Guides

Guide: Sånn introduserer du bondagesex for partneren din

Bondage er en pirrende måte å utvide sexlivet på. Det kan være både gøy, sensuelt og romantisk, og så gjør bondageleken at tillit og nærhet mellom deg og partneren kommer i fokus.

Bondage trenger ikke å være vilt og hardt, men kan også være soft, kjærlig og romantisk. Uansett hvilken fasett man beveger seg ut i, er bondage kjent for å gi en ny form for nærhet og tillit.

Hvis man aldri har prøvd det kan det vanskelig for noen å forestille seg hvorfor denne formen for lek er frekk. Det er selvfølgelig mange grunner til at folk tiltrekkes av det, men dette er noen av gjengangerene:

  • For noen er det utrolig befriende å slippe å forholde seg til hvor de skal gjøre av armer og ben. De opplever at når de er bunnet er det enklere å være i sin egen kropp og fokusere på å nyte.
  • Andre liker godt ideen om å slippe taket, la den andre bestemme og føler seg derfor fri til bare å fokusere på akten og nytelsen.
  • For den fikserte parten (den som blir bunnet, bruker håndjern etc.) kan det være et kick at maktforskjellen øker. Det blir mye mer tydelig hvem som er passiv og hvem som er aktiv. Det kan i seg selv skape en ny dynamikk og gi mer dybde i relasjonen.
  • Til sist er det selvfølgelig også mange som tenner på at de kan se at partneren deres tenner på det.

Hva er BDSM og bondage?

BDSM er en forkortelse for Bondage (B), Bondage og Disciplin (B&D), Dominans & Submission (underkastelse) (D&S) og Sadisme & Masochisme (eller Sadomasochisme) (S&M). Enkelt forklart handler det om å leke med maktbalensen, smerte og ofte spesiallaget utstyr. Bondage er derfor en del av BDSM, men langt fra alt det innebærer.

Bondage er én av de mest populære og praktiserte fetishene. Og selv om det kan virke enkelt å inndra for eksempel tau på soverommet er det mange både praktiske og emosjonelle hensyn man bør ta før man kaster seg ut i leken. Å være klar over disse vil også gjøre det enklere å introdusere for en partner og er en viktig del av forberedelsen før man bringer det opp.

Sånn bringer du opp emnet bondage

Å introdusere sin partner for bondage krever mer enn å bare snike et par håndjern eller et blindfold med inn under dynen. Å ta frem et produkt kan være en fin måte å starte en samtale på og å ufarliggjøre leketøyet, men vær veldig bevist på hvordan du presenterer det første gang.

Fiksering kan for mange være forbundet med utrygghet, og det er derfor veldig viktig at du snakker ut med partneren din om egne lyster og fantasier. Du har et ansvar for at han/hun føler seg trygg og sikker, og ikke minst at han/hun selv nyter det. Snakk sammen og sett dere inn i hva som kan være forbundet med fare, slik at dere leker trygt, og unngår skader.

Fremdeles usikker på hvor dere skal starte? Vi ha svaret til deg:

Det er først og fremst viktig at du finner ut av hva det er som pirrer deg med bondage. Har du lyst til at det skal være en del av forspillet? Er du nysgjerrig på hvordan det er å være bundet fast? Skal partneren din ta kontroll, eller er det du som tenner på tanken om mer makt på soverommet?

Når du har gjort det klart hva dine egne ønsker er kan du ta temaet opp med partneren og introdusere han/henne for hvilke lyster du har. Eksempler på gode måter å bringe emnet på banen kunne være:

  • Jeg har en fantasi om at en av oss er bundet. Hva tenker du om det?
  • Jeg har hatt lyst til å prøve håndmansjetter sammen med deg. Har du lyst til det?
  • Hvordan ville du ha det med om vi tar et blindfold med til sengs?
  • Jeg har lyst til å prøve noe nytt sammen med deg. Vil du være med til å se på Sinful.no etter noe soft bondage?

Mann og kvinne ser på PC i sengen

Hvis begge er med på ideen, så diskuter gjerne mer dyptgåend hva dere kunne tenke dere, hva dere tenner på, og så videre.

Husk at bondage ikke er for alle, så ha forståelse for det hvis det partneren din ikke vil prøve det – på samme måte som han/hun skal respektere lystene dine.

Deres første gang med bondage

For å få den beste mulige starten anbefaler vi å dele opplevelsen opp i mindre deler. Etter at dere har snakket om hva dere fantaserer om eller har lyst til å være med å prøve kan dere starte med en liten test. Binn eller bli budet og ikke gå lengere enn å kysse. Merk etter hvordan det føles, og spør partneren din om det samme, hvis det føles godt kan dere gradvis skru opp for temperaturen.

Når dere begge er klare på å ta det videre, er det på tide å investere i deres første bondageleketøy; men hvor skal man starte?

Bondageutstyr til nybegynnere

Blindfolds er sammen med myke mansjetter et godt sted å starte første gang.

Myke mansjetter kommer ofte i neopren, et mykt gummilignende materiale, og kan brukes både til hender og føtter. De kan enten settes sammen som håndjern, eller for å binde hverandre fast til stoler, sengestolper eller lignende. Begynnermansjetter som soft cuffs er alltid myke i materiale, og lager derfor hverken merker i huden, eller er ubehagelige å ha på.

Black Soft Cuffs Soft Cuffs Sinful

 

Hos Sinful.no finner du også en rekke bondagesett som også er ideelle for begynnere, fordi dere kan eksperimentere med noen forskjellige ting, uten å måtte kjøpe en masse utstyr. Bondagesettet Tie Me Up fra Obaie som du ser nedenunder, er også meget populært. Det inneholder både blindfold i sateng, bindebånd , bondageteip, brystklemmer, en Mini-Flogger og en guide til de som ønsker å utforske bondage (på engelsk), og gir derfor mulighet for mange forskjellige bondageleker.

Sinful Tie Me Up Boks

 

For noen kan bondageutstyr bli litt for kinky. Som et fint og mer uskyldig alternativ foretrekker derfor mange myke silkebånd – f.eks fra merket LELO, en Boa eller den sensuelle gaveesken LELO Open Secret, som kan brukes til å binde enten ankler eller håndledd.

LELO Open Secret Romantisk Gaveeske

Husk sikkerheten

Når dere utforsker BDSM er det ikke fantasien som setter grenser, men sikkerheten og dine og partenes intimgrenser.

For å sikre en god opplevelse er det derfor enormt viktig med noen grunnleggende retningslinjer:

Bli kjent med leketøyet før dere bruker det

Bruk tid før leken på å sette dere inn i følgende spørsmål: Hvordan virker leketøyet? Hvordan kommer man seg raskest mulig løs hvis man ikke vil mer? Hvordan føles det å ha på? Undersøk det før dere bruker det seksuelt. På denne måten får dere det praktiske på plass. Det kan gjøre det enklere å hengi seg i leken og for alvor kunne utforske egne grenser.

Unngå å overbelaste nervebanene i håndleddet

Ikke bruk leketøyet for stramt. Legg en til to fingre mellom håndleddet og mansjetten/tauet/annet for å sikre at det ikke er for stramt. En god tommelfingerregel er at hvis en eller flere fingrer sovner eller begynner å prikke på en rar måte så er det for mye trykk på nervebanen. Det kan være farlig siden man da kan risikere å ødelegge nervebanen permanent. Hvis derimot hele hånden sovner er det ufarlig i opp til ti minutter (det kan være ubehagelig, men det er ufarlig).

Velg det riktige materialet og størrelsen

Hvis man er ny i bondage-verden skal man være oppmerksom på materialet og formen på leketøyet. En huskeregel er at jo bredere, jo sikrere. Det er mindre sannsynlig å skade kroppen med mansjetter siden stoffstykket som regel er brett og dermed dekker et stort område – belastningen samles derfor ikke på et bestemt punkt, men fordeles.

Risikoen for skader og merker er større med for eksempel tau, silkebånd og håndjern av metall siden belastningen med disse samles på et mindre område. Hvis man har følsomme håndledd eller er nervøs for skader kan mansjetter laget for å henges opp være en god ide siden disse er mer ergonomiske og også fungerer liggende.

Bruk stoppord

Noe av det sensuelle med all form for BDSM er å kunne hengi seg fullstendig til rollen. Hengivelsen, enten man er den kommanderende eller den der tar kommandoer, kan i mange tilfeller ta en til steder man ikke ville kunne forestille seg før leken startet. For å kunne føle seg trygg nok til å hengi seg mens man leker er det derfor viktig å avtale et stoppord så man har en mekanisme som sikrer at man selv, og partneren, ikke er med på noe som ikke føles riktig.

Et stoppord gir en følelse av trygghet fordi man vet man kan stoppe leken på ethvert tidspunkt. Bruk gjerne et ord som ikke normalt ville kommet opp i en sexy sammenheng, som for eksempel «granateple» eller «påfugl», for å unngå forvirring.

Man kan selvfølgelig også avtale at «stopp» betyr «stopp», at «binn meg» betyr «binn meg» og så videre, men noen foretrekker likevel å bruke andre ord enn «stopp» som stoppord. Grunnen til dette er at det åpner for mulighet for å bruke ord som «stopp» som en del av et rollespillet. Man kan altså avtale på forhånd at «stopp» ikke betyr stopp, men er en del av rollen man spiller og at man først stopper når man hører f.eks. «granateple». Her kan vi ikke understreke sterkt nok hvor viktig det er at dette kun er noe man kan tillate seg etter at alle parter både forstår og har lyst til å følge disse reglene – anta aldri at dette er noe man kan gjøre før man både har diskutert og blitt enige om det.

Videre finnes det også et segment som synes det er hjelpsomt å gradbøye stoppordene, sånn at man har en måte å signalisere seg mer nøyaktig enn at man enten skal fortsette eller stoppe helt. Den mest utbredt måten å gjøre dette på kalles «trafikklys»-stoppord. Ordene kan selvfølgelig være hva som helst, men her bruker vi fargene for å gjøre eksempelet enklere. Når man sier «rød» betyr det «stopp med en gang», «gul» betyr «fortsett, men vær litt mer forsiktig» og «grønn» betyr «fortsett sånn!». På denne måten har man både mulighet for å si stopp og å si «fortsett, men med en litt lavere intensitet».

Spør hvordan partneren din har det

Det er enormt viktig å fra tid til annen sjekke med partneren sin hvordan de har det når dere holder på med bondage. Både før, imens og etter bondagelek er det essensielt at man har en god forståelse essensielt. Derfor er det viktig å snakke mye, både før og etter leken, og å være ekstremt oppmerksom mens man er i gang.

Mange sier også at det er dette store behovet for kommunikasjon som er noe av det beste de får ut av bondage, siden det «tvinger» frem mange gode samtaler om lyst, grenser og parforholdets dynamikk – alle sammen gode ingredienser på å komme enda nærmere partneren sin.

Vi håper denne bondageguide har gjort deg klokere på hvordan du introduserer din partner til bondage.

God fornøyelse!