis dere ikke har avklart hvem som skal få lov til å sette seg i selen på forhånd, kan dere starte med å bli enige om det. Når rollene omsider byttes om, kan dere dele erfaringene deres, samt gi hverandre tips og triks til hvordan opplevelsen blir aller best. Men hvordan kommer man egentlig i gang? I starten kan det være vanskelig å gjennomskue hvilke stillinger dere kan få glede av. Men ta det helt rolig, hjelpen er på vei.

Frekke stillinger i en sex huske

I prinsippet er det kun fantasien som setter grenser for hvilke stillinger man kan ha samleie i med en sex huske. Men det er alltid fint å ha noen frekke go-to stillinger i bakhodet, eller bare et sted å starte, hvis det er første gang man skal teste en sex huske. Vi vil derfor foreslå seks stillinger som dere kan prøve hjemme.

De fleste stillingene kan la seg gjøre i enhver sex huske. Vi har derfor valgt å vise hvordan dette vil kunne se ut i en helt nøytral modell. Men ikke vær redd for å ta håndtakene, stroppene eller “stigbøylene” på husken deres til hjelp. Det gjør allting bare enda morsommere, og til tider også lettere.

Vektløs Doggy

En ekte klassiker som aldri går av moten. Denne flyvende versjonen av den velkjente doggystyle-stillingen er et utmerket sted å starte, da dere nok ikke befinner dere på helt ukjent grunn. Se på det som om dere bare har økt vanskelighetsgraden en smule på den gamle kjenningen.

I denne stillingen står en av dere med begge føttene plantet godt i bakken, mens den andre legger seg på magen over setet og bruger stroppene eller håndtakene til å holde balansen. Giveren holder fast i hoftene eller lårene på mottakeren og svinger hun eller ham frem og tilbake i takt med penetreringen.

Tegning av mann som står bak en kvinne som ligger i en sexhuske

Det Flyvende Teppet

Hold dere godt fast, for nå blir det villt. Nok en gang er det en kjent stilling i nye klær, nemlig den gode gamle 69-er’n. Med denne kan dere selv avgjøre hvem som skal få lov til å legge seg ned, og hvem som skal stå på gulvet. Med mindre dere ville ta to omganger og bytte på å stå og ligge.

Den ene setter seg i hvert fall på setet, holder seg godt fast i stroppene og lener seg helt tilbake, så han/hun nærmest ligger vannrett. Den andre stiller seg med et ben på hver side av den liggende partens ansikt og bøyer seg forover. Det er nå mulig å gi hverandre oralsex, samt tilfredsstille den andre med fingrene og/eller sexleketøy. I begynnelsen er det nok først og fremst den stående parten som kan bruke mer enn munnen, men etterhvert som dere får øvd dere, kan til og med den liggende parten stimulere den andre med det som hjertet måtte begjære.

Tegning av kvinne og mann på en sexhuske

Lysekronen

Denne stillingen virker kanskje som litt av en balanseøvelse, men den er faktisk veldig enkel å gjennomføre. Giveren setter seg på setet, akkurat som man ville gjort hvis man satte seg på en huske på lekeplassen, dvs. med rumpen på setet og hendene rundt stroppene. Mottakeren setter seg deretter oppå den andre med benene ut til hver side. Og så kan dere bare begynne å svinge og la deres nye utstyr gjøre jobben for dere.

Tegning av en kvinne son sitter på en mann på en sexhuske

Dørvakten

For å prøve denne stillingen skal sexhusken deres både ha “stigbøyler” og håndtak eller stropper. Det vil typisk være en modell som monteres over døren, derav navnet på sexstillingen, men det er mulig med andre versjoner også. I denne stillingen setter mottakeren seg godt til rette, griper tak i håndtakene og plasserer føttene i stigbøylene så benene er spredt. Giveren står på gulvet mellom mottakerens ben og kan nå trenge inn i henne/ham. Det er også giverens ansvar å vugge mottakeren frem og tilbake, så hun eller ham kan nyte den vektløse følelsen og den deilige penetreringen.

Tegning av en kvinne som sitter i en sexhuske mens en mann står på gulvet og holder henne

Fidget Spinner

Nå blir det ordentlig morsomt! Dette er en stilling som ikke kan gjennomføres uten en sexhuske, hvilket bare gjør den enda mer spennende.

Mottakeren setter seg først på setet, tar tak i stroppene og dytter så rumpen av setet. Føttene plasseres i stigbøylene, hvis husken har dette, ellers settes føttene på setet før rumpa stikkes ut. Posisjonen blir litt som en dyp squat med føttene plassert litt nærmere hverandre og med hjelp fra stroppene til å holde seg oppe. Giveren ligger på ryggen nede på gulvet og kan nyte utsikten, mens mottakeren setter seg ned. Heretter kan giveren dreie mottakeren rundt og rundt i ønsket tempo og rytme.

Tegning av en mann som ligger på gulvet mens en kvinne sitter på en sexhuske

Oral Opplevelse

Denne stillingen er like tilfredsstillende som den er enkel. Sett deg i setet og len deg så tilbake. Nyt vektløsheten, og hvordan sansene dine skjerpes av den nye sensasjonen, mens partneren din gir deg herlig oralsex. Hvis dere føler for å gjøre noe ekstra ut av stillingen kan dere tilføye et øyenbind eller inkorporere elementer av lett bondage samtidig.

Tegning av en kvinne som sitter på en sexhuske mens en mann står på kne foran henne

Hvilke forskjellige typer sexhusker finnes det?

Det finnes mange ulike versjoner av sexhusker, alt etter hvilket merke og hvilken modell du velger. En del er forholdsvis simple, mens andre er mer innviklede med flere håndtak og funksjoner. Men det som primært skiller de forskjellige modellene fra hverandre er hvordan de monteres.

Det finnes hovedsakelig 3 forskjellige slags sexhusker:

  • De som henges på døren
  • De som festes i taket
  • De som settes opp i et stativ

Før du velger din favorittmodell, kan det altså være lurt å ta produktets dimensjoner i betraktning. Hvor mye plass har du? Hvor mye vekt skal den kunne bære? Hvor mye er du villig til å betale for den? Ved å svare på disse spørsmålene vil du komme nærmere en beslutning, og kan dermed komme raskere i gang med å nyte de mange fordelene som en sexhuske gir deg. Men det viktigste er selvfølgelig at du forsikrer deg om at det du kjøper egner seg til ditt hjem, dine behov og dine preferanser.

Sexhusker til døren

Denne typen har vanligvis et litt smalere sete, håndtak og i enkelte tilfeller såkalte “stigbøyler”. De er gjerne de billigste variantene på markedet, så hvis du vil teste om denne slags utstyr i det hele tatt er noe for deg, så er det ikke dumt å starte her. De er dessuten enkle å montere. Du hiver nemlig bare holderne over døren, stenger og låser døren, og så er dere faktisk klare til å leke. Enklere blir det ikke!

Dere mister dog noe av fleksibiliteten, ettersom muligheten til å svinge fritt rundt forsvinner. Døren kommer jo liksom litt i veien… På den andre siden fungerer døren også som en støtte, hvilket gjør det mulig å eksperimentere med enkelte stillinger som ikke er mulig med andre modeller.

En lyshåret kvinne i svart latekstøy sitter i en svart dørhuske

Takhengte sexhusker

Dette er kanskje den mest klassiske varianten. Takhengte modeller monteres i en krok eller bjelke i taket, så et sterkt tak eller  en kraftig bjelke er altså en forutsetning. Til gjengjeld får dere all den fleksibiliteten dere ikke får med dørversjonen. Prøv for eksempel Joydivision Loveswing som med sitt spesielle sete gir dere enda flere muligheter.

Med en takhengt modell kan dere bevege dere rundt 360 grader og dermed prøve alle de stillingene dere vil, samt svinge frem og tilbake så mye dere orker. Disse modellene er også i en litt høyere prisklasse enn de til døren, men det er helt klart pengene verdt for å få den fulle opplevelsen av en sexhuske.

En mørkhåret kvinne ligger i en takhengt sexhuske, mens en mørkhåret mann står foran henne

Sexhusker med stativ

Hvis dere vil ha full bevegelighet, men ikke har lyst til å finne frem borremaskinen, så er en sexhuske med stativ noe for dere. Denne varianten har mange av de samme fordelene som de takhengte modellene, men er i stedet montert på et stort stativ med fire ben. Denne type sexhuske krever derfor litt ekstra plass, og de tar også litt mer tid å få satt opp, hvis man ikke ønsker å ha stativet stående fremme hele tiden.

Et stativ åpner derimot opp mange dører, så det kan være vel verdt å investere i. Dere kan nemlig kjøpe flere forskjellige seter og husker til stativet, og får dermed enda flere muligheter til å eksperimentere. Ettersom stativ som sagt er ganske omfangsrike og dessuten består av mange ulike deler, er denne type sexhuske ofte litt dyrere å anskaffe seg. Ønsker du og partneren din å sette sammen deres egen sexhuske med stativ, kan dere altså kjøpe stativ og sete separat.

Se alltid etter om det følger med en krok, fjær og kjede til husken, eller om dette skal kjøpes separat. Du kan alltid lese hva som gjelder for hver enkelt huske på de respektive produktsidene.

Mørkhåret kvinne ligger i en sexhuske med stativ

3 gode grunner til å kjøpe en sexhuske

Er du fremdeles i tvil om hvorvidt du burde kjøpe en sexhuske til deg og partneren din? Det finnes mange gode grunner til å gjøre nettopp dette, men her har vi listet de tre viktigste, i et forsøk på å forklare i korte trekk hvorfor du bør investere i dette fantastiske eksemplaret av et sexmøbel. Vi i Sinful er nemlige overbeviste om at hverken du eller partneren din vil angre på det.

1. Den vektløse tilstanden

Når du ligger fastspent i en sexhuske avlastes kroppen din på en måte som gjør at du nærmest kjenner deg vektløs, nesten som om du flyr. Alt går lekende lett når du ikke behøver å anstrenge musklene dine like mye, og i stedet bare kan fokusere på at nyte opplevelsen til det fulle. Dette kan gi deg økt nytelse, ettersom du får muligheten til å dykke dypere ned i de sanselige inntrykkene.

2. Piff opp sexlivet

Har det begynt å gå litt vel mye på rutine? Eller har dere bare glemt å prioritere sexlivet deres? Da kan det være en god idé å introdusere noe nytt og spennende som dere kan utforske sammen. En sexhuske gir dere masse nye opplevelser i soverommet, og kan dermed bidra til at dere får flere og mer intime stunder sammen.

3. Utvid horisonten

Med en sexhuske kan dere nesten ikke unngå å prøve nye stillinger, og dere får raskt utvidet arsenalet deres av fortryllende sexstillinger. Med tiden vil det garantert smitte av på deres horisontale sexliv også, og kanskje får dere opp øynene for enda flere seksuelle aktiviteter. Hvem vet hva som blir det neste? En ting er i hvert fall sikkert – det blir helt fantastisk!


Dere finner alltid et bredt utvalg av ulike sexhusker hos Sinful, så dere kan få en flyvende start på de høytsvevende eventyrene. Blir det vanskelig å velge, kan dere alltid komme tilbake til denne ultimate guiden. Dere kan også kontakte våre hyggelige ansatte i kundeservice som alltid er klare til å bistå med anbefalinger, hjelpe med å svare på spørsmål og veilede dere gjennom hele kjøpsprosessen.

Ta gjerne en titt på vårt store utvalg av sexputer og andre frekke sexmøbler. De har ikke like mye sving i seg, men kan utvilsomt gi sexlivet deres et løft på andre måter.

Da gjenstår det bare å ønske dere riktig god fornøyelse!