Guides

GUIDE: Sex i det fri

Sex i det fri blir mer og mer populært. Særlig på varme sommerdager, hvor vi har vært våryre i lengre tid, øker lysten til å teste grensene under åpen himmel.

Selv om mange fantaserer om sexy stunder i offentligheten er det ikke alle som har mot til å kaste seg inn i å realisere det – enda. Det kan virke litt voldsomt å ha sex i det fri, noe som gjør at mange er tilbakeholdende og venter lenge med å utleve fantasien. Og før dere går i gang er det også verdt å få med seg hvor det er lov å dyrke sex, og hvor det kan gi saftige bøter. Alt dette vil vi guide dere igjennom i dette innlegget.

Den smånervøse kriblingen som oppstår i forbinnelse med seksuelle fornøyelser utendørs er noe av det som gjør det ekstra spennende for mange. Med litt tips og triks kan du gjøre dine frekke fantasier om sex i offentligheten om til virkelighet.

La oss starte med det aller første dere skal vite – hvor er det lov? Og hvor er det ikke lov?

Er det ulovlig å ha sex i offentligheten?

Selv om tanken er pirrende, er det noen regler dere må forholde dere til, før dere kaster klærne og hemningene ute i offentligheten. Er det overhodet lov å ha sex ute?

I følge Straffelovens Paragraf 201 kan man, hvis man er uheldig, straffes med bøter om man dyrker sex på offentlig sted. Hvor store bøter det er snakk om, varierer fra by til by, men går dere i gang midt på Bryggen i Bergen, kan dere regne med en bot på opp til 10 000,-.

I en artikkel i Det Nye, forteller politiadvokat Kai Spurkland ved Oslo Politidistrikt, at sex på offentlig sted i utgangspunktet er forbudt, men at det er sjelden politiet avbryter et par som ikke er til sjenanse for andre. Blir dere oppdaget av politiet mens dere dyrker sex på et litt for offentlig sted, vil dere mest sannsynlig bli gjort oppmerksom på det, og få beskjed om å flytte dere, sier Spurkland til nettstedet.

Hvor kan man så utforske den deilige følelsen av sex i det fri, uten å bli tatt på fersken? Det vil vi kikke på her.

Tenner dere aller mest på å være omringet av mennesker? Da kan dere alltids bruke de fjernstyrte leketøyene vi beskriver senere i innlegget.

Sex i det fri: De beste stedene å ha sex i naturen

Hvis du går med tanken om å prøve å ha sex i det fri, men ikke er sikker på hvor det skal være, har vi noen gode tips til formålet.

Sex på stranden

Stranden er et av de stedene hvor de fleste kan forestille seg het sommersex. Det er en romantisk setting og de syndige sommernettene hvor man allerede er lettkledd er uten tvil med på å sette den begjærende stemning mellom deg og partneren din.

Selv om stranden er et fristende sted og kan sette stemningen for frekk sex i det fri, er det noen ting det kan være lurt å tenke litt på på forhånd. Det er naturligvis klart best å ha sex på stranden i den litt varmere delen av året. Problemet er at varmen også tiltrekker seg mange andre som vil ned i strandkanten for å kjøle seg ned. Det er derfor veldig viktig å finne et litt avsides sted, slik at man ikke generer andre som også er kommer for å nyte solen.

kvinne og mann som kjærtegner hverandre i vannkanten

En annen ting man burde overveie er om det skal foregå over eller under vann. Selv om forstillingen om å rulle rundt i sanden sammen kanskje er det som virkelig gjør noe for deg, kan det bli mindre sexy i virkeligheten. Ihvertfall hvis man ikke har med seg et teppe eller lignende og ender opp med sand alle mulige steder.

Sex under vann kan til gjengjeld være en veldig fristende variant. Det har den klare fordelen at man kan komme unna med mye mer uten å bli oppdaget av de andre på stranden. Her er det til gjengjeld essensielt for mange å bruke litt glidemiddel før man setter i gang, siden saltvann kan påvirke hvor våt man klarer å bli.

Fordeler:

 • Romantiske omgivelser
 • Sexy stemning og man er allerede lett påkledd

Ulemper:

 • Kan være folksomt
 • Potensielt ubehagelig på grunn av sand og saltvann.

Sex på rasteplassen

Rasteplassen er en klassiker når det kommer til sex i det fri. Hvis du er alene med partneren din i bilen og lysten plutselig blomstrer er det enkelt å finne en plass å kjøre inn. Herfra er det helt opp til dere om man vil ha sex i bilen eller om man vil ut å se seg litt om.

Det finnes tusenvis av rasteplasser i Norge, og det er ikke vanskelig å finne en hvor man kan nyte hverandre uten å bli avbrutt av ubudne gjester. Til gjengjeld er rasteplassen en populær plass å stoppe for litt bilturkos, så man kan risikere å støte på andre sexlystne par. Så må man selv bestemme seg for om det er en fordel eller ei.

Fordeler:

 • Mange muligheter: bil, ute i naturen, toalettet
 • Ofte brukt til sex i det fri
 • Kan også brukes i de kaldere månedene sålenge man blir i bilen.

Ulemper:

 • Det er ofte mange mennesker og familier på større rasteplasser – spesielt i sommerferien.

Sex på kino (med fjernstyrte leketøy):

Du tenker kanskje; hvordan i all verden skal jeg ha sex på kino uten å bli oppdaget? Det skal vi fortelle deg.

Ungt par sitter med popkorn på kino

Når du er på kino og er sugen på litt intim lek med partneren handler det jo ikke om å skru på turboen og kjøre hardt på midt blant alle sammen. Det handler selvfølgelig om å være så diskret som mulig og en deilig pirrende måte å gjør det på er med et vibratoregg og/eller en vibrerende penisring.

Det kan være ekstremt frekt å få lov til å ta kontroll over partneren sin og se på mens forskjellige vibrasjoner fører til smil av glede, spenning og nytelse.

Ved hjelp av disse to frekkasene kan dere stimulere hverandre helt uten å bruke andre kroppsdeler enn tomlene. Mange vibratoregg og vibrerende penisringer kan nemlig fjernstyres enten med en fjernkontroll eller app.

Et vibratoregg er et sexleketøy som settes opp i vaginaen og som stimulerer med forskjellige vibrasjonsnivå og mønstre. En vibrerende penisringer tres rundt enten skaftet, testiklene eller begge deler – alt ettersom hva man foretrekker. Eksperimenter med forskjellige mønstre og forskjellige måter å sitte på for å skru opp og ned for intensiteten.

I teorien kan dere bruke de vibrerende leketøyene overalt; så hva med å piffe opp handleturen, familieselskapet eller tur på byen? Her er det bare fantasien som setter grenser, og for veldig mange er dette også noe som bygger en særlig sexy stemning til man finner et sted hvor man kan slippe lystene løs og nyte hverandre fullt ut.


Psst! Du kan se svenske Tova Helgesson prøve vibratoregg ute i offentligheten i denne Youtube-videoen.


Fordeler:

 • Med et vibrerende leketøy kan man ha sex overalt
 • Det er frekt å vite at ingen andre vet hva dere holder på med
 • Perfekt som foreplay

Ulemper:

 • Dere har ikke fysisk kontakt med hverandre

Sex i skogen:

Skogen skaper mange muligheter for uforstyrret sex i det fri. Med sine mange trær og avsides kroker kan dere enkelt finne et sted hvor det er plass til privatliv. Det handler ganske enkelt om å bevege seg litt vekk fra populære stier og plutselig har man funnet et sted hvor man kan nyte privatlivet fullt ut.

Kvinne og mann står i skogen i solnedgangen

Det kan være både frekt og romantisk å ha sex i en skog. Enten det er opp mot et tre, på et piknikkteppe eller noe helt tredje. Det er også mange som tenner på tanken om å utforske de mulighetene skogen tilbyr når skogen mørke nattestimer.

Fordeler:

 • Lett å finne et sted med privatliv og lavere risiko for å bli sett av andre
 • De mange norske skogene gjør at det for de fleste er lett tilgjengelig

Ulemper:

 • Dyr og insekter kan forstyrre kosen

Sex i hagen

Bakhagen er et perfekte sted å starte med sex i det fri. Det gir dere en del mer privatliv og trygghet, som kan være et stort pluss når man skal prøve det første gang. Dermed kan dere få en rolig start og jobbe dere opp til mer offentlige og utfordrene steder.

Når dere har sex i hagen er det selvfølgelig noen hensyn dere må ta til eventuelle naboer. Skru litt ned for lydene dere lager, og velg et sted hvor hekken er ekstra tett, slik at dere ikke blir oppdaget. Det trenger på ingen måte bli kjedelig av den grunn! Det kan faktisk være utrolig frekt å nyte hverandre, mens den intetanende naboen klipper gresset få meter fra dere.

Fordeler:

 • Bra sted å begynne
 • Trygge rammer

Ulemper:

 • Kan påvirke naboforholdet om dere skulle bli oppdaget

Beste sexleketøy til sex i det fri

Sex i det fri blir kun bedre hvis dere tilføyer litt krydder i form av sexleketøy. Det finnes mange forskjellige produkter som kan være med på å gjøre opplevelsen enda gøyere og mer pirrende.Her får dere tre forslag til det beste sexleketøyet for sex i det fri. Husk å alltid bruke det sammen med glidemiddel for å oppnå den beste følelsen.

Sinful 2-i-1 Love Egg

Det fløyelsmyke vibratoregget fra Sinful er perfekt til sex i det fri med en partner. Egget settes opp i vagina og man bruker så den trådløse fjernkontrollen til å styre vibrasjonene. Du eller partneren din kan derfor lett ta kontroll over den andre partens nytelse når dere er ute i det offentlige rom.

Det helt unike med denne modellen er at den fjernkontrollen også kan brukes som en klitoris- og trusevibrator. Du får altså to produkter i en hvor begge kan ta nytelsen til et nytt nivå. Siden den er så diskret kan den også brukes i en lang rekke frekke scenarioer ute av huset.

Svart vibratoregg med fjernkontroll

Amaysin Curvy Mini Magic Wand

Denne lille Curvy Mini Magic Wand fra Amaysin får enkelt plass i vesken og er derfor ekstra beleilig å ha med ut på frekke eventyr. Den kompakte størrelsen betyr heldigvis ikke at den ikke byr på kraftige vibrasjoner.

Dere kan bruke den til å stimulere klitoris under hett forspill eller til å massere ømme muskler før og etter litt frekk utegymnastikk.

Buet, lilla mini wand

Mr. Membr Penisring Sett

Mr. Membr penisring sett gir dere tre forskjellige størrelser å leke med når dere skal begi dere ut i naturen. De tar nesten ingen plass og kan derfor enkelt gjemmes vekk i en lomme eller en veske. Penisringene gir også litt ekstra piff til frekk sex i naturen. De bidrar til at mannen har lengre og hardere ereksjoner og er dermed en god hjelper når man ruller rundt i gresset.

tre penisringer i forskjellige størrelser

Sex ute: Sjekkliste til sex i det fri

Selv om forestillingen om spontan sex i det fri er frekk, krever det litt forberedelse. Vi har derfor skrevet en kort liste med tips og triks til dere sånn at dere får den best mulige opplevelsen.

 • Teppe: Det er alltid en god ide å ha et teppe med på lur. Enten det er på stranden, i skogen eller et annet sted, er det en stor fordel å ha muligheten for et mykt underlag. Det er mer behagelig enn å ligge rett på bakken og så hjelper det også med å holde jord og gris vekk fra der man virkelig ikke vil ha det.
 • Glidemiddel: Glidemiddel gjør bare sex mer behagelig og derfor gøyere for alle parter, og sex ute er intet unntak. Det gjelder spesielt om dere får lyst på en quickie, hvor det ikke er tid til en lang oppvarming.
 • Kondomer: Kondomer er fantastiske når man har sex ute. Selvfølgelig hvis man vil hindre graviditet og sykdom, men i tillegg fordi det kan spare en for mye rengjøring etterpå som er litt enklere når man har et bad nærme. Når det derfor ikke er et toalett med vask eller lignende i nærheten kan en kondom være en måte å beskytte seg fra å skulle gå klissete hele veien hjem etterpå.
 • Rengjøring: Hvis man ikke har lyst til å bruke kondom er det lurt å ha et tatt noen forholdsregler. Det kan være så enkelt som å ha noen våtservietter med seg, så man kan tørke av de kroppsveskene man ikke vil dekkes i på hjemturen. Dette kan kanskje også gi noen gode assosiasjoner til tidligere frekke camping- eller festivalminner, så hvorfor ikke ha noen liggende i tursekken?
 • Solkrem: Dette gjelder kanskje mest på varme sommerdager eller hvis man skal ut i snøen, men solkrem er en smart måte å sikre seg at en god opplevelse forblir god og ikke plutselig blir til en historie om hvordan man kom ildrød og irritert hjem. Det gir også litt mer fleksibilitet sånn at man kan ligge å nyte hverandre under solen etter at den helt store økten har tatt slutt.
 • Undersøk om det er lov: Det er ingen som sier at dere ikke skal ha lov til å nyte hverandre, om dere bare holder dere innenfor de vanlige hensynene. Ikke velg en populær tursti midt i Marka, eller midt på gågata under julehandelen. Finn heller et litt avsidesliggende sted, hvor dere kan utfolde dere i den frie natur.

Hva er Dogging?Kvinne med spørrende kroppsspråk

Dogging er et fenomen som har vokset raskt de siste årene. Kort sagt handler dogging om å ha sex med fremmede i det fri på en rask og organisert måte hvor alle parter kan leve ut fantasiene sine. Det har særlig vært stort i swinger-miljøet og har lenge vært mest utbredt blant mer modne elskere.

Det finnes faste møtesteder i skoger, parker, på rasteplasser og lignende hvor folk som holder på med dogging kan møtes. Her kan de enten ha sex med en fremmed på stedet, se på andre som har sex eller bli med på gruppesex. Du kan være uheldig å møte opp et sted hvor du (eller dere) er alene, men så er det bare å fortsette til neste lokasjon.

Dogging har sitt opphav i England hvor det har mange forskjellige navn, men «dogging» stammer fra at man gikk en tur med hunden og på veien fikk mer enn bare den herlige følelsen av frisk luft.

Så nå er det bare å komme seg ut på tur – og å komme ute på tur!


Les også vår ultimate guide til sex-stillinger for mer inspirasjon til sexlivet.