Guides

Guide: Slik holder du lenger i sengen

Drømmer du om at kunne boltre deg på laknene i timevis og imponere partneren din med utholdenheten? De fleste menn har en idé om at god sex er ensbetydende med langvarig sex, men det er faktisk langt fra alle som deler denne oppfattelsen.

Hvis du likevel opplever at du kommer for fort, så fortvil ikke – hjelpen er nær! I denne guiden gir vi deg våre beste tips og triks til å holde lenger, samt det du behøver å vite om tidlig sædavgang.

4 tips til å holde lenger

Hvis du drømmer om å holde lenger, både under sex og onani, finnes det heldigvis flere ting du kan foreta deg for å øke utholdenheten. Enkelte opplever stor fremgang med tiltakene, mens andre opplever mindre. Men hvorfor ikke prøve alle muligheter og øke sjansene for å forbedre staminaen din? Husk å væpne deg selv med tålmodighet og et optimistisk sinn – og gi deg selv en klapp på skulderen for å gjøre noe med saken.

1. Knipeøvelser

En av tingene du umiddelbart kan kaste deg over er knipeøvelser. “Men er knipeøvelser ikke noe for kvinner som har født og behøver en overhaling av undervognen?”, tenker du kanskje. Nei, det er det ikke! Knipeøvelser er ikke forbeholdt det motsatte kjønn, da både menn og kvinner nyter godt av en sunn og sterk bekkenbunn.

Når du trener bekkenbunnen blir du bedre kjent med dens muskulatur og funskjoner, og nettopp gir deg bedre kontroll over utløsningen din. Jo bedre du kjenner klimakset ditt, jo bedre kan du kontrollere det. Og knipeøvelser er heldigvis enkle å utføre. De kan gjøres i badet om morgenen, i bilen på vei til jobb, eller før du går i seng om kvelden. Hvis du kniper 10 ganger om dagen i 8 sekunder av gangen, bør du kunne merke en forskjell etter ca. 6 uker.

Er du i tvil om hvordan du skal knipe? Prøv å stoppe strålen neste gang du er på toalettet – det er den muskulaturen du skal aktivere.

2. Klaskemetoden

En annen mulighet er den såkalte klaskemetoden, som er litt mer utradisjonell. Det er en gammel tantrisk øvelse som kan ha en effekt hvis problemet ditt skyldes overfølsomhet. Selve øvelsen kan virke litt rar, og det ser sikkert også litt rart ut, men det er vel ikke så nøye hvis det fungerer for deg?

Metoden går ut på at du etter hvert toalettbesøk klasker penis opp mot magen 50 ganger. Det tar som regel et par forsøk å finne den rette intensiteten, da klaskene skal merkes men ikke gjøre vondt. Metoden krever ikke annet enn din tålmodighet. Du skal huske å gjøre det alle 50 ganger, HVER gang, og forsøk deg gjerne med metoden i opptil 6 uker. Hvis du ikke har merket resultater innen da, bør du avslutte øvelsen. I dette tilfellet egner metoden seg rett og slett ikke til deg, og det er kanskje ikke følsomheten som er roten til dine utfordringer.

3. Start-stopp-teknikken

Du har kanskje hørt om den populære og effektive start-stopp-teknikken før? Denne teknikken er bygget på samme prinspipper som peeking- og edging-teknikken. Selv om de heter noe annet og utføres på litt forskjellige måter, så er prinsippet det samme. Nemlig at du eller partneren din stimulerer deg helt inntil The Point of No Return. Det er øyeblikket rett før klimaks.

Point of No Return

Når du prøver deg på teknikken alene, kan du gjøre akkurat som du pleier når du onanerer, men forsøk å være ekstra oppmerksom på hvordan det føles. Når du kjenner at orgasmen lurer rett rundt hjørnet, skal du stoppe opp. La penisen være i fred og kjenn hvordan luften går litt ut av ballongen. Når du ikke lenger er opphisset, kan du gjenta øvelsen.

Konsentrer deg om følelsen rett før klimaks – det er den du skal holde fast i og lære å kjenne, så du vet når du skal holde pause for å få kontroll over utløsningen din. Gjenta øvelsen tre ganger.

Hvis du har en partner, så er det en god idé å inkludere henne eller ham i øvelsen. Det kan dere gjøre ved enten å utføre samme som øvelse som beskrevet ovenfor, eller foreta øvelsen under samleie. Når du har fått reisning, skal partneren din sette seg oppå deg og trenge ned over penis. Det er din oppgave å si i fra når du merker at du nærmer deg avslutningen. Partneren din skal deretter reise seg opp så fort som mulig, og vente med å sette seg ned igejn til du er over bristepunktet. Gjenta øvelsen tre ganger og gi hverandre en high five for innsatsen.

Noen anbefaler at man får utløsning den fjerde gangen, mens andre foretrekker å skille onani, sex og øvelser fra hverandre. Velg den metoden som gir mest mening og størst effekt for deg. Etter 6 uker med start-stopp-teknikken bør du kunne merke en forskjell, og kan således høste frukten av ditt arbeid.

4. Ta sexleketøy til hjelp

Hos Sinful blir vi ofte kontaktet av menn med nøyaktig samme utfordring som deg. Derfor har vi samlet et stort utvalg av sexleketøy, som ikke bare kan gjøre sex morsommere og frekkere, men som også kan avhjelpe problematikker som for tidlig utløsning. Her kan du lese om en håndfull produkter som allerede har hjulpet våre kunder med å forbedre deres seksuelle opplevelser.

Onaniprodukter
Å bruke en masturbator, Fleshlight eller andre onaniprodukter kan bidra til å gjøre onaniopplevelsen din så realistisk som mulig. De gjør det dessuten lettere for deg å trene utholdenheten din når du er sammen med en partner. Fleshlight Pink Lady Stamina Training UnitVelg for eksempel Fleshlight sin Pink Lady Stamina Training Unit, som føles nesten som den ekte vare og vil gjøre treningen ekstra stimulerende.

For en enda mer naturtro opplevelse, kan du ta det myke sleevet ut og legge det i en skål med varmt vann i noen minutter før bruk. Med start-stopp-teknikken får du dermed den beste mulige treningen til samleie. Og husk å vurdere om du vil trene eller onanere. Skill mellom de to tingene for å få mest mulig utbytte av treningen og kontroll over orgasmene dine.

Søren, 11. Januar 2013
Fantastisk trener!
Jeg bruker den til å trene, så jeg kan holde lenger i sengen. Og til det er den fantastisk. Den er myk og deilig på sin egen måte.

PenisringerSinful Penisring Sæt 3 stk
Penisringer som Sinful Penisring-sett kan virke som utrolig simple produkter, men ikke la deg lure av utseendet – effekten er nemlig stor! En penisring sørger ganske enkelt for at blodet blir i penis, så den forblir hard og du kan holde reisningen lenger.

Det er helt opp til deg, om du vil bruke en enkelt ring rundt roten av penis, eller om du vil mikse og matche med flere av gangen. Du kan for eksempel plassere den største ringen rundt både penisen og pungen for et ekstra godt grep. Prøv deg frem og se hva som gir deg de beste resultatene.

Sassy, 27. juli 2014
Fantastisk for begge parter!
Jeg er utrolig overrasket over disse ringene! […] Mannen min hadde et ønske om å holde lenger, og det kan ha så absolutt med disse! […] Vi er begge svært begeistret og vil varmt anbefale disse til alle som ønsker å prøve nye ting, ønsker å holde lenger under samleie eller hvilken som helst annen grunn!

Har du forresten sett at det også finnes penisringer med vibrator? Hvis du opplever en betydelig effekt av å bruke en penisring, kan du og partneren ta leken ett steg videre og eksperimentere med mer stimulering. Som vi var inne på tidligere, er det nemlig de færreste kvinner som kan få orgasme utelukkende ved penetrering. Men ved å stimulere klitoris med pirrende vibrasjoner mens dere har samleie, øker sjansene for at hun også når klimaks. Det kan derfor være verdt å se nærmere på vårt utvalg av vibrerende penisringer.

Og med din forbedrede utholdenhet øker dere også muligheten for å komme på samme tid – det er vel det man kan kalle for en vinn-vinn-situasjon.

Delay Spray
Mange menn har stor nytte av å bruke en delay spray, krem eller gel som forsinker utløsningen. Det er en rask og enkel løsning, idet det ikke krever annet enn et par hender og litt tålmodighet.

Stallion ForsinkelseskremProdukter som Stallion Forsinkelseskrem virker lett bedøvende og nedsetter dermed følsomheten, men på en måte som gjør at det ikke går utover alle de deilige sanseinntrykkene. Det virker derfor spesielt godt til menn som kommer for tidlig pga. økt følsomhet, men har ofte ikke den store effekten på menn som har for tidlig sædavgang av andre årsaker.

Det er alltid en god idé å sjekke ingredienslisten, så du er sikker på at kremen eller sprayen ikke inneholder aktive ingredienser som du ikke kan tåle. Vær også oppmerksom på at tiden det tar før virkningen inntreffer varierer fra produkt til produkt, men også fra person til person. Husk også å sjekke om produktet bør skylles av før du har sex med partneren din, og om det kan brukes med kondom eller ei.

Meierist, 18. november 2013
Stallion Forsinkelseskrem
Jeg vil bare si at den ga meg den beste opplevelsen jeg og kjæresten min har hatt på lenge, og den var veldig enkel å bruke. […] hun sa selv at det var deilig at vi kunne nyte hverandre over lenger tid. […] Så til dere som har problemer med at dere kommer for tidlig, så er løsningen her. Den er svært brukervennlig og begge vil bli glade for at dere kan nyte hverandre lenger.

Bedøvende kondomerDurex Performa Bedøvende Kondomer
Bedøvende kondomer kan mer enn å beskytte deg og partneren din mot irriterende kjønnssykdommer og uønsket graviditet. De fleste menn opplever og irriteres kanskje over at følsomheten nedsettes når man har sex med kondom på, men det er nettopp formålet med denne type kondomer. Innsiden av kondomet er nemlig smurt inn med en bedøvende krem som gjør at du kan holde enda lenger.

Du synes kanskje at det er kjipt å skulle bruke kondom, men det kan være til god hjelp hvis du har utfordringer med tidlig sædavgang i enkelte perioder, eller vil øve deg på noen av teknikkene vi beskrev tidligere og trenger litt ekstra hjelp i starten. Prøv for eksempel Durex Performa Bedøvende Kondomer.

MVP, 14. januar 2018
Sykt fett
De gjør det de skal, elsker dem.

Penis Sleeves
Et penis sleeve som Sinful Vibrerende Penis Extender Sleeve minner nesten om et ekstra tykt kondom. Det er laget av et supermykt og fleksibelt materiale som smyger seg rundt penisen din.Sinful Vibrerende Penis Extender Sleeve På undersiden er det en åpning der pungen føres gjennom, så sleevet sitter ekstra godt – uansett hvor vilt det går for seg. Når du har sleevet på får du en fyldigere reisning, samtidig som følsomheten nedsettes.

Denne modellen har riller på innsiden for ekstra stimulering, men det tykke materialet veier opp for stimuleringen fra de penetrerende bevegelsene, så du kan holde enda lenger. Glasuren på kaken er den lille vibratoren som, i tillegg til størrelsen og rillene på utsiden av sleevet, stimulerer partneren din. Dermed er dere enda et skritt nærmere fantastiske fellesorgasmer.

Spawn, 7. januar 2019
Godt fornøyd
Den er behagelig å ha på. Trenger litt glidemiddel for å få den på. Kona var godt fornøyd. Holder lenger. Pluss gir noe ekstra størrelse.

Så langt håper vi at du har fått litt inspirasjon til hvordan du kan holde ut lenger i sengen. Men for mange kan det også være behjelpelig å vite noe om hva som kan forårsake problemer med for tidlig utløsning. Det vil vi derfor gå litt nærmere inn på nå.

Hva er for tidlig utløsning?

Du har kanskje støtt på begrepene prematur ejakulasjon, for tidlig sædavgang eller tidlig utløsning før. Uansett om du er bekjent med ett eller alle begrepene, så er de ensbetydende med at utløsningen inntreffer tidligere enn du ønsker. For selv om det som regel er en utsøkt fornøyelse når orgasmen ruller innover kroppen og når sitt klimaks, så kan avslutningen komme på et ganske så ubeleilig tidspunkt.

Det kan være mange årsaker til at du kommer før du vil. For noen menn er det fysiske aspekter som spiller inn, mens for andre er det hjernen eller sinnet som spenner ben for kroppen.

Enkelte opplever å komme for tidlig både ved onani og samleie, og har alltid gjort det. Andre opplever prematur ejakulasjon i en eller flere perioder av livet, der man har vært stresset, bekymret eller mer engstelig enn man pleier å være. Andre kan i stedet oppleve problemet som situasjonsbetinget. Det vil si at det kun oppstår når bestemte faktorer er tilstede, eller med en bestemt partner.

Uansett om du kjenner litt eller mye til disse utfordringene, så er du ikke alene. Ifølge European Association of Urology (EAU) opplever opp mot 30% av alle menn å være påvirket av for tidlig utløsning på et eller flere tidspunkter i livet.

For mange er det et enormt stort tabu å snakke om hvor lenge man holder i sengen, med mindre man har en ekstremt god utholdenhet. Derfor finnes det utrolig mange spekulasjoner rundt hva det egentlig vil si å komme for tidlig. Og fordi det er et så ømfintlig emne, er det mange menn som hverken får den kunnskapen eller hjelpen de trenger – av den enkle grunn at de ikke snakker med noen om det.

Men la oss slå fast, en gang for alle, at det IKKE er skammelig å komme for tidlig, og at det IKKE er din skyld. Så har vi lagt den ballen død, og kan komme oss videre i forklaringen på hva prematur ejakulasjon egentlig går ut på.

Er tidlig sædavgang en sykdom?

Både ja og nei! De aller fleste menn opplever på et eller annet tidspunkt i livet å få en utløsning før de hadde ønsket, men som oftest er det ingen underliggende grunn til dette. For at man skal kunne kalle det en sykdom, må følgende kriterier være oppfylt:

  • Utløsning før 1 minutt etter penetrering – slik lyder definisjonen, men ta gjerne din egen situasjon i betraktning. Kanskje du allerede får utløsning ved lett berøring, både når du er alene eller med en partner. Det behøver altså ikke nødvendigvis å være i forbindelse med penetrering.
  • Psykogene forstyrrelser – hold hodet kaldt, for det er slett ikke så voldsomt som det høres ut, selv om det kan virke svært hemmende. At noe er psykogent betyr bare at det har sitt utspring i noe mentalt i stedet for noe fysisk. Det kan være et snev av prestasjonsangst, nervøsitet eller ivrighet som tar overhånd og dermed påvirker kroppens fysiske mekanismer.
  • Tap av kontroll – Et slikt tap skjer når du ikke føler at du har makten over utløsningen din, og ikke selv har noen innflytelse på når klimakset inntreffer.

Kom deg avgårde!
Som nevnt ovenfor kan det være flere grunner til at du opplever for tidlig utløsning. Hvis det er snakk om noe fysiologisk, er det alltid en god idé å oppsøke legen. Menn er generelt dårligere enn kvinner til å gå til legen, og mange unnlater å oppsøke behandling av nettopp denne type problemer – enten fordi de ikke tror at det finnes en løsning, eller fordi de er flaue over situasjonen de befinner seg i.

Ifølge undersøkelser som EAU har gjort, unngår opptil 90% av menn som opplever prematur ejakulasjon legebesøk av denne grunn. Det er utrolig synd, for det er nesten alltid et eller annet man kan gjøre. Og legen din har garantert snakket med andre menn om samme problematikk. Så kom deg avgårde. Hvis det finnes en fysiologisk årsak, så har du muligheten til å gjøre noe med det. Og hvis ikke, så har du én bekymring mindre og kan sette i gang andre tiltak som kan få deg til å holde lenger.

Derfor kommer du for tidlig

Du er sikkert ikke i tvivl om at en reisning er noe som foregår sør for navlen. Men ereksjonen din begynner faktisk i hjernen, som en reaksjon på seksuell stimulering. Det kan være fantasier eller tanker som er mer eller mindre ubevisste (du har sikkert også prøvd å få reisning på de mest uheldige tidspunktene uten at det har vært i seksuell sammenheng) eller fysisk berøring, kyss og frekke ord.

Hjernen din oppfatter lynraskt disse signalene og sender blodet ned til penis. Her fylles dens tre svulmelegemer med blod, så penisen vokser og blir hard. Reisningen din er altså en blanding av noe som skjer i både hjernen og i kroppen. Hvis du har utfordringer med å få reisning, så gjelder samme regel som før – oppsøk legen din, så du kan få ro i sinnet og action i soverommet.

I likhet med ereksjon, er utløsning eller orgasme noe som foregår i både hjernen og i kroppen, som en kulminasjon på den seksuelle stimuleringen. Denne kombinasjonen gjør at det ikke nødvendigvis finnes et entydig svar på hvorfor du kommer for tidlig, eller hvordan du kan holde lenger i sengen. Men det er heldigvis mange ting du kan undersøke og teste, og det vil vi se nærmere på nå.

Overfølsom penis

En av de fysiologiske årsakene som kan ha innflytelse på utholdenheten din er en overfølsom penis – og her snakker vi ikke om at den ikke tåler glidemiddel, kondomer eller menneskelig kontakt. Nei, penis, og spesielt penishodet, er i stedet ekstremt mottakelig for stimuli, og det er derfor ikke langt fra tanke og berøring til utløsning.

Penishodet, eller glansen som det også kalles, er et av de mest følsomme stedene på kroppen. Derfor er det også helt naturlig at du reagerer når det blir stimulert, men ved å nedsette følsomheten en smule, kan du få mer kontroll over stimuleringen og utløsningen din.

Hvis penisen din er overfølsom, kan du ha problemer med å holde lenge – både når du onanerer og er sammen med en partner. Kanskje du allerede har en formening om at det er tilfellet for deg. Og hvis ikke, kan du ganske raskt få be- eller avkreftet det når du forsøker deg med øvelser eller produkter, som vi var inne på tidligere i guiden.

Problemer overføres fra et hode til et annet

Er du inne i en periode med ekstra mange oppgaver på jobben? Henger partner- eller familierelasjonene i en tynn tråd? Er du i tvil om hvilken utdannelse du skal velge, eller blir du ofte usikker i sosiale sammenhenger?Problemer overføres fra et hode til et annet

Kanskje er alt som det pleier i livet ditt når du opplever å komme for tidlig, men det kan ofte være en mer eller mindre synlig faktor som spiller hodet et puss – og det kan desverre gå utover det andre “hodet” ditt.

Det finnes også menn som kommer for tidlig fordi onani og sex på et tidligere tidspunkt i livet har vært forbundet med skam eller forlegenhet. Slike mønstre kan være vanskelige å bryte og kan ubevisst bidra til de utfordringene du står ovenfor nå.

Stress, usikkerhet, nervøsitet eller angst er altså bare noen av de tingene som kan påvirke prestasjonen din i sengen, og dermed også kontrollen over utløsningen din. Å komme til bunns med slike utfordringer er ofte lettere når du har en skulder å lene deg på, eller en person som du kan fortro deg til. Det er helt opp til deg om du helst vil snakke med en lege, en sexolog eller din beste venn – det viktigste er at du får hjelp til å takle problemet hvis du selv sliter med å finne en løsning.

Et godt samleie behøver ikke være langt

Det finnes ingen fasit på hvor lenge et godt samleie varer. Det kan variere fra 5 minutter til 20 minutter – eller til og med 60 minutter, avhengig av hva du og partneren din foretrekker. Og har du noensinne hørt noen snakke dårlig om en quickie på kjøkkenbordet? God sex defineres altså ikke ut i fra lengden på samleiet.

Hvis du er i et parforhold, er det enda viktigere å dele dine tanker om det å komme for fort, selv om det kan være vanskelig å snakke med partneren din om. Det er helt naturlig hvis du føler deg utilstrekkelig som sexpartner, eller dere har mindre sexlyst i en periode.

Sett ord på hvilke bekymringer som tynger dere og snakk om hva som er viktig for at dere skal få lyst på sex – hvis partneren din elsker lange, intime forspill, så betyr kanskje ikke lengden på samleiet så mye.

Med andre ord er det en god sjanse for at du føler deg skyldig eller skamfull helt uten grunn. Ifølge klinisk psykolog og sexterapeut Dr. Janet Hall kan opptil 80% av kvinner ikke få orgasme utelukkende ved penetrering, så selv om du kan holde ut i flere timer, får partneren din antakeligvis flere orgasmer under et 15 minutter langt forspill enn et timelangt samleie. Du har derfor en gylden mulighet til å bli kongen av oralsex og finpusse fingerferdighetene dine. Det kan du for eksempel gjøre med en pirrende fingervibrator, som kan sende henne opp til orgasmehimmelen under forspillet.

 

Vi ønsker deg riktig god fornøyelse med både øvelser og lek!

Les mer…

FLESHLIGHT GUIDE
DEN ULTIMATE GUIDE TIL PENISRINGER
DEN ULTIMATE KONDOMGUIDEN
GUIDE TIL KLITORISORGASME