Guides

Prostata – Mannens g-punkt

Det kvinnelige g-punktet har alltid vært litt omdiskutert, men vi synes egentlig også det er på høy tid at mannens g-punkt får litt oppmerksomhet. Hos kvinner nevnes det ofte orgasmer i fleng: klitorisorgasme, skjedeorgasme, g-punktsorgasme, og så videre. Men hos menn omtaler vi oftest kun den ene orgasme som oppstår via penis. Og det er egentlig litt synd. Så derfor har vi skrevet dette innlegget.

Hvis du enda ikke har opplevd nytelsen ved prostatastimulasjon, har du noe å glede deg til. Prostata sies å være den mannlige versjonen av kvinnens g-punkt, og når det masseres og stimuleres korrekt, er det mulig å oppnå særdeles intense orgasmer, og til og med flere etter hverandre.

Det er egentlig ikke så vanskelig å finne prostata, men det er selve den erotiske massasjen av «p-punktet» som kan være en smule mer utfordrende. Heldigvis finnes det både forskjellige triks og tips og ikke minst sexleketøy som hjelper deg til en deilig opplevelse.

Hvordan finner man prostata?

prostata-pereniumDet mannlige g-punkt er faktisk prostatakjertelen. Det sitter 4-7 cm opp i anus, men kan både stimuleres innvendig og utvendig på mellomkjøttet (perineum) og anus.

Gang denne følelse med hundre – sånn føles det å få det innvendige prostataområdet stimulert. Ved endetarmen finnes det nemlig 10.000 – 12.000 nerveender, som gjør området til en svært erogen sone.

Du kan enten forsøke å finne ditt eget p-punkt, eller få partneren til å hjelpe deg. En av måtene å starte på, er å bruke en finger.

aquaglide-analStart med å påføre godt med glidekrem på fingeren og rundt anus, for eksempel Aquaglide anal glidemiddel. Dette vil gjøre stimulasjonen mye lettere. Legg deg på ryggen, og gjerne med beina løftet.

Før forsiktig fingeren inn og kjenn etter oppover endetarmens ytterste vegg (ut mot magen). Kjenn etter et lite og ujevnt punkt, som minner om en liten valnøtt. Dette er prostata.

Det er viktig at du slapper godt av når du starter å massere. Prøv deg frem,og du vil snart finne ut hvilke områder og hva som føles best ut for deg. Prøv å presse mer på området og kjenn hvilken effekt det har på deg. Mange vil oppleve at de kommer nærmere en orgasme jo mer de presser. Ved raske opp og ned-bevegelser med fingeren, vil du dessuten kjenne en meget intens stimulasjon.

Hvis det er din partner som masserer din prostata, er det utrolig pirrende å samtidig få det under oralsex. Er du nybegynner innen prostatastimulasjon, kan dette kanskje i tillegg få deg til å slappe mer av, da fokus ikke alene vil være på analstimulien, men også det orale.

Analt sexleketøy til prostatastimulasjon

Prostatastimulasjon kan også være meget opphissende under samleie. Det kan dog være vanskelig for din partner å nå deg samtidig som dere har sex, og til dette kan en vibrator være til god hjelp.

Det er alltid en god idé å vente med analleketøy inntil du først har prøvet med en finger. Dette vil gjøre det enklere for deg å lokalisere prostata, og dermed få en bedre og mer tilfredsstillende opplevelse.

aneros-progasm_1Når det kommer til anale leketøy til menn, har det i det siste kommet bedre utvalg på markedet. Alt fra en liten analplugg, til en større prostatastimulator. Når du skal velge hva du har lyst til å eksperimentere med, skal du ta hensyn til din egen indre anatomi, i tillegg til hva slags stimulasjon du ønsker.

Hvis du opplever at du blir nødt til å bøye fingeren litt for å nå prostata best, anbefaler vi klart en prostatamassasjer, som for eksempel Aneros Progasm. Den har en svært god bevegelighet og kan med sin fylde gi en veldig effektiv stimuli mot prostata.

 

Opplever du at du enkelt kan nå prostata med en utstrakt finger, er Baseks Begynner Analplugg ganske velegnet til deg. Det kan være litt av en jungel av sexleketøy å finne frem i med alle de ulike slagene.

Hvordan vet man hvilken størrelse man bør kjøpe, og skal man kjøpe med eller uten vibrator? Det vil selvfølgelig alltid være en smakssak hva man liker, og det handler ganske enkelt om å prøve seg frem. Det finnes analplugger for enhver smak, både i forhold til materiale og kvalitet, men også utsmykning og design.

 

rude-boy-prostata-vobrator_1Mange har tendens til å velge analt sexleketøy som ikke er så stort, hvis de er helt nybegynnere. Men det kan faktisk være enklere å nå prostata med noe med litt mer fylde, som for eksempel vibratoren Rude Boy Prostata Vibrator, i motsetning til en av mindre størrelse. Jo større overflaten av leketøyet er, jo enklere er det å oppnå effektiv stimuli.

Hva med vibrasjonene? Skal man velge med eller uten? Det er igjen en smakssak. Bare husk at du alltid kan slå av vibrasjonene i en prostatastimulator med vibrator, mens en uten kan du ikke slå noe på.

Er du i tvil om hva slags prostatasexleketøy du bør velge, er du alltid velkommen til å kontakte vår kundeservice.