Guides

GUIDE: SÅNN FINNER DU DEN BESTE RABBITVIBRATOREN FOR DEG

Etter at den ellers så pene og ordentlige Charlotte York introduserte en rabbitvibrator i TV-serien Sex and the City, har kanin-vibratoren funnet sin vei til veldig manges nattbordsskuffer over hele verden. Kanskje har du bestemt deg for at det skal flytte inn en i din nattbordsskuff også?

Men hva er det egentlig som kjennetegner en rabbitvibrator? Du kan med fordel lese denne guiden og bli klokere på den frekke kaninen, hvordan du bruker den og ikke minst hvordan du finner den perfekte rabbitvibratoren for deg.

Hva er en rabbitvibrator?

I dag finnes det utrolig mange forskjellige rabbits i mange ulike avskygninger, som kan alt muligt forskjellig. Den originale rabbiten som er den vi kjenner fra Sex and the City, har dog noen helt karakteristiske kjennetegn:

En rabbitvibrator består av en dildovibrator til innvendig stimulering i skjeden, og en klitorisvibrator med kaninører til utvendig stimulering.

Inne i selve dildoen (eller skaftet) har den en rekke kuler som roterer og dermed masserer og stimulerer skjeden, samtidig som hele dildoen også roterer.

De små kaninørene kan vibrere og dermed stimulere klitoris på en intens måte.

Som du kan se virker en rabbitvibrator ved å gi deg maksimal stimulering både innvendig og utvendig. Og det er nettopp denne egenskapen som har gjort den til et orgasmefylt bekjentskap for veldig mange kvinner verden over.

I dag har originalen utviklet seg i flere ulike retninger, og de søte kaninørene som opprinnelig ga navnet til vibratoren har i dag forsvunnet på mange nyere modeller, som i stedet fokuserer på ergonomi og en mer målrettet stimulering av klitoris, noe som i mange tilfeller gjør dem mer effektive.

De ulike typene rabbits har også ulike innstillinger, avhengig av om de vrikker, roterer eller skifter intensitet. Som med enhver annen vibrator er det viktig å gjøre seg kjent med programmene, prøve de ulike hastighetene, før du finner den som passer best til deg. Husk også å bruke en vannbasert glidekrem når du leker med din rabbit, sånn at det hele glir litt lettere og føles enda deiligere.

Når du kjøper en rabbit, bør du tenke på faktorer som kvalitet, materiale og bonusfunksjoner, sånn som roterende kuler og dobbeltmotorer som kan aktiveres uavhengig av hverandre – f.eks. en motor i skaftet og en i klitorisvibratoren. Som sagt handler det om å eksperimentere deg frem.

Sånn fungerer en rabbitvibrator

Selv om rabbits i dag har mange ulike former, har de fremdeles én ting til felles: De er designet for å stimulere både klitoris og G-punkt samtidig, hvor formålet er å gi deg en blandet orgasme.

Og hva betyr en blandet orgasme? Mange opplever nytelse og/eller orgasme ved å stimulere enten klitoris eller G-punkt. Noen mener også at de orgasmene de får føles forskjellige avhengig av hvilket områder som blir stimulert. Med andre ord føles det for mange annerledes å få en orgasme som oppnås ved G-punktsvibrator annerledes enn den som oppnår ved klitorisstimulering.

Rabbitvibratorens mål er å stimulere begge områdene samtidig, sånn at du får det beste av begge verdener. For mange betyr dette en større og mer intens orgasme.

Virker det for alle?

På tross av deres enorme popularitet, er et av de største kritikkpunktene ved rabbitvibratorene at de ikke passer til enhver anatomi. Forskjellige kroppstyper og -størrelser, samt hvordan ens klitoris og skjede ser ut, og hvor lang avstand det er mellom de to, kan gjøre det vanskeligere å få en rabbit til å fungere for en. Dette gjør seg dog gjeldende for ethvert sexleketøy, men det gjelder spesielt for leketøy som er designet til å stimulere to erogene soner samtidig.

Men det er også derfor det er så viktig å ha god tålmodighet og eksperimentere seg frem med dette leketøyet. Noen ganger vil det ta lengre tid å få nytt leketøy til å fungere for deg, og andre ganger er det et match made in heaven med det samme. Når det er sagt, prøver mange produsenter av mer moderne rabbits å kompensere for anatomiske forskjeller ved å gjøre vibratorens to “armer” flexible, sånn at de kan tilpasse seg din kroppsform. På denne måten kan leketøyet passe en større variasjon kroppstyper.

Er en rabbitvibrator noe for meg?

Når du vurderer å gå til anskaffelse av en rabbitvibrator, kan det være lurt å tenke på om det egentlig er en rabbit som vil dekke dine behov, eller om en annen type vibrator, som for eksempel en vibrator for par, vil passe bedre til dine behov. Uansett hvor fleksibel en rabbit er, kan utformingen fremdeles gjøre det vanskelig å få nytelse til bestemte kroppstyper. Det kan selvfølgelig være vanskelig å vite før man har prøvd en, men det er allikevel et par ting du kan ta med i dine overveielser.

Effektivitet eller allsidighet?

Rabbitvibratorer er ikke det mest allsidige sexleketøyet. I motsetning til mange andre vibratorer som er til intern stimulering, er de ikke så enkle å kombinere med andre leketøy. Hvis du liker å prøve litt forskjellig, og få ny nytelse av å kombinere forskjellige leketøy samtidig, vil en helt enkel vibrator nok være et bedre valg for deg. Hvis du derimot vet hva du liker, og vil ha et redskap i nattbordsskuffen som kan gi deg nettopp dette igjen og igjen, kan en rabbit være akkurat det du trenger. Bruk allikevel littegrann tid på å undersøke mulighetene før du bestemmer deg.

Har rabbits gitt deg grå hår?

Det finnes så mange forskjellige størrelser og former på rabbits, at de fleste burde kunne finne en som matchet godt. Men hvis du har prøvd dem, og fremdeles ikke funnet en som fungerer for deg, kan det hende at du er utformet på en måte som krever en litt annen stimulering enn hva en rabbit kan levere.

Kroppen din kan uten tvil gjøre alle mulige magiske ting når det kommer til å gi deg nytelse. Bare ikke akkurat med hjelp av en rabbit. Så om du har prøvd en rabbit, uten å få den store stjerner-i-øynene-opplevelsen av den grunn, er det ikke dermed sagt at du ikke vil kunne oppleve det med et annet leketøy – det er bare å gå på jakt etter noe som passer deg bedre. Noen andre modeller du kanskje heller skulle prøve, er en magic wand eller en annen vibrator – eller kanskje vil du like en helt vanlig dildo, som du kan styre akkurat som DU vil. Det finnes garantert noe for deg derute.

Hvor mye kontroll vil du ha?

Rabbitvibratorer er fantastiske hvis du liker at sexleketøyet ditt gjør det meste av jobben for deg. Men hvis du ønsker at kjønnsdelene dine skal bli stimulert på en helt spesifikk måte, er en rabbit kanskje ikke noe for deg. Du kan oppnå langt mer kontroll ved å bruke to forskjellige vibratorer – f.eks. en dildovibrator (altså en vibrerende dildo) sammen med en klitorisvibrator eller en lufttrykksvibrator, eller hvilken som helst annen kombinasjon som får tærne dine til å krølle seg.

Summa summarum – selv om rabbits ikke er for alle, så finnes det garantert sexleketøy som passer for alle og en hver, uansett kropp, lyst og anatomi. Er du nysgjerrig på om det er noe for deg, men ikke helt klar til å legge masse penger i forsøket, kan du alltids starte med en budsjettvennlig variant f.eks. fra Baseks, og så avansere senere om det viser seg å være en vinner for deg.

Dette skal du se etter i en rabbit

Nå skal jo ikke denne guiden kun handle om grunner for at du ikke skal velge en rabbitvibrator. Faktum er nemlig at den er og blir den mest populære vibratortypen den dag i dag – mer enn 30 år etter at den først kom på markedet. Faktisk utgjør salget av rabbits ca. 40% av det samlede salget av alle typer vibratorer – og det finnes etterhvert en hel del å velge mellom. Dette betyr at det er en ganske god sjanse for at den perfekte rabbiten også finnes til deg.

Hvilken du skal velge, kommer selvfølgelig an på hva du liker. Det er tross alt kun du som kjenner kroppen din best. Men det er allikevel noen spesifikke funksjoner du kan se etter, som er med på å gjøre rabbits til gode vibratorer.

Roterende, vibrerende skaft

Det som kjennetegner en rabbitvibrator, er at den gir en samtidig stimulering av G-punkt og klitoris. Skaftet har en kurve, sånn at den treffer ditt nytelsespunkt på den helt rette måten, og kaninørene skjemmer bort klitorisen din med pirrende vibrasjoner som er med på å dytte deg helt ut over kanten av senga (eller sofaen for den saks skyld). Da klitorisstimulering for mange er nøkkelen til den himmelske orgasme, er denne funksjonen naturligvis essensiell og helt uunværlig. I tillegg er inn og ut-stimuleringen fra et tradisjonelt dildoskaft heller ikke så stimulerende for de fleste. Derfor ble rotasjonen i skaftet introduseret i de aller første rabbitene som kom på markedet på 1980-tallet. Og heldigvis ser vi oftere i nyere rabbits at de er belagt med den silkemyke silikonen vi også kjenner fra andre moderne vibratorer. Kombinert med vibrasjon hjelper rotasjonene i rabbiten deg med å levere en mer intens opplevelse i seg selv, og rotasjonen betyr samtidig at stimuleringen foregår på et større område. Dermed er det langt større mulighed for at det fungerer for akkurat deg.

Charlotte oppdager rabbitvibratoren

Roterende kuler eller perler

De fleste av oss kvinner mener at mer stimulering er bedre enn mindre – spesielt om du vil nå klimaks i en fart. Og det vil man jo noen ganger. Og nå som vi har konkludert at et roterende skaft og hode kan tilføre et ekstra nivå til din sensuelle opplevelse, finnes det også en annen rabbitfunksjon som kan gjøre opplevelsen enda mer nytelsesfull: nemlig de roterende kulene.

Denne funksjonen er et spesielt godt valg når du er ute etter den hellige treenigheten: G-punkt, klitoris og en masse friksjon inne i skjeden. Kuglene, eller perlene, hvirvler rundt omkring roten av skaftet, noe som gir maksimal nytelse. Mmmmmm!

Størrelse og (n)ytelse

Selv om det ikke nødvendigvis er størrelsen men ytelsen som er det avgjørende for hvor stor nydelse du vil få ut av en rabbit, er det allikevel verdt å tenke på hvor langt og tykt skaft du vil ha.Baseks Nybegynnerrabbit

Hvis du er nybegynner uten den helt store erfaringen med sexleketøy, så vil en nybegynnerrabbit, som hverken er for lang eller for tykk mest sannsynlig det beste valget for deg.Loving Joy Jessica Rabbit Vibrator Ultimate Extra

Hvis du derimot er øvet og liker litt fyldigere stimulering, kan du se etter et litt tykkere skaft og/eller mer kraft og intensitet.

Utvendig stimulering på din måte!

We-Vibe Gala Appstyrt KlitorisvibratorHvis det primært er kaninørene som får deg i den syvende himmel, finnes det kaninvibratorer som utelukkende er til utvendig stimulering. Du kan finne dem i kategorien vår med klitorisvibratorer.

Uansett om du ønsker deg utvendig stimulering, enten alene eller i skjønn forening med innvendig stimulering, kan du tenke på hvilken type stimulering du liker. Noen ønsker myk og langsom stimulering, andre mer intens og kraftfull stimulering. Alt avhenger av de personlige preferanser, og hvor følsom du er overfor vibrasjoner.

Det kan dog alltid betale seg å lete etter en vibrator, hvor du kan justere intensiteten – for høy intensitet kan gjøre deg følelsesløs, mens for lav intensitet kan etterlate deg vanvittig frustrert. En vibrator som kan levere målrettet stimulering samtidig med mer diffuse vibrasjoner på et større område, er nøkkelen til en god opplevelse.

En annen ting det kan være verdt å bite merke i, er at om en rabbit har de tradisjonelle kaninørene, eller om klitorisvibratoren er konstruert i ett stykke. Dette er tilfellet for mange av de moderne rabbit-utgavene. Kaninørene stimulerer på hver side av klitoris, hvilket er en viktig poeng for dem som synes at direkte stimulering er for voldsomt. Klitoris kan være ekstremt følsom, og altså for følsom for noen.

Hvis du på den annen side liker direkte stimulering av klitoris – og jo mer intens jo bedre – kan en rabbit i en nyere utgave med en simpel “arm” til målrettet stimulering være noe for deg.

Klassisk eller moderne

Det er naturligvis en smakssak hva man foretrekker. Og du får ikke nødvendigvis bedre eller mer stimulering av å velge en moderne videreutvikling av rabbitvibratoren We-Vibe Nova App-styrt Rabbitvibratorfrem for de klassiske modellene sånn som vi kjenner dem fra Sex and the City. Når det så er sagt, får du som regel flere funksjoner i de nyere utgavene, som f.eks. varme i skaftet, samt smarte (og for mange uunværlige) funksjoner som mulighet for opplading sånn at man slipper å bekymre seg for å gå tom for batterier.

I tillegg er de moderne variantene som regel de eneste som er laget i kvalitetsmaterialer som medisinsk silikon. De har ofte også kraftigere motorer som holder lengre, og mange er til og med vanntette, sånn at de både er enklere å rengjøre og vedlikeholde – og ikke minst sånn at du kan nyte dem i badekaret. Du kan til og med få en rabbit med elektrostimulering  samt app-styrte rabbits, som gir deg mulighet for å kontrollere den med din smartphone – eller la partneren din overta styringen med sin egen.

Evig klassiker

Rabbitvibratoren har i den grad bevist sin verdi igjennom de siste 30 årene, og vi tør derfor godt si at den alltid vil være en klassiker – uansett hvordan den utvikler seg i fremtiden. Og det er ingen tvil om at noen av de nyere funksjonene kan gjøre det enda morsommere å tilbringe litt kvalitetstid i sengen. Uansett om du er så heldig å kunne bli der hele dagen sånn som Charlotte, eller om du kun har fem minutter før alarmen ringer.

God fornøyelse!