Guides

GUIDE: SLIK INTRODUSERER DU SEXLEKETØY I PARFORHOLDET

Sexleketøy er etterhvert blitt allemannseie og det har bidratt til at flere har fått mer glede i sexlivet. Men mange er fremdeles av den oppfatning at sexleketøy er noe man kun kan bruke til å tilfredsstille seg selv, og det er synd. For det er ingen tvil om at de fleste par kunne gjort sengelekene ekstra lystfylte med litt hjelpemidler under laknene. 

Men hvordan får du introdusert denne idéen for partneren din? Vi anbefaler at du går forsiktig frem og finner noe som virker «uskyldig», for å se hvordan partneren din reagerer. Hvis du plukker ut noe som kun avspeiler dine ønsker, kan du nemlig risikere at partneren din blir avskrekket og dermed blir mindre innstilt på å prøve sexleketøy.

Dersom du liker kinky bondagesex bør du, med andre ord, vurdere å presentere et blindfold for partneren din før du introduserer ham eller henne for en ballgag. Du kan også starte med å gi partneren din en erotisk massasje og foreslå å supplementere massasjen med et sexleketøy etterhvert som partneren din blir varmere i trøya.

På den måten viser du at din partners behov er like viktige som dine, og hvis partneren din er åpen for forslaget ditt, vil overgangen fra massasjeolje eller kilefjær til sexleketøy også bli enklere.

Men det kan også være utfordrende å bli presentert for idéen om sexleketøy av partneren sin. Derfor vil vi se på og komme med forslag til hvordan du introduserer idéen og hvordan du håndterer å få den presentert av partneren din.

Når du skal introdusere sexleketøy for partneren din

Selvom du kanskje har et behov eller ønske om å krydre sexlivet deres med sexleketøy, så er det ikke sikkert at partneren din har det på samme måte – i hvertfall ikke på nåværende tidspunkt – og det kan derfor være vanskelig å forstå behovet ditt. Dine intensjoner med å introdusere sexleketøy i forholdet kan fort misforstås i retning av at partneren din i seg selv ikke er «nok», så derfor er det viktig at du får kommunisert bakgrunnen tydelig nok til partneren din.

En god måte å gjøre dette på, er å  starte med å sette partnerens behov i fokus, så dere kan utforske nye nytelsesaspekter sammen. Introduser først idéen om sexleketøy for partneren din ved å bringe temaet opp i en samtale, eller vis partneren din en artikkel om fordelene ved å bruke sexleketøy i parforholdet. La partneren din lese artikkelen og snakk deretter om innholdet.

Det viktigste er at begge føler seg trygge i situasjonen og at dere kan snakke åpent om å introdusere sexleketøy i forholdet. Hvis du skremmer bort partneren din ved å legge ut for hardt med dine ønsker eller forslag til sexleketøy, vil det bli mye vanskeligere å overbevise partneren din om å prøve sexleketøy igjen senere. Velg derfor et leketøy som ser mer uskyldig ut og derfor ikke virker så avskrekkende ved første øyekast (la den ekstra store dildoen bli værende i esken inntil videre).

Du kan for eksempel begynne med en liten vibrator som en bulletvibrator eller fingervibrator. Jo mer engstelig partneren din er, jo mer forsiktig bør du være i din fremgangsmåte. Og du bør heller være mer forsiktig enn mindre, for å være på den sikre side – det ville jo vært synd å få satt en stopper for moroa før den overhodet er begynt!

Sett henne i fokus

Hvis du vil introdusere sexleketøy for en kvinnelig partner, så kan det være lurt å velge noe som er en fryd for både øyet og for hennes intime deler, samt ikke virker «overveldende» i størrelsen eller uttrykket. På denne måten signaliserer du at hennes lyst og tilfredsstillelse er i høysetet.

En eksklusiv klitorisvibrator kan være et godt sted å starte, og det finnes mange varianter av disse med et tiltalende og ukomplisert design. Dere kan dessuten velge hvem av dere som skal styre den underveis. Et godt alternativ er testvinneren We-Vibe Touch.
We-Vibe Touch Klitorisvibrator

Hvis du som mann vil supplere sexlivet deres med leketøy, så tenk over at det ikke behøver å være så teknisk og avansert som du kanskje selv synes det burde være. Du kan også se etter sexleketøy til par som tilfredstiller begge parter samtidig, så du signaliserer at det er et felles prosjekt. Et alterativ til parleketøy er for eksempel vibrerende penisringer.Velve Rio Vibrerende Penisring

Velve Rio Luksus Penisring har et enkelt og diskret design samtidig som den er enkel å bruke. Ringen strammer rundt roten av penis og sørger dermed for at ereksjonen holder lenger. Hun kan dessuten lene seg mot den brede delen av ringen og bli stimulert på klitoris, noe som de fleste kvinner nyter i stor grad. Velve er et skandinavisk merke som i samarbeid med førende sexeksperter utvikler luksuriøst sexleketøy med en fløyelsmyk følelse.

Sett ham i fokus

Hvis du planlegger å introdusere sexleketøy for en mannlig partner, så husk å fortelle ham at leketøyet er ment som et ekstra supplement, og at det ikke er fordi du er misfornøyd med sexlivet deres.

Etter at du har presentert sexlektøyet for ham, er det en god idé å vise hvordan du liker å bli stimulert med det – han vil garantert elske å være tilskuer mens du leker med deg selv. Du kan deretter overlate styringen av leketøyet til ham, så han har kontrollen over det – og deg.Sinful Petite Mini Magic Wand

Men det kan også hende at han foretrekker at du bevarer kontrollen – det synes nemlig mange menn er utrolig opphissende. Det finner dere fort ut av ved å prøve dere frem.

En god begynnervibrator som både du og han kan styre, er Sinful Petite Mini Magic Wand. Den er liten, uskyldig og perfekt til stimulering av klitoris, men kan også fint brukes til erotisk massasje under forførende forspill samt til pirrende massasje av skaftet på penis.

TENGA Eggs 6 stk

Du kan også velge noe som gir ham all oppmerksomheten. Med et onanisleeve som for eksempel de morsomme onanieggene fra TENGA, kan du gi ham en ekstra erotisk massasje. Hvis du viser ham at meningen med å introdusere sexleketøy også er for å glede ham, vil han garantert bli med deg på en oppdagelsesferd inn i sexleketøyets vidunderlige verden.

Når du møter partnerens sexleketøy for første gang

Kanskje er det deg som plutselig befinner seg midt i en introduksjon til det spennende innholdet som partneren din har i nattbordsskuffen sin? Og hvordan reagerer du i så fall på det? Flere følelser kan melde seg, fra sjalusi til nysgjerrighet, så derfor får dere nybegynnere derute et par tips til hvordan dere håndterer situasjonen.

Det handler ikke om deg

Uansett hva man liker i sengen, er det umulig for ens partner å gjette seg til alt. Motså derfor fristelsen til å se partnerens interesse i sexleketøy som en kritikk av dine seksuelle ferdigheter. Det er bare positivt for par å lære mer om hverandre lyster, så hvorfor ikke ta utfordringen og si ja til invitasjonen om å utforske sexleketøy sammen?

Husk at all erfaring med partneren din utvider deres seksuelle arsenal i forhold til hverandre. Så jo mer du og partneren din lærer om hverandres lyster, jo større blir arsenalet deres, og desto flere muligheter får dere for å gjøre det morsomt i sengen fremover.

Leketøy er ikke mennesker

Du vet det egentlig godt, men kan fremdeles innbille deg at partneren din har følelser for sexleketøyet ditt, selvom det bare er et hjelpemiddel til orgasmer. Man kan fort bli revet med av irrasjonell sjalusi, men stopp deg selv før du faktisk begynner å tro på det.

Det faktum at partneren din vil inkludere deg i sin lek med sexleketøy indikerer en høy grad av tillit og intimitet. Partneren din vil bare at du skal bli bedre kjent med ham eller henne, og ønsker derfor å gi deg muligheten for å oppleve noe så personlig som hvordan han eller hun onanerer.

Ikke døm partneren din

Når partner din forteller deg om sine seksuelle interesser, viser han eller hun deg tillit og forteller deg, med andre ord, at de vil være mer intim med dig. Unngå å dømme partneren din, husk at det ikke finnes en «riktig» eller «gal» vei til orgasme.

Det er sikkert noe som du også liker å gjøre når du onanerer, og som kanskje ville gjøre deg forlegen hvis du skulle dele det med partneren din. Så forsøk å behandle partneren din som du ville ønske at han eller hun behandlet deg, hvis rollene var byttet rundt.

La partneren din vise deg veien

For noen kan det være fristende å kaste seg over partnerens leketøy og vise at man gjerne vil være med på leken. Men hvis du straks overtar kontrollen, kan det signalisere til partneren din at du vet bedre og at hans eller hennes måte å få nytelse på ikke er bra nok. Det er ikke opphissende i det hele tatt!

Partneren din vil sikkert gjerne vise deg hvordan han eller hun bruker leketøyet til å tilfredsstille seg selv, hvilke bevegelser som gir mest nytelse og hvor det føles aller best å bli stimulert. Partneren din er en ekspert på sin egen kropp og at han eller hun vil dele sin viten med deg er ganske fantastisk.

Hvis/når partneren din vil gi deg kontrollen over leketøyet, så vet du nøyaktig hvordan du skal håndtere det for å gi partneren din maksimal nytelse. Og dét er opphissende!

Moro i sengen

Lek videre sammen

Etterhvert som dere oppdager hvor deilig, morsomt og frekt det kan være å ha litt leketøy med i sengen, er det nesten ingen grenser for hva dere kan leke videre med. Det er kun fantasien, og lystene, som setter grenser.

God lekelyst!

Les mer…

6 HERLIGE SEXLEKETØY TIL PAR
NYBEGYNNERGUIDE TIL ANALLEKETØY
NYBEGYNNERGUIDE TIL BDSM-UDSTYR