Nyheter

12 gode grunner til å få flere orgasmer

Juhu! Den 8. august er det Internasjonal Orgasmedag, og i den anledning gir vi deg 12 utrolig sunde og tungtveiende grunner, til hvorfor du bør trykke på lykkeknappen eller nappe litt i laksen, før du legger deg under dynen i kveld (og i morgen – og resten av ditt liv, faktisk).

Derfor skal du få en orgasme i dag:

1. Orgasmer gjør deg glad
Når du får en orgasme, frigir kroppen din en fantastisk symfoni av såkalte ‘lykkehormoner’. Serotonin og dopamin gir deg en generell god følelse i kroppen, og får humøret ditt til å stige i lyntempo.

2. Orgasmer reduserer stress
Når du når klimaks, frigjøres hormonet oxytocin i hjernen, som har en avslappende effekt og gir en følelse av trygghet og velvære. Dessuten er det vitenskapelig dokumentert at oxytocin senker blodtrykket og reduserer mengden stresshormoner i kroppen.

3. Orgasmer styrker parforholdet
Oxytocin er virkelig et vidunderstoff, for i tillegg til å redusere stress, viser undersøkelser at det faktisk også er medvirkende til å øke tiltrekningen og kjærligheten mellom deg og partneren din. Oxytocin skilles nemlig ut både under sex, ved forlenget øyekontakt og ved gode, lange klemmer. Derfor kalles det også populært for ‘kjærlighetshormonet’.

Mangler dere inspirasjon til hvordan dere kan gi et boost til kjærligheten? Les vår ultimative guide til hvordan dere kan gi forholdet en et løft med en lekker og annerledes date night.

4. Orgasmer forbedrer søvnen
Hvis du hopper i loppekassa rett etter en orgasme, så sover du faktisk både dypere og bedre. Ifølge amerikanske National Sleep Foundation, skyldes dette både at kroppen din er mer avslappet, men også at en orgasme får østrogennivået i blodet ditt til å stige, og dermed økes kvaliteten av REM-søvnen din også. REM-søvnen er en av de viktigste søvnstadiene, og det er her samtlige celler i kroppen restituerer og gjenopprettes.

5. Orgasmer virker smertelindrende
Slutt med Paracet og Ibux. Når du får en orgasme, frigjør hjernen din endorfiner som har en smertelindrene, morfinlignende effekt på kroppen. Faktisk sies det, at orgasmer skulle være et mer effektivt middel mot blant annet menstruasjonssmerter, migrene og giktsmerter enn paracetamol. Forskeren Beverly Whipple fra Rutgers University fant i et omfattende studie, at kvinners smerteterskel økte med hele 74,6% når de onanerte seg til en orgasme. 

6. Orgasmer kan kurere manneinfluenza
Okei, nesten da. Et forskningsprosjekt på et tysk universitet har i hvert fall vist at menn produserer en større mengde  leukocytter, eller såkalte ‘dreperceller’, når de opplever seksuell opphisselse og orgasme. Dette booster immunforsvaret og bekjemper virusinfeksjoner og bakterier. Og som om dette ikke var nok, har omfattende studier slått fast at menn som ofte onanerer seg til klimaks, har mindre risiko for å utvikle prostatakreft.    

7. Orgasmer booster sexlysten
Jo oftere du får orgasmer, jo sterkere blir de forbindelsene i hjernen din som aktiverer og styrer sexlysten. Eller sagt på en annen måte: Jo oftere du onanerer eller har sex, jo lettere blir du opphisset, og den seksuelle opphisselsen øker sexlysten. Høna og egget rett og slett. 

8. Orgasmer styrker bekkenbunnsmuskulaturen
Under klimaks skjer det spontane sammentrekninger i underlivet, og som alle andre muskler i kroppen, blir de sterkere når du trener dem. Men vet du hva det beste er? Kvinner som har sterke muskler i bekkenbunnen har bedre sex, større sexlyst og oppnår rett og slett orgasme enklere. 

Vil du ha bekkenbunnsmuskler av stål? Les hvordan her, og få hjelp til å velge de helt riktige bekkenbunnskulene som hjelper deg med å trene underlivet ditt sunt og sterkt.

9. Orgasmer stimulerer hjernen
Når du er opphisset og får orgasme, øges blod- og oksygentilførselen til områder i hjernen som normalt ikke er så aktive. Det er faktisk vitenskapelig bevist, at orgasmer er mer effektivt og en bedre trening for topplokket enn puslespill, kryssord og sudoku.

10. Orgasmer får deg til å se yngre ut
Glem botox. Dr. David Weeks fra Royal Edinburgh Hospital har nemlig funnet ut, at par som dyrker regelmessig sex og får hyppige orgasmer, i gjennomsnitt ser 5-7 år yngre ut enn par som ikke har sex så ofte. Hvorfor? Trolig fordi både menn og kvinner produserer større mengder veksthormoner når de har samleie, og veksthormoner stimulerer celledelingen og produksjonen av nye celler. Dette gjør huden mer elastisk og bidrar til at den ser yngre ut.

11. Orgasmer blir bedre med alderen
Det er ingen som helst grunn til å skru ned for lakengymnastikken selv om dåpsattesten er begynt å falme. En undersøkelse som ble publisert i The American Journal of Medicine, viste nemlig at både kvinner og menn oppgir at de føler seg generelt mer seksuelt tilfredsstilt i takt med alderen.

12. Orgasmer forlenger livet
Jo flere orgasmer du har i løpet av livet, jo lengre lever du. Det konkluderte en forskergruppe fra Wales med i 1997, da de analyserte sammenhengen mellom orgasmer og dødelighet. Undersøkelsen dokumenterte at dødeligheten var hele 50% (!) lavere blant menn som onanerte minimum to ganger i uken, sammenlignet med menn som kun onanerte én gang i uken eller sjeldnere. Og hva med kvinner? Faktisk så oppdaget den amerikanske forskeren Howard S. Friedman allerede på 1960-tallet, at kvinner som hadde regelmessige orgasmer levde lenger enn de som ikke følte seg seksuelt tilfredsstilt. Punktum.