GuidesNyheter

GLIDEKREM – DEN ULTIMATE GUIDEN

Alle har glede av å bruke glidekrem. Glidekremer kan nemlig være med på å gjøre sexopplevelsene (enda) bedre, fordi de gir opplevelsen en ekstra dimensjon. Dette gjelder uansett om det opplevelser sammen med en partner eller med sexleketøy

Noen har fremdeles en oppfattelse av at glidekrem kun er for kvinner i overgangsalderen, som ikke produserer naturlig smøring lenger selv. Men det er og blir en skrøne. Glidekrem er et ekstra krydder som kan gjøre alles sexliv mye bedre, mer levende og lekent. 

Det er viktig å huske, at noen kvinner produserer store mengder smøring når de blir opphisset, mens andre ikke gjør det. Det har bl.a. noe med kvinnens menstruasjonssyklus å  gjøre. I noen perioder glir det hele bare lettere, og i andre perioder har kvinner litt mer problemer med å bli våte. En annen ting man skal huske, er at ingen produserer naturlig smøring i bakenden, så hvis man tenner på, eller vil eksperimentere med anallek, er glidekrem faktisk uundværlig.

Naturlig smøring eller ei, er glidekrem et deilig ekstra supplement til alle former for sexlek. Vi vil med denne guiden gjøre det enklere for deg å velge hvilken glidekrem som passer best for deg og for det du skal bruke den til. I denne guiden finner du også svar på hva en glidekrem egentlig er, hvordan du skal bruke det, og hvilken krem som passer til hva.  

Hva er glidekrem? 

Glidekrem er et smøremiddel som brukes under seksuell aktivitet for å redusere friksjon og minske ubehag. Det kan både brukes ved vaginal- og analsex, samt til sololek med eller uten sexleketøy. Glidekrem er et deilig tilbehør til sexlivet, og kan være med til å gjøre den seksuelle nytelsen enda større. 

Glidekrem kan inneholde forskjellige typer ingredienser. Forskjellene er avhengig av hvilken type glidekrem det er, og hva den skal brukes til. Overordnet kan man si, at det er tre forskjellige hovedingredienser glidekremer kan være basert på: vann, silikon og olje. Hver type passer til forskjellige situasjoner, som f.eks. til analsex, oralsex, sammen med sexleketøy osv. Dette kommer vi tilbake til.

Sånn velger du rett glidekrem

Hvilken glidekrem du skal velge, vil som sagt komme an på hva du skal bruke den til. Leter du etter glidekrem til par, glidekrem til kvinner eller glidekrem til menn, kan du ta en titt på vårt store utvalg ved å klikke deg inn på linkene her over. 

Her får du vår guide til de ulike glidekrem-typene innenfor de forskjellige kategoriene. Vi håper dette kan hjelpe deg med å spore deg inn på hvilken type som er den rette for deg og ditt behov. 

Vannbasert glidekrem

Den vannbaserte glidekremen er den typen som minner mest om naturlig smøring, altså den kroppen selv produserer under opphisselse. En god tommelfingerregel er at du alltid bør velge en vannbasert glidekrem når du skal leke med sexleketøy, og som minimum hvis det er laget av silikon. Hvis du bruker en silikonbasert glidekrem sammen med leketøy av silikon, vil det med tiden oppløse silikonoverflaten, så hold deg til vannbaserte varianter når du leker med det. Det vil samtidig gi en mye glattere, mer levende opplevelse, og gjøre leketøyet mer behagelig å føre inn. Som en ekstra bonus er det superenkelt å vaske etter bruk.Sinful Aqua Vannbasert Glidemiddel

De vannbaserte variantene er også de beste å bruke sammen med kondomer. Selv om de fleste kondomer er påført litt glidekrem på forhånd, så vil litt ekstra kun gjøre opplevelsen enda bedre. Og det beste er at partneren din nesten ikke vil kunne merke at du har kondom på. 

Glidekremen Sinful Aqua er helt lukt- og parfymefri, kommer med en smart pumpe som gjør den enkel å få ut og fordele, og er derfor spesielt velegnet sammen med sexleketøy. Den fås også i en større 200 ml utgave.

Silikonbasert glidekrem

Silikonbaserte glidekremer er noe av det mest silkemyke som finnes. Det har en meget drøy og silkeaktig konsistens, som holder sin glidende effekt lenge – det tørker nesten aldri inn. Det betyr også at flaskens levetid forlenges, og at følelsen er mykere og mer behagelig. Sinful Silk Silikonbasert Glidemiddel

Silikonglidekrem er helt fenomenal å bruke til samleie, nettopp fordi den har en fantastisk glideevne, og fordi den ikke tørker ut sånn som andre varianter. Den er også veldig god når du vil gi intimmassasje, sammen med sexleketøy i glass, plast eller stål, eller til anale leker. Du kan også smøre den på huden etter intimbarbering, så beskytter og pleier du huden.

På grunn av sin silkemyke konsistens og nøytrale duft, er Sinful Silk silikon glidekrem et opplagt alternativ i steder for en massasjeolje og til de mer intime områdene. Hvis du og partneren din Sinful Intim Massasjeoljepartner liker at starte legen med en lekker erotisk massasje, kan vi anbefale Sinfuls Intim Massasjeolje, som er silikonbasert og godkjent til både innvendig og utvendig bruk. Så kan massasjen også føre til andre erotiske leker uten problemer. Husk bare å la silikonsexleketøyet bli liggende i skuffen når dere bruker en silikonbasert glidekrem. 

Glidekrem med silikon kan brukes sammen med de fleste kondomer, men husk å skjekke hva det står på pakken først for å være helt sikker.

Et siste tips! Har du også det problemet om sommeren, at varmen får lårene dine til å gnisse mot hverandre på en ubehagelig måte? Prøv å smør litt silikonglidekrem på innsiden av lårene, så glir det hele mye bedre, og du unngår ubehagelige friksjonssår. Velbekomme!

Oljebasert glidekrem

Glidekrem som er basert på olje, dekker over mange forskjellige typer produkter, inklusive visse som ikke blir markedsført som glidekrem i det hele tatt, men som mange bruker som glidekrem allikevel. Det kan være produkter som kokosolje, vaselin eller vegetabilsk fett som f.eks. matolje.

Oljebaserte glidekremer er litt tykkere i konsistensen, og kan være litt mer klissete enn både silikon- og vannbaserte varianter. Derfor foretrekkes de ofte til bruk sammen med større typer sexleketøy, samt til fisting.

Det har vært endel debatt om hvorvidt det er bra å bruke oljebasert glidekrem i skjeden. Grunnen til dette, er at oljebaserte produkter er vanskeligere å vaskes bort, og det kan derfor utvikle seg en uheldig bakterievekst om man ikke får bort det hele. En unntakelse for dette er dog kokosolje, som har antimikrobielle egenskaper i seg, som derfor oppveier denne risikoen.

Sliquid Soul Økologisk Kokos Fuktighetsgiver og Glidemiddel 60 ml

Et av produktene som nettopp inneholder kokosolje, er den oljebaserte og samtidig økologiske glidekremen Soul fra Sliquid. Sammen med aprikoskjerner virker denne kremen som en velduftende powerbombe med antibakteriell og styrkende påvirkning, som motvirker irritasjon og rødme, også under intens lek. 

Den langvarige glidende effekten gjør den også velegnet til anallek. Det eneste du skal huske, er at enhver form for smøring med et oljeinnhold ikke må brukes sammen med PVC-produkter eller med kondomer, fordi oljen kan oppløse gummien og øke risikoen for at det går i stykker. Vil du vite mer om do’s and don’ts når du bruker kondomer, kan du lese mye mer på vår bloggpost Den ultimative kondomguiden.

Analglidemidler

Som tidligere nevnt, produserer vi ikke naturlig smøring i anus. Derfor er det viktig å bruke en god glidekrem som er designet spesielt til dette formålet når du vil eksperimentere med analtimulering som analsex og lek med analleketøy. Dette vil ikke kun gjøre opplevelsen bedre, men også få deg til å slappe mye bedre av, sånn at du unngår smerte og ubehag ved penetrasjon.

Glidekremer som er spesialdesignet til anallek har en tykkere konsistens, og er derfor lettere å styre. Dette er en stor fordel når man skal bruke dem bak, hvor det er litt vanskeligere å se hva som foregår. Samtidig er anal glidekrem ekstremt drøy i bruk, og tørker ikke for raskt inn.Sinful Anal Glidmiddel 200 ml

Vannbaserte glidekremer til analt bruk er som regel tykkere i konsistensen, men kan samtidig ha en tendens til å føles litt mer klissete og opptas raskere i huden, sånn at det ofte er nødvendig å tilføre mer i løpet av leken. Her kan Sinful Anal glidekrem være et godt valg, da den har en ekstra god glideevne og en tykk, myk konsistens, som hverken føles fet eller klissete.

Silikonbaserte glidekremer til anallek er tynnere enn de vannbaserte, men holder glideevnen lengre. De er deilig silkemyke i konsistensen, og utrolig sensuelle, noe som gjør dem til et av de beste valg for penetrerende analsex med en partner. Prøv f.eks. den prisvinnende Pjur Back Door glidekrem. Den inneholder også jojoba, som har en avslappende effekt.Pjur Back Door Glidekrem

Som nevnt kan oljebaserete glidekremer være vanskeligere å få vasket ordentlig vekk, og derfor skape grobunn for bakterier. Siden analsex i seg selv gjør mottakeren mer sårbar overfor seksuelt overførte infeksjoner, anbefaler vi ikke å bruke oljebaserte glidekremer til anallek. Unntaket, som skrevet over, er variantene som inneholder antibakterielle ingredienser.

Vi anbefaler dessuten alle som er nysgjerrige på analstimulering å lese vår lese vores nybegynnerguide til analleketøy.

Glidekremer til oralsex

Du tenker kanskje at det ikke er nødvendig med glidekrem til oralsex, men mange synes faktisk at det blir mer behagelig og nytelsesfullt hvis man tilfører et par dråper til leken. 

Glidekrem er spesielt nyttig om du vil ha et litt bedre grep når du slikker, suger og vrir tungen din mot klimaks. Har du en penis i munnen, kan det være en god idé å tilføre et par dråper på leppene dine. Er klitoris sentrum for dine bestrebelser kan du prøve å påføre litt glidekrem på de varme kinnene dine, for å redusere friksjonen mot innsiden av lårene på mottakeren.

Skal det kysses, slikkes og dyrkes lekker oralsex, kan en glidekrem med smak være en god tilføyelse. Man kan faktisk få glidekremer i alle mulige smaksvarianter, f.eks. ananas, sjokolade og mynte – eller hva med en tiramisu, eller piña colada- smak?
System JO Organic Økologisk Glidekrem med Smak 120 ml

Vi kan anbefale Fruity Love-serien fra Swede, som fås i flere forskjellige smakssammensetninger. Du kan også ta en titt på produktene til System Jo, som har laget forskjellige glidekremer med smak i flere varianter, inklusiv en økologisk med jordbærsmak.

Pirrende glidekrem

Glidekremer kan også ha spesielle kvaliteter i tillegg til “kun” å fungere som et glidemiddel. De kan f.eks. virke varmende eller avkjølende, og dermed gi deg en ekstra pirrende opplevelse når du bruker dem.

De varmende glidekremene inneholder ingredienser som øker blodgjennomstrømningen i det område det påføres på. Dermed økes også følsomheten. Hvis du har problemer med å oppnå orgasme, kan det derfor være en god idé, nettopp fordi den ekstra følsomheten vil kunne hjelpe deg litt på vei. 

Når man blir opphisset, blir kjønnsdelene dog varme av seg selv, på grunn av den økte  blodgjennomstrømningen. De avkjølende glidekremene kan derfor føles ekstra pirrende, hvis man påfører dem de varme områdene. 

Økologisk glidekrem

Økologisk glidekrem er til deg som legger vekt på økologi, og som foretrekker at de intime produktene du bruker er 100% naturlige og består av kroppsvennlige ingredienser.

Uansett hvilken økologisk glidekrem du velger hos Sinful, vil den være 100% fri for parabener. Det er en god idé å bruke økologisk glidekrem, og andre intimprodukter uten parabener og skadelige kjemikalier. Huden og bakteriefloraen i underlivet er noe man skal passe godt på, uansett kjønn. Det er derfor lurt å tenke litt på hvilke produkter du bruker “der nede”.

Sinful Økologisk Vannbasert Glidekrem

Sinful Økologisk Vannbasert glidekrem er også et bra valg. Den er både mild og fremstilt av økologisk sertifiserte og naturlige ingredienser. Den er fri for parfyme, parabener, alkohol og glyserin, og fremstilt i Danmark.

Liker du Svanemerket, har Sinful også introdusert verdens første Svanemerkede glidekremer under merket Kaerlig. Dette er en serie intimprodukter produsert i Danmark av utelukkende økologiske og naturlige ingredienser.

Kaerlig Svanemerkede Intimprodukter

Økologiske glidekremer finnes både i vann-, silikon-, og oljebaserte varianter, og både til vaginal og anal bruk.

Glidekrem til gravide

Du har højere risiko for at få infektioner i underlivet, mens du er gravid. Derfor bør du ikke bruge glidecremer, som er baseret på olie eller silikone, fordi de typisk har en anden pH-værdi end de vandbaserede glidecremer. Det betyder, at man generelt anbefaler vandbaseret glidecreme til gravide, netop fordi de mindsker risikoen for hudirritation, allergi og infektion. Derudover bør du vælge en glidecreme, der er parabenefri, uden duft og parfume, pH-reguleret, alkoholfri og uden glycerin. Med andre ord kan du ikke gå galt i byen med en økologisk, vandbaseret glidecreme.

Hvis du ønsker å bli gravid, kan du faktisk også få en glidekrem som er spesielt utviklet til å hjelpe deg på vei. System Jo Actively Trying er en glidekrem som motvirker vaginal tørrhet,  uten å forstyrre den spesielle pH-balansen som er i skjeden rundt eggløsningen. Den etterligner samtidig den optimale pH-verdien for sædceller, og gir din partners svømmere ekstra støtte, sånn at de har større sjanse for å nå i mål.

Derfor bør du bruke glidekrem

Som det fremgår ovenfor, kan glidekrem brukes til mange forskjellige ting, både til samleie som massasjeolje, når du skal gi en forførende håndjobb, sammen med sexleketøyet, til anale leker, for ikke å nevne sammen med slikkelapper ved oralsex og rimming … og mye, mye mer. Dessuten minsker glidekrem risikoen for ømhet og rifter, og for at kondomet går i stykker midt i leken.  

Derfor bør du bruke glidekrem til å få de mest fantastiske, intime og lekre opplevelsene –  både solo og sammen med en partner. Bruk det til å utforske deg selv eller hverandre, både innvendig og utvendig. Kanskje oppdager du nye områder som ikke har fått nok oppmerksomhet før, og som plutselig kjennes interessante og ekstra deilige å ta på?

Sånn bruker du glidekrem

Det er helt naturlig at du kun forbinner glidekrem med noe som skal på kjønnsdelene. Og i mange tilfeller er det også her, eller i anus, vi påfører det.

Men det ville være en skam å utelukke muligheten for å bruke glidekrem på andre deler av kroppen, f.eks. i forbinnelse med en erotisk massasje, under forspill, eller når du onanerer.

Bare tenkt på de mest følsomme områdene, som brystvortene, innsiden av albuene og knærne, armhulene, og den nederste delen av ryggen. Forestill deg dem helt glatte og myke, smurt inn i glidekrem, og forestill deg at fingrene danser rundt på den vidunderlig myke og glatte kroppen. Og, ja! Det er akkurat så fantastisk, som det høres ut.

Uansett hvilken type glidekrem du bruker, er det en god idé å ta litt på fingerspissene først, og deretter smøre det ut over det ønskede område, som klitoris, skjede, anus, penis, sexleketøyet, kondomen eller en hvilken som helst kroppsdel.

Det finnes ingen “regler” for hvor mye eller lite du skal bruke. Det avhenger blant annet av hvor mye naturlig glidemiddel du eller partneren din selv produserer, om du bruker kondom, hvilken seksuell aktivitet du skal bruke det til (forspill, massasje, analsex, vaginalsex etc.), og det kan avhenge av det produktet du bruker.

Vi anbefaler at du starter med et par dråper, dvs. 2-3, og se hva som skjer. Hvis du er tilfreds med den mengden, kan du stoppe der. Husk at ingen glidekrem varer evig, så på et eller annet tidspunkt vil du oppleve at det tørker litt inn. Heldigvis er der dermed enkelt å tilføre litt mer, så er du klar til å leke igjen.  

På med glidekrem – og god fornøyelse!