Guides

Date night – fett eller flaut?

Når du lukker øynene og tenker på ordene «date night», dukker det garantert opp et ganske klisjéfylt bilde i tankene dine. Et pent dekket spisebord, en god flaske rødvin, tente lys og «The Most Romantic Songs in the World» på Spotify-spillelisten din.

Jeg er faktisk ganske glad i det ovennevnte (bortsett fra musikken, men så er det ganske få som like å kjærtegne noen til Foo Fighters), og likevel føler jeg meg litt … Vel, jeg bare sier det–kvalm.

Og jeg er faktisk ganske romantisk anlagt.

Så er romantikken død?

Romantikken lever og det er behov for romantikk som aldri før.

I en tid hvor de aller fleste av oss er avhengige av en karriere for å betale hus og plasserer barna våre på de aller beste, alt for dyre privatskolene, hvor vi hele tiden er på farten, i telefonen, ‘på’ hele tiden og helst i konstant utvikling – trenger vi romantikkens myke toner.

Når var sist du trykket på stopp bare for å spørre partneren din: «Hei – trenger du et kyss?».

Jeg sa at jeg var romantisk anlagt.

En sikker vinner?

De fleste av oss som er i et forhold (i hvert fall de der den første forelskelsen har gått litt over) er kjent med konseptet datekvelder.

Du har sett partneren din dypt inn i øynene under frokosten, mens avkommet søler melk og havregryn på kjøkkengulvet, og du sier: Jeg savner oss! Jeg savner å være kjærester. Bare oss to. Alene. Uten barn. Jeg trenger en datekveld.

Og en datekveld kan være et helt fantastisk verktøy (usexy ordvalg, jeg vet) for å pleie den gnisten, den forbindelsen, den følelsen av a kun være to og den kjærligheten som kan drukne i skitne sokker og TV-serier.

Men før dere begynner å planlegge en datekveld eller ber partneren om å gjøre det, kan det være lurt å høre med hverandre for å finne ut hva hver av dere faktisk savner og ønsker.

Kanskje du har lyst på middag ved levende lys. Kanskje partneren din, som meg, ikke er så glad i det. Og da blir det fort en middag som ingen av dere vil være med på.

Bli enige om forventningene

Flere sexy ord.

Men de må bli inkludert, for ideen fungerer. Det er så enkelt. Og det betyr ikke at man ikke skal overraske hverandre eller at man som partner ikke skal bli med på ting den andre trenger, ønsker eller savner.

Det betyr bare at det er en god idé å ta en prat. Forøvrig også om alt annet enn datekvelder.

Å kunne sette ord på det du trenger og ønsker, gjør det mye lettere for partneren din å tilfredsstille deg. Og dette gjelder både i og utenfor soverommet.

I følge tall fra Sinful finner hele 47 % av oss det vanskelig å kommunisere med partneren vår om sex fordi det er kleint. Vi kommer tilbake til det om litt.

Biff, kino eller strikkhopp

Om dere spiser god mat, ser en film eller utfører strikkhopp over en bro er irrelevant som sådan – så lenge dere begge synes det er kult og det er positivt for forholdet.

Et sunt, trygt og kjærlig forhold er viktig for hvordan vi trives som mennesker, og derfor er det også sentralt (og også totalt uselvisk, i tilfelle du ikke liker tanken på å sørge for barnepass igjen) at vi prioriterer det.

Heldigvis kan en datekveld også innebære tid til den typen intimitet som de fleste foretrekker å praktisere på soverommet. Du kan lett ha en vellykket date uten å ha sex, akkurat som du kan ha en date som ikke består av noe annet.

Hvis du og partneren din også er fan av sistnevnte, finnes det massevis av forskjellige sexleketøy som kan krydre de vanlige rutinene eller som kan inspirere til enda mer fantasi og nærhet.

Faktisk har det populære merket We-Vibe laget et Date Night Special Edition-sett, som er perfekt som underholdning eller for å avslutte en flott date. Settet består av to app-kontrollerte produkter, nemlig en vibrerende penisring og en buet rabbitvibrator.

Sistnevnte heter Nova 2 og fokuserer naturlig nok mest på å stimulere vulva og skjede. En rabbit tilbyr dobbel stimulering når den vibrerer mot både klitoris og G-punktområdet. Du kan leke deg gjennom vibrasjonene på vibratorens skaft eller designe din egen i den gratis We-Vibe Connect-appen. Dens ergonomiske design sørger for at begge nytelsespunktene hele tiden stimuleres, noe som gjør den helt perfekt for fantastiske, blandede orgasmer.

Penisringen heter Pivot, og den egner seg spesielt godt til bruk når dere er klar til å ha samleie. Når ringen er på skaftet hans, vil vibrasjonene stimulere både penis og klitorisområdet hver gang han penetrerer.

We-Vibe har truffet ganske godt med de to produktene. De gir mange timers nytelse fordelt på en eller flere datekvelder.

Et leketøy som kan gjøre mer enn du tror

Ja, alt høres bra ut. Fantastiske vibrasjoner, mer lek, flere orgasmer.

Men sexleketøy har faktisk en ekstra ganske fantastisk funksjon, som er spesielt viktig i forhold til den nevnte statistikken om vårt forhold til kommunikasjon på soverommet.

Det kan gi oss et språk for hva som føles fint og hva vi vil ha mer av.

For mange mennesker er det mindre grenseoverskridende å lede en fysisk gjenstand rundt på sin egen eller partnerens kropp eller finne riktig vinkel og setting enn å måtte føre en hånd, en tunge eller en bevegelse.

«Prøv å endre vibrasjonsmønsteret» er lettere for oss å si fordi det ikke er en direkte kritikk av vår energiske partner.

Bli kjent med hverandre (igjen)

Noe av det kuleste med datekvelder er at man får tid til å bli enda bedre kjent – gjennom opplevelser, samtaler og erotikk. Alle aspekter er like verdifulle, men hvilken del du savner mest kan være forskjellig og variere fra gang til gang.

Jeg håper du finner tid og lyst til å skape de datekveldene som passer deg best. Det gjør at de fortsatt er kule!