Guides

DEN ULTIMATE GUIDE TIL SPANKING

Fifty Shades-bølgen har inspirert mange par til å eksperimentere litt mer i sengen. Særlig med leker som involverer dominans og underkastelse. Flere og flere par bruker spanking som en del av sengelekene – til oppvarming og til pirring – enten under forspill og samleie eller til å praktisere BDSM. Er du også nysgjerrig?

Hvis dere vil eksperimentere med spanking – altså smekk, pisk og kjærlige klask – men ikke vet hvordan dere skal gripe det an, viser vi hvordan dere kommer i gang i denne guiden. Og ikke minst hvilke redskaper dere kan velge ut ifra hvor mye smerte dere ønsker å påføre/motta.

For god ordens skyld, så la oss slå fast noe med det samme: Når vi snakker om smekk, pisk og klask, handler det (selvfølgelig) ikke om å være onde mot hverandre. Begge parter skal være inneforstått med at det er en deilig, om enn smertefull, del av sexleken.

Kom godt i gang med spanking

Før du kaster deg ut i eksperimentene, er det et par ting du bør overveie:

Hva tenner dere på?

Det kan være mange grunner til at folk begynner med spanking og pisk, og hvilket aspekt de tenner på ved lekene varierer også i stor grad. For noen dreier det seg om å overgi makten til en partner, andre tenner på smerten, mens det også er dem som tenner på å bli ydmyket. Når du vet hva partneren din tenner på, og partneren din vet hva som tenner deg, er det mye lettere å skape en god opplevelse sammen.

Er det greit å ha synlige merker etterpå?Kvinne iført undertøy

På samme måte som ulike instrumenter føles forskjellig når de treffer huden, så etterlater de også forskjellige merker. Mens huden på enkelte bare rødmer en smule, får andre lange, mørkerøde striper eller blå merker.

Merkene avhenger selvfølgelig også av hvor hardt du slår, men for sikkerhets skyld, anbefaler vi at du alltid snakker med partneren din om hvorvidt det er greit med synlige merker eller ei, før dere starter. Det kan for eksempel være nødvendig å ta høyde for om partneren din skal skifte tøy i et omkledningsrom de neste dagene.

Finn et godt stopp-ord

Mange bruker ordet ‘stopp’ i naturlig tale under forspill og sex, så det kan være en fordel å velge et nøytralt ord som ikke vanligvis blir brukt som stopp-ord i denne type kontekst. På den måten kan dere sikre at leken ikke blir for vill eller hard. Ordet ‘rød’ kan for eksempel brukes som stopp-ord, og “gul” kan bety pause. Vi anbefaler dessuten at dere begynner stille og rolig, og tar dere god til å utforske hverandres kropper og grenser.

Tips til smekk

Pisk eller spank kun “myke” områder på kroppen, der det er muskler eller fett som demper slagene. Det er også viktig at du unngår å slår på steder som hoftene og nyrene, da dette kan forårsake alvorlige skader. Unngå også å være for hardhendt på følsomme steder før du vet hva du gjør. På den måten risikerer dere ikke å påføre hverandre mer smerte enn tiltenkt, eller å pådra dere kroniske skader.

Når du er ferdig med å smekke partneren din, er det en god idé å pleie den følsomme huden. Det er derfor lurt å ha en god body lotion, en kjølende krem eller lignende klart.

Nedenunder gir vi deg flere tips og svarer på spørsmålene som oftest dukker opp når man begir seg ut i den kinky disiplinen.

Smekk med hendene først

Vi anbefaler at du starter med å bruke hendene dine før du tar i bruk andre objekter. Med hendene treffer du som regel der du sikter, og man kan fort merke hvor hardt man slår. Derfor er hånden det opplagte redskapet å begynne med når du vil bli bedre kjent med din partners kropp og grenser.

Prøv deg frem med både myke, langsomme klapp og mange, kjappe klask på rompeballene. Det gjør ikke noe at de blir litt røde underveis, så lenge mottakeren nyter det. Ved å bruke hendene varmer du samtidig partnerens rompeballer opp, så de er klare til å motta hardere smekk fra, for eksempel, en pisk.

Kvinne ligger oppå mann som tar henne på rompa

Hvor kan du smekke?

Hvis dere er nybegynnere, er det en god idé å holde dere til rompeballer, lår og innerlår. Andre områder på kroppen er ikke beskyttet av fett og muskler, og hvis man ikke har styr på smekketeknikken sin, kan man derfor påføre unødig skade hvis man starter med å slå der.

Når du synes at du har en god føling for hvordan og hvor hardt du skal slå, samt hvordan partneren din reagerer på de forskjellige klaskene, kan du begynne å eksperimentere med å smekke på andre steder på kroppen. Noen er tilhengere av skolelærer/elev-leken, der eleven blir “straffet” med slag på håndflatene eller underarmene.

Mange synes også at det er pirrende å bli smekket kjærlig på brystene/brystvortene og kjønnsdelene, men selv om dere føler dere klare for det, bør dere være forsiktige i starten, så dere ikke forvolder unødvendige skade på hverandre.

Hvordan skal du smekke?

Det er stor forskjell på graden av smerte man opplever, alt etter hvor man blir smekket og pisket. Hvor smertegrensen ligger varierer også betydelig fra person til person. Noen liker et mykt klask, mens andre helst vil ha store, røde striper på baken. Det er en smakssak, så det er viktig å avgjøre hvor hardt eller forsiktig det skal slås, både før dere går i gang med å leke og underveis i leken.

Kvinne i g-streng står med ryggen tilFor å få en idé om hvordan det vil føles for personen du skal smekke, kan det anbefales å eksperimentere på deg selv først. Alt etter hva du har i tankene – enten det er en pisk, flogger eller hånden din – så test den på deg selv. Klask deg for eksempel på baksiden av låret, så du kan kjenne hvordan det føles.

Hvis du er usikker på om du gjør det riktig, eller bare kunne tenke deg å få noen gode råd, så tilbyr flere erotiske klubber fra tid til annen kurs i smekketeknikk. Det er bare å søke etter klubber på nettet og sjekke hvilke arrangementer de har.

Ulike redskaper til spanking

Når du omsider er blitt fortrolig med smekketeknikken din, kan du begynne å anvende andre redskaper enn hendene. Uansett hvilket redskap du velger, så ta deg god tid til å bli kjent med både redskapet og partnerens grenser, så dere får de beste forutsetningene for en deilig og frekk opplevelse sammen. Begynn forsiktig og gjør det gradvis hardere og oftere i samsvar med partnerens ønsker.

Padler

Når du har øvd deg med hendene og er klar til å ta i bruk redskaper, kan en padle være et godt redskap til å gjøre huden mer følsom. En padle er et forholdsvis kort, flatt og bredt redskap som ofte er laget av skinn, og brukes til å gi smekk med.

En padle gir en høy, tilfredsstillende lyd uten å slå alt for hardt. En paddle gir dessuten god bevegelsesfrihet og er lett å håndtere.

Flogger

En flogger er en pisk med mange snerter som kan brukes de fleste steder på kroppen, men er særlig egnet til baken og lårene. Vi anbefaler at du alltid holder floggeren vekk fra din partners ansikt og øyne.

De mange snertene gir en dunkende smerte som føles mer intens. Du kan for eksempel starte med en flogger som er laget av et mykt materiale, med færre og tykkere snerter og runde ender. Du kan alltids velge en pisk med flere snerter senere, hvis partneren din ønsker en skarpere sensasjon.

Start med å føre snertene over huden før floggeren blir svunget, og start med å svinge den i åttetallsformasjon. Prøv deg frem med variasjoner i styrke og avstand, så dere blir bedre kjent med floggeren og finner ut av hva dere liker best.

Pisk

Vil du ha en mer intens følelse enn du får med en paddle eller flogger, så prøv en pisk med smal spiss. Hvis det er første gang du eksperimenterer med piskeleker, anbefaler vi at du prøver en kort ridepisk. Den er god til å gi ris på rompa, hvis du som dominant vil understreke din makt.

Kvinne iført undertøy står med en pisk i hånden, mens en mann ligger i en sengDet kan være en god idé å ta piskens håndtak i betraktning når du skal velge hvilken pisk som passer deg best. Håndtaket kan nemlig være avgjørende for om pisken treffer der den skal. Vi anbefaler at du øver deg grundig på å treffe nøyaktig før du bruker pisken på partneren, for å sikre at dere får en god opplevelse sammen.

Når du har øvd deg godt, kan du avansere til en lengre ridepisk eller en tyrepisk.

Spanskrør

Det klassiske avstraffelsesinstrumentet innen BDSM er det lange og tynne spanskrøret, også kalt en “cane”, som gir et godt og skarpt smekk, for ikke å nevne de røde stripene som partneren din kan regne med å få.

Bruk piskens side, ikke spissen, til å gi hverandre smekk. Det er nemlig stor forskjell på hvordan de to delene føles mot huden, og spissen vil gi en høyere smertepåvirkning enn piskens side.

Det er viktig å vite hvor du treffer, så start eventuelt med små klask fra 10 centimeters avstand, og øk gradvis avstanden ettersom mottakeren venner seg til følelsen.

Velg spanking-redskap etter smertenivå

Man kan, grovt sett, inndele graden av smerte i 3 nivåer; nemlig lavt, middels og høyt. Nedenunder har vi laget en oversikt over de 3 nivåene og ut ifra denne kan dere finne ut av hvor dere befinner dere på skalaen.

Et par tommelfingerregler er at jo stivere pisken er, jo mindre kraft skal du bruke for å etterlate røde merker på huden. Og jo tyngre pisken er, desto mindre smerte vil den påføre. Pisker med korte snerter, som for eksempel Spartacus Mini, er lettere å styre i forhold til hvor mye kraft du vil legge i hvert pisk, og dermed hvor mye smerte de påfører.

Hvis du heller mer til en padle, anbefaler vi at du starter med en spanking padle fra for eksempel Obaie. Sikkerhetsremmen på padlen sørger for at du aldri mister taket, uansett hvor vill leken blir. Hvis du tør å prøve deg på en ridepisk, er Obaie Ridepisk et godt valg.

Paddler har en stor flate som gjør at man treffer et større område av gangen. Paddler kan brukes til oppvarming så vel som harde klask, avhengig av hvilket materialet de er laget av. Det er viktig at partneren din er godt oppvarmet hvis du bruker en hard paddle. For de som vil ha noe midt i mellom, anbefaler vi Obaie Advanced Spanking Paddle.

Uansett størrelse og antall snerter har floggere et stort bruksområde. Du kan for eksempel la snertene løpe pirrende lett og lekende hen over partnerens kropp, for deretter å piske sansene til live. Til den store avslutningen kan du slå deg løs og gi partneren et ordentlig tilfredsstillende smekk. Prøv deg frem med Obaie Imitert Lær Flogger.

Ridepisker treffer derimot et svært begrenset område på kroppen. Du bestemmer selv hvor hardt eller mykt du vil slå, men da slagene er svært konsentrerte, kan ridepisker virke ganske så intense. Gi partneren din en ordentlig omgang ris med Rimba Lær Ridepisk.

Hvis du er tilhenger av hardcore BDSM, er pisker med stor rekkevidde gode, da de kan smekke ekstra hardt – Rimba Tyrepisk, for eksempel, svir godt og er en sexy tilføyelse til smekkelekende deres.

Pisker laget av gummi er også svært effektive, da materialet føles ekstra vondt mot huden (altså på den gode, pirrende måten). Slå deg for eksempel løs med denne gummipisken fra Obaie som er hele 50 centimeter lang.

Spanking-redskaper med stive overflater er også velegnede til mer hardcore leker, da de ikke er særlig fleksible og derfor treffer svært nøyaktig og med stor kraft. Dersom dere liker intens avstraffelse, anbefaler vi at dere prøver Obaie Advanced Rattan Cane.

Safety first!

Sørg for at dere foretar alle nødvendige sikkerhetstiltak før dere begynner å smekke, piske og klaske hverandre, så begge føler seg trygge på situasjonen – hele tiden!

  • Kjøp kun leketøy som er beregnet til formålet. Billige saker fra et byggemarked kan knekke, splintre og forårsake alvorlige skader.
  • Inspiser alltid leketøyet grundig innen dere tar det i bruk, så dere vet nøyaktig hvordan det fungerer.
  • GRØNN-GUL-RØD. Da uttrykk som “slutt” eller “au” typisk inngår i erotiske dominansleker, kan det være lurt å signalisere hvor deres respektive grenser går med trafikklysenes farger. Grønn for “kjør på” (jeg liker det du gjør med meg), gul for “vent” (jeg trenger en pause) og rød for “stans” (jeg vil ikke mer).
  • STOPP! I tillegg til grønn-gul-rød er det viktig at dere avtaler et ord som dere kan bruke i nødstilfelle, og som overstyrer ordene stopp, stans og rød. Bruk for eksempel navnet på en frukt, et dyr eller en gjenstand som dere ikke forbinder med erotisk rollespill.

God fornøyelse – og pass godt på hverandre!