Guides

Din guide til analleketøy

For mange kan tanken om å bruke analleketøy kanskje virke skremmende i starten. Og det er da også noen ting man skal tenke på når man vil i gang med analsex, både på det fysiske og mentale planet. Ofte skyldes en negativ førstegangsopplevelse at man kaster seg for raskt ut i det, i stedet for å ta det et steg av gangen. Og det er nettopp dette som er nøkkelen til god anallek – det er alfa og omega at du slapper av for å kunne nyte denne typen lek.

 

Hvis du følger våre tips og råd herunder, er du godt forberedt til å begi deg ut i analstimulasjonens fantastiske og forunderlige verden – på den sikreste, morsomste og deiligste måten.

1. Venn deg til tanken

Undersøk emnet før du går i gang

Tanken om å skulle bruke leketøy på akkurat dette stedet av kroppen, kan virke litt uvant og overveldende for mange. Det finnes mange tabuer, røverhistorier og feilinformasjon der ute, som kan forvirre og skremme selv den mest nysgjerrige. Det beste du kan gjøre, er derfor å undersøke saken selv. På denne måten kan du finne ut hva du kan forvente deg av opplevelsen, noe som er avgjørende for om den blir god for nettopp deg. Ta deg tid til å undersøke emnet, og husk: Det er ingen hastverk. Det riktige tempoet, er det som virker best for deg.

2. Prøv det alene den første gangen

Onani er nøkkelen til å lære din egen kropp å kjenne, og finne ut av hva du liker eller ikke liker, sånn at du kan føle deg sikker nok til å eksperimentere sammen med en partner. Anallek er ingen unntagelse, sololek er den beste og mest behagelige måten å komme i gang med anal nytelse.

Det er både frekt og gøy å utforske nytt leketøy sammen med en partner, men når du starter selv, kan du stille og rolig eksperimentere til du føler deg trygg på det hele. Du kan prøve forskjellige typer produkter, forsøke deg med forskjellige former for nytelse, samt starte og stoppe når du har lyst – uten å skulle tenke på hvordan partneren din har det med det.

Din første opplevelse med nytt analt sexleketøy kan resultere i uventede lyster og følelser. Når du øver deg på egenhånd, får du muligheten til både å gi og motta, noe som kommer godt med når du på et tidspunkt får lyst til å invitere en annen person med i leken.

3. Ikke glem forspillet

I stedet for å hoppe direkte til bakdøra, kan du med fordel prøve et par andre aktiviteter først, som du allerede vet at du nyter. Dette er for å forberede kroppen din, få den til å slappe av, f.eks. med en vibrator eller noe annet du liker, og gjøre kroppen klar til å motta stimulering.

Hvis du fremdeles føler at det er vanskelig å slappe helt av, kan du prøve en avslapningsspray, som får din musklene i anus til å bli mer avslappet. Spray noen få ganger på anusåpningen, og la sprayen virke i et par minutter før du går i gang med leken.

Deretter kan det være en god idé å begynne med en liten analplugg, eller noe enda mindre, som din finger. Smør fingeren eller pluggen godt inn med anal glidekrem, og før den i forsiktige sirkler rundt anus, før du lar den ytterste spissen kikke forsiktig inn og ut av åpningen. Når du har blitt fortrolig med denne følelsen, kan du legge på enda en finger. Heretter bør anus være varmet godt nok opp til at være mottakelig for en plugg. Smør også denne godt inn med analglidekrem, før du forsiktig lar pluggen gli inn.

Bruk en vibrator som forspill

 

Noen synes det er enklest å føre inn en butt plug når man står på alle fire, mens andre liker best å ligge på ryggen med spredte ben. Vi er alle skapt forskjellig, så eksperimentér deg frem til det som funker best for deg. Det viktigste er som sagt at du er avslappet. Pust dypt og rolig inn og ut når du skal føre enten en finger eller en plugg inn.

Innføring av butt plug: Ta tak i bunnen av pluggen med spissen inn mot anus, og dytt pluggen forsiktig opp. Det beste er om du kan vinkle den ørlite grann mot magen. Start med spissen, og før deretter forsiktig resten opp når du har vennet deg til følelsen.

Når du skal ta pluggen ut igjen, puster du på samme måten dypt og langsomt, mens du forsiktig trekker pluggen ut. TIPS! Det kan være lettere og mer behagelig å ta ut pluggen hvis du har fått en orgasme først. Dette får nemlig musklene i bekkenbunnen til å slappe av helt automatisk.

4. Husk hygienen!

Det første skrittet du skal ta før du begir deg ut på eksperimentering med analsex (og det gjelder også lek med analleketøy), er rengjøring av bakpartiet. Når man føler seg ren, er det mye lettere å slappe av og nyte opplevelsen. For de fleste, holder det å rense deg med en klut eller en våtserviett til intimbruk (dvs. uten parfyme og alkohol).

Vil du være helt, helt sikker på å unngå ubehagelige overraskelser, kan du prøve et produkt til analrengjøring. Det finnes mange muligheter, f.eks. en analdusj, et enema kit, eller et dusjhode som skrus på vannslangen i dusjen din i stedet for det vanlige dusjhodet. Til nybegynnere anbefaler vi en Sinful Flexible Tip Analdusj som er en av de minste analskyllerne vi har, i tillegg til at den har et fleksibelt skyllerør som gjør den ekstra behagelig å føre inn. Uansett hvilke produkt du velger, er prinsippet det samme, og lar deg slappe helt av for bekymringen om ubehagelige overraskelser midt i leken.

Sinful Flexible Tip Anal Douche

 

Sånn gjør du:
Hell lunkent vann i analrenseren, eller la dusjen renne til vannet har rett kroppstemperatur. Heretter fører du analrenseren eller dusjhodet opp, spruter vannet inn og setter deg deretter på do for å få vannet ut igjen. Dette gjentas inntil vannet som kommer ut er klart. For den beste opplevelse, anbefaler vi at du utfører rensen 1-2 timer før du skal i gang med anallek.

TIPS! Smør glidekrem på dusjhodet eller analrenseren før du bruker den. Det gjør det lettere og mer behagelig å føre den opp. Etter bruk bør du rengjøre analrenseren grundig, f.eks. ved å dyppe den i kokende vann. Bemerk Analrensere må ikke ligge i kokende vann i lengre tid, da dette kan gjøre dem deformerte.

5. Skip “the double dip”

Vi blir hengende ved hygienesnakken litt til. Og nå kommer det som virkelig kan skape problemer, hvis du ikke følger dette rådet: Det er nemlig strengt forbudt å “double dippe”, dvs. rør ALDRI ved anus og vagina med den samme hånd eller med det samme leketøy uten å gjøre det grundig rent først. Anus og vagina er to helt forskjellige økosystemer, og det er en virkelig dårlig idé å spre bakterier fra det ene til det andre. Viktigst av alt er å unngå å få bakterier fra anus opp i vagina – de av oss som har prøvd å ha en underlivsinfeksjon vet hva vi snakker om…

Av samme årsak er det viktig at du etter leken er ferdig, får rengjort leketøyet grundig, sånn at du ikke sprer bakterier fra din egen anus videre til en partner. Vask leketøyet i varmt vann og med en mild såpe, eller bruk en sexleketøysrens, og skyll deretter med vamt, rennende vann.

Sinful Clean Sexleketøysrens

 

6. Valg av leketøy

Når du skal velge hvilket anal sexleketøy som er best for deg, så er det flere ting du skal tenke på. Overvei hvordan du har lyst til å bruke det, og hvilken følelse og stimulering du er mest interessert i. I den forbinnelse, kan det være lurt å vite litt om hva som er forskjellen på de forskjellige typene leketøy. Det skal vi ta en titt på her.

Analplugg
Ofte kalt ved det engelske navn buttplugg. Mange tror feilaktig at en buttplug utelukkende er et leketøy man bruker til å forberede seg på analsex med en partner. Men en analplugg er faktisk et fantastisk stykke leketøy i seg selv. En av de store fordelene, er at en butt plugg gir deg muligheten til å fokusere på kroppens andre nytelsespunkter samtidig med at du stimulerer anus, ganske enkelt ved å la pluggen bli sittende i. Faktisk bør du ikke føre pluggen ut og inn før leken er over. Den skal enkelt og greit bli sittende når den først er plassert der det føles godt.

Analplugger gjør det enklere å oppnå seksuell nytelse, fordi de tilfører trykk på erogene soner som gir en følelse av å være fylt opp. Når vi snakker om sex, så er trykk virkelig undervurdert og overskygges helt av inn og ut-bevegelsen. Men faktisk er det trykk som gjør det mulig for mange å nå klimaks og oppleve stor nytelse, både vaginalt og analt.

Til å starte med, bør du velge en nybegynner buttplug , cirka på størrelse med en finger, som er enkel å føre inn, og som har en lett dråpe- eller pæreform, med en slank hals og en flat fot som hindrer pluggen i å forsvinne helt inn i anus, og som sitter behagelig mellom rumpeballene. Her er Amaysin Triple Buttplug settet en perfekt løsningen fordi den kommer i tre forskjellige størrelser. Dermed er det mulig for deg å oppgradere ettersom du blir mer komfortabel.

Amaysin Triple Butt Plug Sett

 

Analkuler
Til forskjell fra en buttplug, som er laget for å bli sittende når den først er ført inn, er analkuler eller analkjeder designet til både å gi innvendig stimulering, og til å bevege inn og ut. Kulene føres inn i anus én av gangen, noe som gir en sensuell følelse av å bli fylt opp. De trekkes deretter ut med varierende hastighet, avhengig av hvilken effekt man ønsker. I takt med at kulene trekkes ut, pirrer de de følsomme nerveendene som finnes i og rundt i ringmuskelen. Denne formen for stimulering er utrolig nytelsesfull, og gir følelsen av å få muskelen massert.

Start med et lite kjede, og med gradvis større kuler, som det på bildet. På den måten kan du starte med de minste kulene, og langsomt jobbe deg opp mot de større, når som du blir fortrolig med følelsen av å ha dem oppe.

 Baseks Silikon Analkjede

 

Nybegynnersett
Når man er nybegynner i analuniverset og litt usikker på hvor man skal starte, kan det også være en god idé gå til anskaffelse av et nybegynnerkit. Her får du litt forskjellig type analleketøy, sånn at du kan prøve litt forskjellig. Det kan enten være et anal treningssett med analplugger i forskjellige størrelser, det kan være et nybegynnerkit, eller en boks med et par forskjellige produkter du kan teste og oppgradere med.

Sinful Get Started Anal Nybegynnerboks

 

7. Tenk på størrelsen

Når du ser på analsexleketøy, er det vigktig å notere deg produktenes størrelse – både med hensyn til lengden og tykkelsen. Dette er især viktig når du skal velge en buttplug, da disse varierer veldig i størrelse, så du skal være obs på hvilket erfaringsnivå og behov du har. Du kan alltids avansere i størrelse i løpet av noen dager, uker, måneder – eller la være. Stopp når det føles riktig for deg.

8. Sikkerhet

Når du først har fått satt i analpluggen, kan du nyte leken videre, uten å skulle bruke hendene igjen før den skal ut igjen. Derfor er det superviktig at en plugg alltid skal ha en flat fot, som forhindrer den i å bevege seg lengre inn. Dette kalles en stopper og er nødvendig for å unngå å gjøre alvorlig skade på f.eks. tykktarmen. Stopperen forhindrer dette, og gjør det samtidig enkelt å få tak i pluggen når du skal ha den ut igjen. Hvis du er nybegynner, eller når du går i gang med å prøve en ny analleke, er det en god idé kun å ha den inne i kort tid i begynnelsen. Det er f.eks. aldri en god idé å ta i bruk et nytt sexleketøy du ikke er vant med når du skal på en konsert eller til en vennemiddag. Prøv det alltid hjemme først, hvor du har mulighet for å justere eller ta den ut om det blir ubehagelig.

9. Riiikelige mengder med glidekrem

Uansett hvilken form for anallek du gir deg i kast med, er anal glidemiddel helt uunnværlig. Anus produserer ikke naturlig smøring sånn som skjeden gjør, så du er nødt til å hjelpe den på vei. Velg for eksempel et anal glidemiddel fra det økologiske merket Kaerlig.

Kaerlig Økologisk Analglidemiddel

 

Siden en buttplug i prinsippet kan bli sittende i kroppen i lengre perioder, bør du alltid tilføre nok glidekrem til at den også kan tas ut igjen på en enkel og behagelig måte.

10. Tenk på materialevalget

Mange nedprioriterer dessverre dette punktet fordel for f.eks. prisen, men det er faktisk lurt overveie hvilket materiale produktene er laget av før du kjøper dem. Unngå materialer av dårlig kvalitet som ofte inneholder skadelige kjemiske stoffer. Gå heller etter produkter laget av allergivennlige materialer som f.eks. silikon, glass eller rustfritt stål.

I tillegg kan det lønne seg å tenke på at ulike materialer kan gi ulik type nytelse.

 

Rustfritt stål kan brukes til temperaturleker mellom varmt og kaldt, og føles deilig glatt mot huden. Materialet drar ikke i huden, men er naturligvis tyngre og helt ufleksibelt.

Sinful Jewel Stål Buttplug Liten

 

 

Analplugger av glass er vakre, og som regel lettere enn enn metallplugger. Det er også mulig å bruke disse til varme og kuldeleker.

Det er dog viktig å sikre seg at de er fremstilt ansvarlig av et anerkjent produsent, og at de er forsterket så de ikke risikerer å gå i stykker ved det svakeste punktet – halsen.

 Sinful BumBum Glass Butt Plugg Small

 

 

Analplugger laget av silikon er sikre å bruke for kroppen og kan enkelt gjøres rene og desinfiseres. Silikon er dessuten et ganske fleksibelt materiale, noe som er spesielt viktig når man er nybegynner.

 Baseks Begynner Analplugg

 

11. Tilfør vibrasjoner

Mange butt plugs fås med vibrator, noe som kan tilføre en ny dimensjon til din anale nytelsesfest. Det mest fantastiske ved vibrasjoner, er at de ikke kun er utrolig pirrende, de hjelper også musklene med å slappe av – hvilket er virkelig nyttig når man er nybegynner. Plugs hvor motoren er plassert i spissen, som f.eks. B-Vibe Novice, kan enkelt overføre vibrasjonene til prostata eller til A-punktet, som er del av de dype, vaginale erogene soner. Er du ute etter en litt mer fyldig stimulering, kan du prøve en dildo med vibrator som er designet for analt bruk. Her får du både den deilige stimuleringen fra en dildo, sammen med avslappende (og stimulerende) vibrasjoner. Husk å bruke en analdildo, dvs. en med en stopper i bunnen, når du leker med analstimulering.

 

12. Vær kreativ

Det er en som tidligere nevnt en vanlig misforståelse at buttplugger kun kan brukes som oppvarming til analt samleie. Det kan man selvfølgelig også bruke dem til, men de kan også like godt brukes som hovedattraksjonen. Du kan bruke dem til solofornøyelser som en del av en onani-stund, eller til og med bære en på en date ute blant andre mennesker. Hver partner kan bruke en plugg under vaginalsex eller hele tiden mens man er intime sammen. Det aller beste ved butt plugs er dog at de kan nytes av alle uansett alder, kjønn eller seksuell legning.