Nyheter

Kommunikasjon er veien til et bedre sexliv

Fire av fem nordmenn mener det er viktig for sexlivet at du kan snakke åpent og ærlig med partneren din om sex, lyster og fantasier.

Dessverre er det mindre enn halvparten av oss som synes det er lett å snakke med partneren vår om nettopp dette – og hver fjerde mener det er veldig vanskelig.

Det viser vår store, internasjonale studie om sex, intimitet og relasjoner: Sindex av Sinful, som du kan lese mer om her:

Snakker du om sex med partneren din?

Selv om flertallet av nordmennene er fornøyde med sexlivet, drømmer mange om å bli flinkere til å snakke om sex, lyster og fantasier med partneren.

Og den praten kan faktisk vise seg å være veien til et bedre sexliv.

Sindex av Sinful viser at nordmenn som er flinke til å snakke om sex med partneren, er mer fornøyd med sexlivet. 84 % av nordmenn som er i et forhold der de er flinke til å kommunisere om sex er fornøyde med sexlivet.

35 % av nordmenn som er i et forhold der de ikke er flinke til å kommunisere om sex er fornøyde med sexlivet.

La oss snakke mye mer om sex!

Det gode sexlivet

Kommunikasjon er derfor en viktig del av et godt sexliv, men hvor viktig er det, og hvor fornøyde er egentlig vi nordmenn med det som foregår på soverommet?

La oss se litt på nettopp dette.

Fire av fem nordmenn mener det er viktig å ha et godt sexliv. Det gir dem et bedre forhold til partneren, mens andre sier det forbedrer humøret.

Heldigvis er flertallet av norske kvinner og menn fornøyde med sitt nåværende sexliv.

Likevel, har vi fortsatt en jobb å gjøre – tallene viser at vi har det laveste nivået av tilfredsstillelse av alle landene i Sindex.

Så mange er fornøyde med sexlivet i dag:

  • Norge: 53%
  • Danmark: 57%
  • Sverige: 56%
  • Finland: 55%
  • Frankrike: 65%
  • Storbritannia: 56% 

Let’s talk about sex – The Game

Mangler du en gøy, kjærlig og konkret måte å starte samtalen på? Vi står bak Let’s Talk About Sex – The Game, som inneholder 52 spørsmål om intimitet og sex. 

Ta et kort, still spørsmålet til partneren din og la samtalen flyte mens dere lærer mer om hverandres preferanser, ønsker og fantasier. Enkelt og supereffektivt!

Psst! Du kan også spille ‘Let’s Talk About Sex – The Game’ med en venn eller venninne!

Om undersøkelsen: Sindex av Sinful

Sindex by Sinful er basert på en internasjonal undersøkelse utført av Cint på vegne av Sinful samt salgsdata fra Sinful. Undersøkelsen ble gjennomført i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Frankrike og Storbritannia med totalt 2000 respondenter fra hvert land. 

Data ble samlet inn fra 17. mai til 8. juni 2022. 

Les mer på Sindex by Sinful hvor vi hvert kvartal (frem til 2023) avslører nye og spennende resultater fra undersøkelsen.