Guides

Nybegynnerguide til BDSM-utstyr

BDSM er en forkortelse for forskjellige formene for kinky sex eller lek som utgjør BDSM-verden:

BD – Bondage & Discipline
DS – Dominance & Submission
SM – Sadism & Masochism

Lek med kuldeBDSM er derfor et begrep som dekker over en lang rekke aktiviteter, forskjellige adferder, lyster og behov, som ikke betraktes som «mainstream». Det kan derfor virke litt overveldende å skulle kaste seg ut i. For hva liker du egentlig, og hva med partneren din? Hvor langt har du lyst til å gå? Og hva slags utstyr trenger du?

Det er naturligvis stor forskjell på hvilket omfang folk har lyst til å eksperimentere og leke med BDSM eller bondage. Noen liker å gjøre det det en gang i mellom, noen trenger å være i et spesielt humør før de får lyst til å leke på denne måten, mens andre derimot dyrker BDSM daglig. BDSM-aktiviteter kan involvere spanking med pisker og padler, smerte- og sanseleker (lek med varme/kalde temperaturer, smerte, kiling med fjær, elektroleker osv.), bondage (med håndjern, kjetting eller tau), maktutveksling (dominant/submissive, master/slave) og rollespill med sexy kostymer (lærer/elev, lege/pasient, eskorte/kunde osv.).

Hvilket utstyr trenger du?

Det er selvfølgelig mange forskjellige ting du kan bruke i forbindelse med BDSM-lek, men noe egner seg bedre enn annet, da noe utstyr/leketøy kan forårsake en del skade dersom det ikke brukes forsvarlig. Langt de fleste setter sikkerheten først, og som nybegynner kan det være en god idé å starte med:

  • utstyr som føles så behagelig som mulig, og så trygt som mulig for både deg og partneren din
  • utstyr som kan forårsake minst mulig skade på mottakeren

Uansett hvilken type leketøy du velger, så husk å snakke om det med partneren din både før og etter dere leker med BDSM for første gang. Og sørg for å velge et «safe word» eller STOPP-ord som øyeblikk kan avbryte leken. Det er også viktig at dere velger et ord som er nøytralt, dvs. et ord som skiller seg fra de tingene dere ellers kunne komme til å si i kampens hete. Ordet bør derfor ikke ha en assosiasjon til sex, som f.eks. “humle”, “pølsebrød” eller noe helt annet. Det er viktig at begge parter føler seg trygge underveis, så dere får en god opplevelse sammen.

Nedenunder ser vi nærmere på forskjellige typer utstyr/leketøy som er gode å starte med når man er ny på området.

Nybegynnersett

Et godt sted å starte, er med et bondagesett for nybegynnere. Dette gir dere mulighet for å eksperimentere med litt forskjellig typer utstyr, slik at dere raskt finner ut av hva dere liker best. Sinful Tie Me Up boks

De finnes i alle prisklasser, så alle kan være med. Med Sinfuls Tie Me Up Sexleketøysboks får dere 5 forskjellige typer utstyr i en fin eske, som dere kan oppbevare leketøyet i når det ikke er i bruk.

Blindfold

Et blindfold er nok en av de enkleste stedene å starte, og er en relativt harmløs tilføyelse til sengelekene. Men ikke la deg lure av blindfoldets enkelhet, det er nemlig et utmerket hjelpemiddel til å eksperimentere med sanseberøvelse. Det er utrolig pirrende å bli berøvet synssansen, så dette er en lek dere garantert vil nyte begge to. Berøring i seg selv får en helt ny dimensjon med et blindfold over øynene, og det kan også være utrolig opphissende å være uviten om hva partneren din har i vente for deg.

Du kan jo prøve å lukke øynene og kjenne hvordan de øvrige sansene dine forsterkes. Når én sans er ute av spill, blir nemlig de andre sansene mer skjerpede. Så hva venter du på? Join us on the dark side!

Mansjetter

I stedet for å springe rett ut i en lek med ti meter bondagetau, som faktisk krever en del erfaring og ekspertise for å kunne leke med på en sikker måte, så kan du heller begynne med mansjetter (kalt «cuffs» på engelsk).Obaie Myke Håndleddsmansjetter

Cuffs betyr egentlig håndjern, men i motsetning til håndjern – som ofte er laget av metall, er mansjetter laget gjerne laget av mykere materialer, som blant annet nylon og lær. De er dessuten ofte fôret med fleece eller lignende materialer på innsiden, slik at de føles ekstra behagelige å ha på. De er samtidig enkle å åpne og lukke (noen varianter lukkes med borrelås), men de er fremdeles kraftige nok til å holde deg selv eller partneren din på plass på mange pirrende, sikre og sexy måter.

Floggere

En flogger er en form for pisk med mange snerter, som kan være laget av mange forskjellige materialer som gummi, lær eller semsket skinn.Sinful Deluxe Flogger Felles for dem alle, er at slaget blir fordelt ut i de enkelte snertene, hvilket gjør at effekten blir mildere enn f.eks. slaget fra en ridepisk eller tyrepisk, hvor slaget er konsentrert i en enkelt snert. Floggeren er derfor ideell for nybegynnere som gjerne vil eksperimentere med spanking, da snertene gir deg mulighet for å starte med myke og forsiktige slag.

La snertene gli forsiktig over kroppen for å vekke sansene til live, og fortsett med mer og mer kraft i slagene. Husk å starte med rumpeballene eller lårene når du begynner å eksperimentere med kraftigere slag. Og et lite tips: prøv først på deg selv, så du kjenner hvordan det føles, før du slår på partneren din.

Paddles

En paddle er faktisk et godt redskap på flere måter. Som BDSM-nybegynner er du kanskje usikker på om smertelek egentlig er noe for deg, og du kan fort finne ut av dette med en paddle. Den kan nemlig brukes til å oppdage og eksperimentere Obaie Spanking Paddlemed ens smertegrenser. Det er dessuten enkelt for begge parter å opprettholde sikkerheten med en paddle (sammenlignet med en pisk eller flogger), da den er enkel å holde og fås i mange ulike materialer som varierer i smertegrad. Og så krever det ikke de helt store ferdighetene å håndtere den. Det man derimot skal tenke på, er hvor man slår.

Slå aldri på områder tett på nyrene, den nederste delen av ryggen, halsen/nakken, ansiktet eller leddene. Til gjengjeld er baken og lårene gode steder å starte, da de kan tåle en del mer smerte enn mange andre steder på kroppen. Hvis man sørger for å starte forsiktig, kan man også begynne med et par lette klapp på øverste del av ryggen samt brystene. Og ellers er det bare å komme i gang med å utforske det vanvittig pirrende spanking-universet.

Brystklemmer

Som navnet tilsier, er brystklemmer et leketøy som klemmer brystvortene. Formålet med dette er å hemme blodtilførselen, så brystvortene blir mer mottakelige overfor sensuelle berøringer. Obaie Justerbare Brystklemmer med KjedeBrystvortene er utrolig følsomme, og betraktes som en erogen sone. Den relativt milde smerten som oppstår når man klemmer disse, kan være utrolig pirrende og øke den seksuelle stimuleringen.

Det finnes mange varianter av brystklemmer, og noen klemmer ganske forsiktig, mens andre tar godt fatt. Det er derfor en god idé å bruke litt tid på å undersøke de ulike klemmetypene som finnes, og starte med en som kan justeres manuelt når du vil prøve det for første gang. Prøv deg frem til du finner ut hvor hardt du vil at de skal klemme.

Halsbånd med kjede eller snor

Bijoux Indiscrets Single Choker HalsbåndTenner du på å eksperimentere med maktleker med partneren din, kan et halsbånd med kjede eller snor være en utmerket tilføyelse til leketøyskassa. Mange oppfatter denne type utstyr som hardcore, men det eneste hardcore ved det er egentlig maktdynamikken det skaper mellom dere.

Et halsbånd i seg selv er enkelt å bruke, og sikkert for bondage-entusiaster med alle erfaringsnivåer. Og så skal man ikke undervurdere hvor sexy man kan se ut med et halsbånd på.

Gags

Gags handler alltid om tillit, sårbarhet og om å gi slipp. Men de er samtidig super sikre og enkle i bruk. Det kan gi den dominante et visuelt kick, og bygger på maktdynamikken ved å fjerne den Obaie Nybegynner Gagunderdaniges mulighet for å snakke. Dette skaper en umiddelbar følelse av hjelpeløshet, som kan være utrolig pirrende for begge to.

Til å begynne med, anbefaler vi at du velger en gag med hull i, så det blir enklere å puste. Det gjør også opplevelsen litt mindre overveldende i starten. Du kan alltid avansere til en gag uten hull senere, når du får lyst til å gjøre opplevelsen enda mer intens.

Da den som bærer gag-en ikke kan snakke, er det også her viktig at dere har avtalt et stopp-signal før dere går i gang med å leke.

Alt utstyret vi har nevnt her er brukervennlig og gir dere gode muligheter for en sikker og fornøyelig introduksjon til BDSM-leker. Dere finner dessuten mange flere fetisj-produkter på Sinful.no fra blant annet danske Obaie og andre populære merker.

God fornøyelse!