Guides

Analplugg og Buttplug – Den ultimate guiden

Uansett om dette er dine første nysgjerrige skritt inn i den forunderlige verden av buttplugs, også kalt analplugger, eller om du har gått turer der i mange år, så er dette en guide som er nyttig for deg.

Er buttplug og analplugg det samme?

Det korte svaret er ja. Om du kaller det butt plugs, buttplugger, analplugger eller noe helt annet er det snakk om samme produkt.

Analplugger finnes i enormt mange forskjellige former, materialer og farger, hvilket selvfølgelig også betyr at det fins en som passer deg. Senere i innlegget har vi gått i dybden på de forskjellige typene og fremhevet favorittene. Dermed kan du raskt danne deg et overblikk og få stilnet nysgjerrigheten din.

lilla pose med butt plugs på gul bakgrunn

Før vi når så langt skal vi først fortelle hva en analplugg egentlig er. Vi skal svare på en håndfull ofte stilte spørsmål, fortelle om fordeler med bruk av analplugger og såklart komme med en trinn-for-trinn guide til bruk av analplugger.

Hvis du allerede nå vil vite mer om analstimulering har vi laget et skriftlig kompass her i form av en guide til analleketøy.

La oss starte fra begynnelsen.

Hva er en analplugg?

En analplugg er et sexleketøy man bruker til å stimulere anus.

Anus er et veldig følsomt område på grunn av de mange nervene som er plassert der. Derfor er lek med anus noe som kan være ekstremt nytelsesfylt hvis det blir gjort riktig. Så hvordan gjør man så det?

Jo, det er flere forskjellige måter å få nytelsen til å bre seg i hele kroppen, men en analplugg er et opplagt valg siden den er laget med nettopp det for øye.

Den er enkel å bruke alene og kan også enkelt brukes sammen med en partner. Det handler mest om å finne den som passer en og lære hvordan man liker å bruke den.

For at du skal kunne begi deg ut på dette så snart som mulig har vi satt en slik oppskrift sammen.

Men aller først skal vi ha noen fundamentale ting på plass, så vi har samlet ofte stilte spørsmål (FAQ) nedenfor:

FAQ – Verd å vite om analplugger

 • Er glidemiddel viktig?
  Ja, ja og ja. Glidemiddel er nok det viktigste utstyret når det kommer til analsex, enten det er sammen med en partner eller et sexleketøy.
 • Er de målrettet et spesifikt kjønn?
  Analpluggen elsker alle. De bryr seg ikke om hvilket kjønn eller legning man har, eller om man liker ananas på pizza eller ei. Det skal også sies at det blir mer og mer populært for heterofile menn å utforske anal stimulering fordi det kan gi så kraftige orgasmer.
 • Gjør det vondt å bruke en analplugg?
  Det gjør kun vondt å bruke den hvis det blir gjort feil. Hvordan du gjør det på den riktige måten utdyper vi i neste avsnitt.
 • Kan den forsvinne opp i endetarmen?
  Nei, en analplugg forsvinner ikke opp i baken.
  Du har nok hørt noen skrekkhistorien hvor et stakkars menneske er kommet inn på akuttmottaket midt på natten med forlegenhet i ansiktet og et kubbelys langt oppe i rektum. Slike ting kan skje, men kun fordi man bruker noe som ikke er egnet til anallek. Alle analplugger, prostatastimulatorer og alt annet analleketøy har en såkalt stopper (også kaldt foten) som sikrer at leketøyet blir på plass under bruk. Det er denne som hindrer at man ender opp med at noe kommer opp, men ikke ut igjen. Av samme grunn bør man ikke bruke dildoer eller lignende som ikke har en stopper til anallek. En stopper kan eksempelvis være formet som en sugekopp eller en bred sirkel i bunnen.
 • Hvor lenge kan jeg bruke den?
  Du kan bruke den så lenge det føles behagelig. Når det begynner å føles tungt, irriterende eller sjenerende på en annen måte er det på tide å fjerne den igjen. Det gjør du ved å holde fast rundt bunnen av den, slappe av i lukkemuskelen og trekke pluggen sakte ut.

Nå som du har fått svar på de mest presserende spørsmålene kan vi gå et skritt dypere.

Slik bruker du en analplugg

Hvordan bruke en buttplug? Vi har skrevet en trinn-for-trinn guide sånn at du kan få det beste utgangspunktet for en tåkrøllende deilig analopplevelse.

blå bakgrunn med buttplug i lysestaker

 

Så snart du har funnet den riktige modellen, som vi selvfølgelig gjerne vil hjelpe deg med senere i innlegget, mangler du bare å vite litt om teknikken før du og modellen kan betro dere ut på en nytelsestur sammen.

1. Lyst er alt

Hvis du har lyst og tålmodighet kommer du og analpluggen til å bli en orgasmisk symbiose. Resten handler om å prøve seg frem, teknikk og erfaring.

2. Ting tar tid

Uansett om du skal debutere som analgymnast eller om du er en rutinert spiller så er det de færreste som kan begi seg ut i anallek helt uten forbredelse. Derfor er tid og tålmodighet dine viktigste allierte.

Kjærtegn på og rundt anus, for eksempel med en finger til å begynne med, er essensielt. Når lysten har begynt å vokse seg stor kan du sakte, men sikkert bevege deg videre og begynne på neste trinn.

Hvor lang tid hver trinn tar er enormt individuelt og derfor vanskelig å gi et generelt svar på. Det viktigste er at du gjør det som føles godt og riktig for deg. Når det gjør det er du klar til å gå videre. Vi er så godt som villige til å garantere at det kommer til å være øvetiden verd.

3. Rengjøring først

En av de tingene som gjør mange nervøse når det kommer til analsex er om det kan bli litt grisete.

For å være helt ærlig så kan det godt bli det, men gleden ved å utforske hva som gjemmer seg bak dør nr. 2 vil gjøre det veldig verd det.

Du kan likevel ta noen forholdsregler som minimerer risikoen. Hvis du går på do noen timer før leken, eller hvis du har et regelmessig toalettmønster så burde det ikke oppstå noen uforutsette overaskelser.

Hvis du likevel vil være på den helt sikre siden kan du bruke en analdusj. Analdusjen sikrer at det er rent i bakgården før du inviterer et leketøy eller en gjest med på rundvisning.

4. Glidemiddel, glidemiddel og atter glidemiddel

Som vi nevnte helt kort litt tidligere kan du aldri får for mye glidemiddel når det handler om analpenetrasjon.

tre forskjellige butt plugs med gul bakgrunn

Det aller beste er å bruke et analglidemiddel. Denne har en tykkere konsistens som gjør den enklere å påføre på, i og rundt anus. Når den brukes sammen med en analplugg vil den også hjelpe med at den holder seg på plass, sånn at du slipper å tenke på annet enn å nyte opplevelsen.

5. Når den skal inn

Når du er klar til å ta analpluggen inn skal det gå akkurat så seint som du føler for.

Før du tar tuppen av pluggen inn kan det virke stramt og som om det ikke er plass. Derfor skal du gi deg selv god tid, skubbe den forsiktig og føre den i en litt sirkulær bevegelse til anus er klar. Når tuppen først er inne vil du merke hvor mye enklere det føles å ta resten av pluggen inn.

Det er helt opp til deg hvilken stilling du foretrekker. Mange nybegynnere merker at det føles enklere hvis man ligger på siden med knekk i knærne. I denne posisjonen kan du både slappe av og ha stor kontroll over analpluggen.

6. Analpluggen under bruk

Når det nye leketøyet ditt først er på plass har du hendene fri til å fullende opplevelsen. Her kan du for eksempel inndra en partner, det foretrukne sexleketøyet ditt eller kjærtegne resten av kroppen.

7. Når den skal ut igjen

Når du har opplevd alle gledene ved en analplugg, og det er på tide å ta den ut igjen, skal dette gjøres like sakte som når du satt den inn.

Ta tak i stopperen og dra forsiktig mens du bruker lukkemuskelen på å skubbe den ut. Når den bredeste delen av analpluggen er ute kommer resten med uten problemer.

8. Rengjøring etterpå

Før du kan legge deg helt avslappet ned under dynen og tilfreds se på Netflix er det viktig å rengjøre analpluggen din.

For ekstra god hygiene kan du bruke en sexleketøysrens. Hvis du ikke har dette kan du skylle den under varmt vann og vaske den med mild såpe.

Nå har du en komplett liste til den beste opplevelsen med en analplugg – og som en liten, ektra ting har vi listet opp:

3 fordeler med å bruke en analplugg

Kanskje du allerede kan merke begeistringen vår for dette vidunderlige sexleketøyet, men hvis du ennå mangler litt overtalelse så får du her 3 virkelig gode grunner til å berike sexleketøyssamlingen din med en analplugg:

 • Få en anal orgasme
  Anus og rektum har et stort antall følsomme nerver som virkelig kan ta seg av deg hvis du tar deg av dem. Hvis du i tillegg stimulerer anus samtidig som du stimulerer kjønnsorganene kan det fort ende i en anal orgasme som du sent vil glemme.
 • Ekstra stimulering
  Ved bruk av en analplugg har du mulighet for å stimulere sensitive, erogene soner som gjør deg de seksuelle opplevelsene enda mer intense.
 • Forberedelse til analsex
  Hvis du er interesert i å prøve analsex sammen med en partner, men syns tanken kan virke litt voldsom, så kan buttplugs være en god forberedelse. Enten du velger å bruke den selv for å se hvordan det føles eller hvis du inviterer partneren med på eventyren, så kan vil det kunne være et trappetrinn til å få åpnet for en helt ny seksuell mulighet.

Hvilke forskjellige typer analplugger finnes egentlig?

Der fins mange forskjellige typer analplugger eller buttplugs. For å hjelpe deg med å finne den utvalgte som får deg til å sende stønn fra mellomgulvet og helt til himmels har vi skrevet en kort introduksjon av de forskjellige typene. fargerike butt plugs med lilla bakgrunn

Silikon analplugg

Den mest utbredte og kjente pluggen er de av silikon. Materialet gjør at den er fast, men fleksibel. Overflaten er myk og glatt når man tar på den, men selve konsistensen er fast siden den har en hard kjerne. Disse er blant de mer behagelige pluggene så de er opplagte til nybegynnere eller til erfarne som verdsetter komfort.

Anbefaling: Amaysin Triple Sett

Bunnytail – Analplugg med hale

Som navnet antyder har disse pluggene en ekstra liten godbit, nemlig en hale. En analplugg med svans i enden kan komme i form av en kortere «kaninhale» eller en lengere «revehale». Disse kan hjelpe deg med å finne fram dyret i deg.

Anbefaling: Happy Rabbit Small Bunny Tail

Jewel analplugg

Hvis du vil ha litt ekstra bling med i leken så finnes det en hel rekke analplugger med en glitrende stein på stopperen. En buttplugg med diamant kan ha forskjellige størrelser og farger, sånn at du kan velge den som taler til deg. Steinen gir den anale opplevelsen en særlig stemning og tilføyer enda en nydelig ting partneren din kan se på.

Anbefaling: Diogol Anni

Analplugg i metall

Hvis du tenner på at det skal være fast og pirrende så er nok en modell i metall noe for deg. Noen er laget i lett materiale mens andre bevisst er laget for å være ganske tunge. Det finnes forskjellige former som stimulerer på hver sin måte. I tillegg er det enkelt å bestemme om modellene i metall skal være varme, kalde eller kroppstemperatur. Dette gjør dem til en populær variant for de som liker å inkludere varme og kulde i leken.

Anbefaling: Master Series Dark Stopper Metall

Analplugg i glass

Hvis du vil ha en mellomting mellom silikon og metall så er glass noe for deg. Den glatte overflaten sørger for at den er behagelig å føre inn og materialet sikrer god kontroll så du enkelt kan bevege den som du vil. Med produkter av glass eller metall kan du også bruke silikon- eller oljebasert glidemiddel. Disse gir en bedre glideevne som varer lengere enn den vannbaserte.

Anbefaling: Sinful BumBum Glass

Analvibrator

Få mer ut av analopplevelsen ved å tilføye vibrasjoner. En analvibrator gir deg mulighet for enda mer nytelse og en intens stimulering både i form av forskjellige vibrasjonsmønstre og -hastigheter.

Anbefaling: Sinful Vibrerende Analplugg

Anal Tunnel pluggs

Hvis du ikke kan velge er valget en tunnel plugg. Denne er laget sånn at det, etter man har ført den inn, er fri passasje til enten fingre, annet sexleketøy eller ens partners penis/strap-on. Du får dermed nytelsen av å bruke sexleketøy samtidig som du/dere kan fortsette leken akkurat som dere vil.

Anbefaling: Perfect Fit Ass Tunnel

Nå som du har fått en del kjenskap til hva de forskjellige type buttplugger er vil vi presentere:

De beste analpluggene!

Det beste stedet å starte

Designet til dette produktet sikrer en god start på opplevelsene med analplugger. Den avrunda og slanke pluggen gjør den enkel å sette inn og stoppen sikrer at den forblir på plass etter at den er satt inn.

Sofie 5 stjerner

«Det er første gang jeg prøver en buttplug, og jeg er veldig positivt overrasket. Den var enkel å få opp, med glidemiddel selvfølgelig. Skikkelig god til prisen.»

baseks begynner anal plug

Juvelen til de med mer erfaring

Skal det være tungt og solid har denne stålbuttpluggen en vekt på 330 g. Det vil si at du tydelig kan merke dens pirrende tyngde uansett om du går står eller ligger. I tillegg har den en innførbar lengde på 8,2 cm og en diameter på 4 cm så den fyller mye og godt. Vi anbefaler en stor analplugg til de øvede, men hvis man synes det høres for voldsomt ut finnes det også varianter i small og medium.

Anal Elsker 5 stjerner

«Denne er helt fantastisk, jeg elsker den. Selvom jeg var nybegynner kunne jeg med litt tålmodighed og masse glidemiddel få den opp. Og wooow, det føles digg altså. Størrelsen er skikkelig god, men det er vekten som for alvor øker intensiteten»

metal buttplugg

Ville vibrasjoner

Med en avrundet form og en kurvet base kommer denne vibrerende silikonpluggen enkelt på plass. Og hvis du tar med fjernkontrollen i leken kan enten du eller partneren din tenne for noen ekstra frekke vibrasjoner.

Silverfox 5 stjerner

«Dette er det første sexleketøy jeg har kjøpt, som jeg enten ikke har kasta eller som er gått i sont. Perfekt som utforskende nybegynnere siden den er enkelt å gå inn og å rengjøre.»

vibrerene svart buttplug

En av hver takk!

Hvis du gjerne vil komme i gang så fort som mulig, men ikke helt vet hvor du skal starte, så har vi løsningen for deg. Med settet nedenfor får du tre forskjellige størrelser, sånn at du kan prøve deg litt frem og se hva som passer deg.

PP 5 stjerner

«Gode buttplugs i god kvalitet med deilig overflate. Den lille og medium er gode størrelser og krever ikke så mye oppvarming,  men den store er litt stor for meg, så der skal det en del oppvarming til først.»

tre svarte butt plugs i forskjellige størrelser

Analplugg vs. annet analt leketøy

Som det aller siste får du 2 korte bonusinnformasjoner med på farten sånn at du er enda bedre rustet til å begi deg på anale eventyr.

For det finnes selvfølgelig andre anale leketøy enn buttplugger som kan få deg til å se stjernehimmelen i soveromstaket.

Én av de er analdildoer. De har en annen form og størrelsen enn en analplugg og gir derfor kraftigere stimulering siden de kommer lengere inn. I tillegg kan de beveges frem og tilbake så man kan etterligne følelsen av en ekte penis.

Hvis du er en førstegangskjøper vil vi anbefale at du starter med en liten og smal dildo, gjerne med en matt overflate, før du beveger deg over til en met større diameter og merkbare blodårer.

De mindre kjente, men absolutt nevneverdige Analkjeder / analkuler og prostatastimulatorer kan også være med på å berike livet ditt så snart du innkorporer dem på soverommet.

Analkjedet hjelper deg med å få enda kraftigere orgasmer siden du kan ta den ut samtidig som du klimakser. Kulene kan også pirre deg ved at du tar de litt ut, før de smyger seg inn igjen.

Prostatamassageren er designet for å kjærtegne det manlige svare på G-punktet, noen ganger kalt P-punktet. De kommer som regel med vibrasjoner og med en base, som stimulerer skrukken mens man bruker den.


Nå som du har fått alle disse insidertipsene og det eneste som er igjen, er å finne frem glidemiddelet, legge seg komfortabelt tilbake og nyte – god fornøyelse!