Anmeldelser

LELO Hex

LELO Hex = Sikker sex!

Kondomet har eksistert i over 100 år og har vært gjennom litt av en reise i løpet av århundret. Man kan få med smak, duft, knopper, riller, dutter, farger, tynne, tykke, store og små, laget av latex eller uten latex. Det finnes altså alt mulig innenfor kondomverden, og jeg har tidligere tenkt tanken at man umulig kan finne på noe nytt. Men der tok jeg feil. Det svenske firmaet LELO har kommet med et nytt og revolusjonerende kondom: LELO Hex. Designet av kondomet har vært under utvikling i ikke mindre enn 7 år, så det er lagt en masse av tanker og krefter bak dette kondomet.

LELO ønsket å skape et kondom som ikke sprekker under sex hvis det skulle gå hull på det. Med et kondom som ikke kan sprekke, minimerer man risikoen for graviditet og seksuelt overførbare sykdommer.

Det LELO har gjort for å skape et slik kondom, er å lage overflaten av kondomet i en helt masse sammensatte hexagoner (sekskanter). Dette gjør at overflaten blir mye sterkere enn på et vanlig kondom. Hvis det uheldige skulle skje ved at det går hull på kondomet, så sprekker det ikke ettersom det kun er den ene sekskanten det går hull på.

IMG_8487Jeg fikk en pakke med 3 kondomer, tok kjæresten under armen og med meg inn på soverommet. Vi testet LELO Hex et par ganger og hadde forskjellige opplevelser med det. På tross av litt startvansker var først gang en kjempesuksess. Jeg er en klovn til å sette et kondom på, så kjæresten min klarte dette selv. LELO Hex er 54 mm. i diameteren, noe som er målet for det gjennomsnittlige kondomet. Da kjæresten min er litt større enn dette hadde han litt vansker med å få det på, men det lyktes til sist, og han syntes det satt supergodt på. Jeg bemerket at kondomet duftet veldig godt, litt sjokoladeaktig. Og så smaker det helt nøytralt, noe jeg liker best, så jeg var positiv ovenfor det nye kondomet.

Ut over den forsterkede strukturen, har LELO også gjort kondomet tynnere. Det synes jeg er imponerende; å lage et sterkere, men samtidig tynnere kondom høres nesten for godt IMG_8467ut til å være sant. Men det stemmer faktisk! Det gjennomsnittlige kondomet har en tykkelse på ca 0,060 mm. hvor LELO Hex har en tykkelse på kun 0,045 – 0,055 mm. Det virker kanskje ikke som den store forskjellen, men ifølge kjæresten min var det en merkbar forskjell. Han syntes at han, på tross av kondomet, var meget følsom, og han sa at det var det beste kondomet han noensinne hadde prøvd. Det er glidekrem på kondomet, men vi tilføyde litt ekstra. Jeg synes kondomer har det med å virke uttørrende på meg, og der kan glidemiddel virkelig gjøre en stor forskjell – og det virker også kanske fint med Hex. For meg var det dog bare et kondom som alle andre, men som kvinne hadde jeg heller ikke forventet annet, da det jo er begrenset hvor mye jeg kan merke innvendig.

Vi testet som sagt kondomene noen ganger. To ganger gikk det fint, men én gang måtte vi rett og slett gi opp med å få den på. Hvis størrelsen hadde passet, hadde det lyktes alle 3 gangene. Jeg håper derfor at LELO vil lage Hex i forskjellige størrelser. Det er et meget godt kondom. Det smaker fint, lukter godt, er tynt, og det sprakk ikke en eneste gang – som jo er det viktigste.

Jeg gir LELO Hex 4 ut av 5 stjerner.