Forskellige udgaver af penisringe
Guides

Den ultimate guide til penisringer

En penisring kan se ganske simpel og uskyldig ut, men ikke la deg lure av dens utseende. Denne lille saken kan nemlig ha en stor virkning på sexlivet ditt – til glede for både deg og partneren din.

Uansett om du har lite eller mye erfaring med sexleketøy, finnes det en modell for deg. Og med priser fra rundt 40 kr til 800 kr, er dette et sexleketøy som du kan investere i uten å brenne hull i lommeboka.

I denne guiden vil vi hjelpe deg med å få et overblikk over de ulike variantene som finnes, slik at du blir klar til å kaste deg ut i nye og frekke opplevelser.

Hva er en penisring?

3 svarte penisringer i en håndEn penisring kan se ut på mange forskjellige måter, men kjennetegnes ved at det er en ring som plasseres rundt skaftet av penis. Det finnes flere utgaver av sexleketøyet som tilsvarer ulike erfaringsnivåer. Disse nivåene er gjerne inndelt i: nybegynnere, mindre erfarne og svært erfarne.

Det finnes både varianter du kan bruke alene, og varianter som egner seg perfekt til sex med en partner. Enkelte modeller har dessuten et tilbehør, slik at du kan få stimulert flere lystpunkter på én gang. Selv om de mange variantene benyttes til samme formål, kan de altså variere mye i form og design.

Mange er av den feilaktige oppfattelse at man kun bruker en penisring hvis man har utfordringer med å holde på gnisten, men det er bare en myte. Alle kan få glede av å bruke denne typen sexleketøy, men det er selvfølgelig også er et fantastisk hjelpemiddel til menn med potensproblemer.

Hvordan fungerer en penisring?

Når en penisring plasseres rundt penisroten, skal den sitte stramt, men uten at det føles ubehagelig. Mange skal venne seg til følelsen i starten, og det kan gjerne kreve et par forsøk før du blir helt fortrolig med den.

Baseks Fleksibel Penisring på en dildoNår ringen strammer på riktig måte, forhindrer den blodet i penis fra å strømme tilbake til kroppen. Det er nemlig sånn at når man blir oppstemt og får reisning, strømmer blodet inn i penis og får den til å svulme opp.

Dette skjer inne i penis, men når blodet skal tilbake til kroppen, går det på yttersiden rett under huden. Ved å bruke en penisring, kan man nettopp bremse denne tilbakestrømningen.

Man kan også føre både skaftet og ballene gjennom ringen, slik at den strammer rundt hele kjønnsorganet. Noen foretrekker faktisk å kun plassere ringen rundt ballene. Dette kan gi et deilig strekk, og tvinger testiklene til å bli i pungen under orgasmen, noe som kan gi en ekstra intens opplevelse.

Hvilke fordeler er det ved dette sexleketøyet?

Det er mange fordeler ved å bruke en penisring. Kunne du for eksempel tenke deg å bli en bedre sexpartner?

Bli hardere
Mange menn (og kvinner!) ELSKER følelsen av å ha (eller bli skjemt bort med) en steinhard reisning, og det kan du absolutt få med dette sexleketøyet. Ettersom ringen tvinger blodet til å bli i penis, vil den nemlig føles både hardere og mer fyldig.

Hold lenger
Når blodet ikke kan strømme fra penis og til resten av kroppen, blir det tvunget til å bli hvor det er. Og effekten av dette er en reisning som varer lenger. Den kan du både få gavn av når du onanerer og når du er sammen med partneren din. Uansett om du pleier å holde i 1 minutt eller 15 minutter, vil penisringen forsinke utløsningen din.

Bli mer sensitiv
Du kan faktisk også øke følsomheten din ved å bruke en penisring, så du får enda mer nytelse under både onani og sex. Og når orgasmen din forsinkes, vil du ofte oppleve at klimakset – når det kommer – føles ekstra intenst.

Boost din selvtillit
Det kan se vanvittig frekt ut når én eller flere penisringer dekorerer utstyret ditt, og de beundrende blikkene blir man sjelden lei av. Men din egen opplevelse av å se større ut, føles hardere og holde ut lenger vil også gi deg økt selvtillit, og vil påvirke hvordan du ter deg på i soverommet.

Hvordan fungerer en penisring?

Som tidligere nevnt finnes det mange modeller i ulike fasonger, men felles for samtlige er at de sitter rundt mannens edlere deler.  Selvom en av fordelene ved en penisring er at du kan holde lenger, anbefales det ikke at du kaster deg ut i timelang elskov eller onani med en ring sittende rundt kjønnsorganet ditt. En god tommelfingerregel er at du ikke skal bære ringen i mer enn ca. 20 minutter, men hva som føles behagelig og greit varierer fra person til person.

Fleksibel penisring blir utvidet av tre fingreDerfor er det viktig å lytte til kroppen sin, og fjerne penisringen med det samme du opplever ubehag, smerte eller misfarging. Og husk endelig å ta den av før du legger deg til å sove, så du ikke våkner med en øm, erigert penis.

Hvis du aldri har brukt denne type sexleketøy før, anbefaler vi at du starter med en fleksibel eller justerbar variant. Det kan ta flere forsøk før du finner den rette størrelsen for deg, og derfor er en ring i et fleksibelt eller justerbart materiale å foretrekke.

En fleksibel modell er lett å få på plass, da den kan strekkes før du trer den ned over skaftet. Når du har kommet helt ned til roten, kan du forsiktig gi slipp på ringen. Det kan du med fordel gjøre når du har ereksjon. Det samme gjelder med de justerbare modellene.

3 metallpenisringer i en håndHar du mer erfaring, kan du velge en utgave som ikke er like fleksibel, og som kanskje er laget av metall. Velger du en av disse modellene, er det lettest å føre ringen over skaftet mens penisen er slapp (det gjelder også når den skal tas av igjen).

Ønsker du at ringen skal sitte rundt både ballene og skaftet, er det også lettest å gjøre i slapp tilstand. Start med å føre penis gjennom ringen og ta deretter ballene en av gangen.

I denne forbindelse kan et vannbasert glidemiddel kan være til god hjelp. Du kan for eksempel smøre deg inn med et glidemiddel fra Mr. Membr, som gjør at ringens materiale glir lettere over huden, og dermed unngår at noe napper eller kommer i klem. Og apropos å nappe, så kan det være en god idé å trimme kjønnshåret litt før du går i gang.

I tvil om størrelsen?

3 penisringer med forskjellige størrelserHvis du er i tvil om hvilken størrelse du bør velge, kan du måle penisen din før du går til innkjøp av en ring.

Du kan for eksempel bruke et målebånd til å måle omkretsen i erigert tilstand. Husk at du skal måle rundt penisroten, altså der sexleketøyet skal sitte. Ta så det tallet du får her, og del det med 3,14 for å få diameteren. Hvis du for eksempel har en omkrets på 11 cm, tar du 11 / 3,14 = 3,5 cm.

Deretter kan du sammenligne din egen diameter med diameteren på den penisringen du kikker på. Opplysninger om diameter på de ulike produktene er alltid opplyst under produktets detaljer, som du finner når du klikker deg inn på et produkt i Sinfuls nettbutikk.

Psst! Hvis du ikke har et målebånd, kan du bruke en tråd eller snor for å måle omkretsen. Deretter måler du tråden med en lineal eller meterstokk.

Hvilke typer finnes det?

Som vi allerede har nevnt et par ganger, finnes det mange ulike typer. Derfor er det en god idé å tenke på hva du vil bruke den til, før du går til anskaffelse av en eller flere slags. Ønsker du å bruke den sammen med partneren din eller alene? Vil du stimuleres på bestemte steder? Skal den stramme rundt både skaftet og ballene? Hvilket materiale foretrekker du?

Her kan du lese mer om de ulike typene, så du lettere kan besvare disse spørsmålene og dermed finne en ring som passer til deg og dine behov.

De fleksible

Fleksible varianter er et opplagt valg til både nybegynnere og mer erfarne brukere. De er typisk laget av materialer som silikon, TPE eller TPR, noe som gjør dem både tøyelige og behagelige mot huden. Fleksible penisringer er enkle å sette på og ta av, og kan ofte brukes til både penisen og ballene, hvis du vil eksperimentere med dette.

De justerbare

Justerbare penisringer er helt geniale hvis du er litt i tvil om hvor stramt du ønsker at ringen skal sitte. De justerbare modellene fås ofte i et elastisk materiale, men finnes også i andre materialer som bla. lær.

Med vibrator

En vibrerende penisring er helt fantastisk hvis du vil bruke den sammen med partneren din. Vibratoren sender deilige vibrasjoner til både skaftet ditt og til hennes klitoris, slik at dere begge blir stimulert under samleie. Du kan også velge å snu penisringen slik at vibrasjonene rettes mot din følsomme pung.

We-Vibe Verge penisring blir holdt i en håndVibrerende penisringer med vanlige batterier er ideelle hvis du er nybegynner eller vil bruke sexleketøyet til one-night stands. De finnes også med små bulletvibratorer, som i enkelte tilfeller kan tas ut av ringen, og således kan brukes til å pirre andre erogene soner på kroppen.

Du kan også få oppladbare penisringer, som ofte er i en supergod kvalitet og byr på kraftigere vibrasjoner. Eller hva med en fjernstyrt modell, så du og partneren din kan skifte vibrasjonsnivå underveis i leken?

Vi må heller ikke glemme toppen av kransekaken – We-Vibe Verge, som kan styres via en app på  smarttelefonen din. Prøv deg frem til du finner det som passer best til ditt (og din partners) lyst og behov.

Modeller i metall

En penisring i metall gir deg ikke bare en stram følelse og en potent reisning. Den gir også hele herligheten et ekstra frekt look. Siden metall ikke gir seg, er det best at du allerede har litt erfaring før du gir deg i kast med en av disse modellene.

Bruk glidemiddel når du skal tre metallpenisringen på i slapp tilstand, og ta den først av igjen etter at du har hatt utløsning og ereksjonen er avtatt.

Kjøp et sett

Med et sett med penisringer får du ikke bare muligheten for å finne den rette størrelsen. Du får samtidig anledning til å eksperimentere med forskjellige kombinasjoner og plasseringer.

Det finnes sett i både tøyelige materialer og i metall, så det er noe for enhver smak. Prøv for eksempel å kombinere ringene ved å sette dem rundt penisroten, rundt ballene eller rundt begge deler, eller prøv deg frem med de forskjellige utgavene til du finner din favorittkombinasjon.

Til nybegynnere

I denne kategorien har vi samlet mange forskjellige slags ringer som alle er gode til deg som er nybegynner. Du finner fleksible modeller både i sett og med vibratorer, og til priser de fleste kan være med på. Se hele Sinfuls utvalg av penisringer til nybegynnere her.

Til både penis og pung

En penisring til penis og pung kan ha forskjellige utforminger. Den kan for eksempel festes rundt både penisen og pungen, eller den kan ha én ring til hver av delene.

Noen ringer har også en såkalt ‘ball spreader’ eller ‘ball stretcher’, slik at ballene rammes inn hver for seg, eller trekkes ned mot pungen.

Det finnes altså noe for enhver smak og til ethvert formål.

Sinful står klar til å hjelpe deg

Nå er det opp til deg å utforske de mange mulighetene, og finne frem til en av de modellene som gjør underverker for din egen prestasjon og din partners orgasmer.

Så hva venter du på?

Trenger du flere råd eller veiledning for å treffe det riktige valget? Du er alltid velkommen til å kontakte våre hjelpsomme kundeserviceansatte som sitter klare til å hjelpe deg.

God fornøyelse!